• Coneixem els hàbits dels habitants de…

  shin chan

  Hola!

  A mi m’agrada molt el Japó i els japonesos. Per tant, us escric com són els hàbits d’una família tradicional japonesa (de la majoria i des del meu punt de vista, és clar!).

  Els homes japonesos es lleven d’hora, entre les cinc i les set del matí. Es lleven aviat i, sovint, van a dormir tard, és a dir, dormen molt poc! Per això, moltes vegades els trobem que dormen al tren quan van cap a la feina. Normalment, el seu lloc de feina és lluny de casa seva, per això es lleven tan d’hora. Esmorzen a casa o en alguna cafeteria. Els homes treballen tot el dia, comencen a les vuit del matí i, gairebé cada dia, tornen a casa cap a la una o les dues de la matinada. Gairebé sempre dinen i sopen fora de casa.

  Algunes dones treballen però la majoria s’estan a casa amb els fills. Preparen l’esmorzar, el dinar i el sopar de la família; ajuden els fills a fer els deures, netegen la casa, van a comprar. També queden amb les seves amigues i fan un cafè o dinen juntes.

  Els caps de setmana, els homes queden amb companys de feina i juguen a golf. Però això està canviant, les famílies més modernes passen el cap de setmana junts i fan activitats amb els fills com anar a passejar o al cinema.

  Ara us toca a vosaltres!
  Expliqueu-nos els hàbits dels habitants del vostre lloc d’origen, d’un país que us agrada o d’un planeta inventat =).

  Ànims! És una bona pràctica per assimilar tota la feina que anem fent a classe.

 1. Alberto

  13 nov. 13
  19:55 #

  Hola soc el Albert y soc Basc.
  Els Homes bascs son molt tímids, i treballen molt, per això els agrada molt trobar-se amb els amics al bar. Es beure molt al Pais Basc. També els agrada menjar be.
  Les dones, treballen igual que els homes i manen a las cases. Per això no poden anar a las “sociedades”. Las “sociedades” son on els homes es troben amb el seus amics i mengen y beuen els caps de setmana i sempre que poden

 2. manel

  13 nov. 13
  21:38 #

  Hola!
  A mi m’agrada molt xinesa i els xinesos. Per tant us escriuré com crec que són els seus hàbits.
  És un poble molt treballador,es llevant molt d’hora i passen la major part del temps Treballant, i mengen a la feina gairebé sense descansar. És un poble molt disciplinat, la majoria es desplaça a bicicleta.Hay moltes diferències entre la gent del camp i els de ciutat. Els polític, empresaris i gent de negocis comencen a sentir debilitat pel luxe i la corrupció comença a aparèixer en aquest poble mil · lenari, tot i ser Governat amb mà de ferro. És el país més gran pel que fa al nombre d’habitants i hi ha molta diferència entre el nivell científic en temes militars i el nivell científic en la societat popular. Els dirigents polítics no mostran molta simpatia pel ciutadà de a peu que viuen com els països tercermundistes

 3. María Jesús Sarmiento

  14 nov. 13
  2:30 #

  També m’agrada molt el Japó. Tinc amics allí. Treballen en ceràmica. Viuen en elal camp, on la vida és molt diferent, s’apropa més el Japó tradicional. Treballen tots els dies, els diumenges també. Fan la compra qualsevol dia, fan botiges obertes a tota hora a la ciutat. De les meus amics m’agrada molt el seu sentit de l’estètica i hospitalitat. Fan ceràmica d’ estètica Zen, per a la cerimònia del té. Son persones molt agradables i silencioses. Els occidentals hem de ser molt acurats per no resultar rudes. El que menys m’agrada és la situació de la dona.

 4. Melva

  14 nov. 13
  14:27 #

  Costums del mes de novembre al meu país Peru
  A l’església de Sant Diumenge se celebra el dia 3 de novembre una missa i una processó pels carrers principals de Lima en commemoració al Sant Peruà Sant Martin de Porres. La missa se celebra al carrer per la quantitat de creients que assisteixen a aquest esdeveniment.
  Jo solia assistir cada any a la missa i processó, l’any passat es va celebrar les seves Noces d’or commemorant la seva santedat.
  En el meu districte de la Perla – Callao, també cada any celebren la festivitat d’aquest mes de novembre per Sant Martincito, que en diem el negret.
  Surt en recorregut o processó els dos últims diumenges del mes, molta gent sol assistir al final de cada recorregut sempre hi ha focs artificials o castells com li solem dir al meu país.

 5. María Jesús Sarmiento

  14 nov. 13
  16:58 #

  M’ agrada molt Suècia. Les Suecs es lleven d’hora entre les cinc i les sis del matí però van a dormir a les nou de la nit. Sopen a les set de la tarda.
  Sobretot són grans amants de la naturalesa, és a dir, els preocupa molt l’ecologia. També els importa molt la igualtat entre l’home i la dona. Tenen bastanta consciència social.
  Els agrada molt reunir-se i rebre amics a casa. Com a l’hivern hi ha poques hores de llum es reuneixen per cuinar i fer dolces amb canella. L’ educació de els fills es molt important, estudien anglès i altre llengua mes. Les famílies passen el cap de setmana fan esports. Els agraden molt els colors clars i les espelmes, i fer manualitats. Son tranquils i silenciosos, però això els agrada cantar.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!