• Coneixem els hàbits dels habitants de…

  shin chan

  Hola!

  A mi m’agrada molt el Japó i els japonesos. Per tant, us escric com són els hàbits d’una família tradicional japonesa (de la majoria i des del meu punt de vista, és clar!).

  Els homes japonesos es lleven d’hora, entre les cinc i les set del matí. Es lleven aviat i, sovint, van a dormir tard, és a dir, dormen molt poc! Per això, moltes vegades els trobem que dormen al tren quan van cap a la feina. Normalment, el seu lloc de feina és lluny de casa seva, per això es lleven tan d’hora. Esmorzen a casa o en alguna cafeteria. Els homes treballen tot el dia, comencen a les vuit del matí i, gairebé cada dia, tornen a casa cap a la una o les dues de la matinada. Gairebé sempre dinen i sopen fora de casa.

  Algunes dones treballen però la majoria s’estan a casa amb els fills. Preparen l’esmorzar, el dinar i el sopar de la família; ajuden els fills a fer els deures, netegen la casa, van a comprar. També queden amb les seves amigues i fan un cafè o dinen juntes.

  Els caps de setmana, els homes queden amb companys de feina i juguen a golf. Però això està canviant, les famílies més modernes passen el cap de setmana junts i fan activitats amb els fills com anar a passejar o al cinema.

  Ara us toca a vosaltres!
  Expliqueu-nos els hàbits dels habitants del vostre lloc d’origen, d’un país que us agrada o d’un planeta inventat =).

  Ànims! És una bona pràctica per assimilar tota la feina que anem fent a classe.

 1. Escolástica

  13 nov. 13
  20:16 #

  Hola!

  Jo parlaré de la cultura alemanya.

  Hi ha coses que no m’agraden, ells es presenten donant la mà, mai es presenten ni es saluden amb dos petons. Són molt sociables però els agrada mantenir les distàncies físicament.
  Es lleven al matí molt d’hora i esmorzen en abundància, quan arriben a la feina immediatament es posen a treballar, són disciplinats, conseqüents i molt professionals però no els agrada perdre el temps xerrant amb els companys. I són molt puntuals, no suporten a les persones que es retarden però tampoc a les que apareixen abans de temps.

  El que si m’agrada és que a la sortida de la feina es relaxen en família o amb amics. Són gent familiar i respectuosa; els agrada molt les reunions socials (fan la festa de la cervesa, del vi … cada ocasió és bona per menjar i beure en grup). I tenen una forta cultura del reciclatge.

 2. Julián

  13 nov. 13
  22:39 #

  Vull parlar una mica sobre els hàbits de les famílies a Colòmbia: normalent son gent molt alegre i molt treballadora.
  Els dies laborables comencen aviat; sobre les cinc o sis de la matinada, la dona es lleva per preparar l’esmorzar de tota la familia. També criden als nens perquè es llevin, es dutxin i es posin la roba per anar a l’escola, després, esmorzen tots junts. Els nenes van cap a l’escola, i els pares a treballar.
  A la tarda, els nens tornen a casa, i normalment la mare s’encarrega de preparar el dinar i després es queda amb ells per ajudar-los amb els deures de l’escola.
  Al vespre, quan arriba el pare, sopen tots junts i després parlen de allò que han fet i com ha anat el dia.

 3. Daniella

  14 nov. 13
  10:29 #

  Jo parlaré del poble indígena Els Mapuches , segueixen conservant la sevales seves tradicions de centenars d’anys , es troben al sud de Xile i part d’Argentina. És un poble que té una relació molt forta amb la terra , totes les festes religioses són dedicades a venerar la mare terra . També la gent gran dins del poble és molt respectada .Li donen molta importància a la unió familiar , Una família maputxe sol estar integrada per tres generacions : avis , pares i els néts , solen viure tots junts , l’home ha de portar a viure a la seva dona a la seva llar , Tota la família es dedica a l’agricultura , els homes solen realitzar els treballs més pesats , les dones , estan ocupades que els seus fills aprenguin les coses bàsiques , veuen els deures de l’escola , també ajuden a treballar la terra i en el poc temps que els queda el dedican a teixir i l’artesania .
  Els nens des de ben petits , participen amb responsabilitats segons la seva edat , com buscar els ous , tenir cura dels animals . També van a l’escola maputxe que li ensenyen a fer instruments musicals , la història i la seva llengua el mapudungu.

 4. Roxana

  19 nov. 13
  16:44 #

  hola.sóc de l´Argentina,els nostres costums són beura mate,menjar bona carn,i cada província del nostre país tenen distintes formes de manifestar-lo…hi ha bona carn,bona vida i bonas dones….i molts bons homes.. El meu home és catalá,i sensa ser argentí l’estimo….

 5. Olga

  14 gen. 14
  16:19 #

  Bon dia a tots, soc l’Olga i us explicaré una mica com són els moldaus. A Moldàvia la vida comença molt d’hora, l’habitual és aixecar-se aviat, a les 6 o 7. La família esmorza junta i a les 8 ja estan tots treballant i els nens en els seus col·legis estudiant. A causa que és un país molt pobre, solen treballar tant la mare com el pare, els nens aprenen molt de petits a ser independents, vull dir que amb set anys un nen ja és capaç de tornar sol a casa del col·legi i escalfar-se el menjar que prèviament li haurà cuinat la seva mare. Es posarà a fer els deures fins que arribin els seus pares que serà sobre les 6 o 7 de la tarda. A Moldàvia la relació amb els veïns és molt estreta i és molt habitual anar a casa d’algun veí o q vengen ells de visita encara que solament sigui per demanar una mica de sal, però mentre cadascun conte la seva vida. La família normalment sopa junta i a les 10 és hora d’anar a dormir.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!