• Explica’ns els costums alimentaris al teu lloc d’origen.

    Hola!

    Parlem una mica de cuina?

    Com són els costums alimentaris al vostre lloc d’origen?

    A Catalunya la majoria de la gent fem 3 àpats, és a dir, mengem 3 cops al dia. Per esmorzar no mengem gaire, un cafè amb llet i un entrepà petit o un croissant. Al migdia, cap a les dues o les tres, dinem i mengem força: un primer plat, un segon plat i unes postres i un cafè o un tallat.

    Hi ha gent que berena, els adults berenen una peça de fruita o un iogurt i els nens pa amb xocolata o alguna pasta. A la nit també sopem tres plats, però cada vegada més, la gent mira de no engreixar-se*1  i sopa una mica menys.

    La nostra dieta és a base de verdura, llegums, arròs, pasta, peix, carn…també prenem una mica de vi.

    Sempre cuinem i amanim amb oli d’oliva, fem molts sofregits (amb base de ceba i tomàquet) i hi ha gent que diu que fem servir bastant l’all. També diuen que mengem molt de porc…és veritat! Mengem molts embotits!

    Aquests bolets són rovellons!

    Com són els hàbits alimentaris al teu lloc d’origen?

    En què es basa la cuina del teu lloc d’origen?

    *1. Engeixar-se: guanyar quilos

  1. Joan Damascè RUTAYISIRE

    31 Mai 13
    17:11 #

    Sóc de Rwanda.
    Nosaltres mengem tres àpats al dia: per esmorzar mengem un àpat lleuger, si nó mengem un pa, té, llet o cafè. Esmorzem entre dos quarts de set i vuit del matí. sempre dinem entre es dotze en put i dues del migdia. Aquí mengem dos plats i bebem aigua despres fruita. No benerem gairabé mai.
    A la nit, també sopem dos plats, entre set i vuit de la tarde. per veure hi ha aigua, suc o cervesa. La notre dieta és molt de verdura, de llegums, fruita, carn,macarrons,peix,fromatge, porc, espinacs i pollastre. cuinem sempre amb oli d´oliva.
    Joan Damascè.

    Respondre

  2. Manuel

    03 Jun 13
    10:55 #

    Hola a tots ¡¡
    Soc el Manuel. A Madrid i Sant Cugat, nosaltres mengem tres apats al día, tambén. Per armorzar mengem iogurt amb cereals, pa torrat amb oli, café amb llet y suc de toronja. Per diner mengem tres plats. Mengem sopa, pasta, arròs o llegums. El segon plat peix, pollastre o carn. Sobretot peix i pollastre. Al final iogurt o pastis.
    A la tarda no berenem. Al vespre sopem una amanida i fruita.

    Respondre

  3. Nuria

    03 Jun 13
    18:22 #

    Hola Bona tarde:
    JO soc d’Avila, una ciutat petita del centre d’Espanya. És la ciutat més alta de la peninsula iberica y per tant fa fred sovint. Les apats tenen molt a veure amb el clima perque cal mes calories.
    A Avila la gent s’aixeca d’hora perque gairabe tothom treballa en oficines o en els fabriques. Normalment fen un esmorzar molt lleuger perque després mangen un snack.
    A la meva ciutat tothom dina tard, cap a les tres o dos quarts de quatre. El menjar té tres plats que son consistents. Sopem cap les nou més lleuger i pot ser una truita amb emboutit o una mica de peix, un got de llet, fruita, yugur etc….
    Les aliments mes tipics son la vedella que té denominació d’origen i les mongetes seques, també el porc petit rostit (cochinillo) i un plat molt tipic que es diu “les patates revolcones” i que m’agrada molt encara no es recomendo menjar sovint perque engreixa molt. Els dolços mes coneguts son les “yemas de santa Teresa” .

    Respondre

  4. Mariela

    04 Jun 13
    0:38 #

    bona nit a tots
    Jo soc d’ Uruguay
    Nosaltres ens aixequem d’hora per esmorzar abans de anar a traballar.
    Esmorzem a dos quarts de vuit un cafe amb llet, torrades amb mantega i mermeladas o bescuits.
    Despres DINEM a dos quarts d’una, un plat principal pot ser pasta amb bolonyesa, carn amb verdures o guisado amb patates i un postre, fruita o gelat o cremes com la crema catalana.
    A la tarda a les sis per BERENAR pot ser iogur o llet amb bescuit
    A la nit per SOPAR a les deu carn amb verdures o sopes. A la nit mengem una mica menys.
    Els Uruguaians mangem molta carn de ternera, porc i pollastre
    Tambe molta pasta.
    A mi me agrada molt els canelons com els catalans!
    Els menjars tradicionals:
    en Nadal el pa dolç, en setmana santa es menja ous de xocolata y bacalla!
    Fins dema!

    Respondre

  5. Irene

    05 Jun 13
    17:04 #

    Hola, soc la Irene y soc de Cantabria. A Cantabria també fem tres memgem tres cops por dia. Nosoltras esmorzem com un rei, mengem com un princep y sopem com un probre.
    Per esmorzar mengem molt, café amb llet, suc de taronja, torradas amb mel y sempre un pastis típc “sobaos pasiegos”. La meva ciutat es prop del mar y per dinar sovint nosoltres mengem peix con patates, per exemple, tunyina con patates y pebrot verd. Y per sopoar sempre fruit i iogurt.
    Fins demá!

    Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!