• Dia de la llengua materna

  Com sabeu divendres passat va ser el Dia Internacional de la Llengua Materna. Quina llengua parlaves de petit/a a casa?

  Comparteix una paraula o una expressió en la teva llengua materna, explica’ns què vol dir i per què t’agrada.

  Aquí teniu la fotografia de com va quedar el mapa de totes les llengües que parlen els alumnes de Cerdanyola.

  604118114_23769

 1. María J. Sarmiento

  27 Feb 14
  19:43 #

  Quina varietat de llengües! Què interessant!!
  Jo soc espanyola, vaig néixer a Lleó, per tant la meva llengua materna és castellà. Es diu que a Lleó, generalment, parlem un bon castellà. Parlar i escriure correctament sempre m’ ha preocupat força. Però tinc una anècdota simpàtica amb a la meva família materna, on l’ àvia provenia de Astúries, aleshores per ella tenim costum utilitzar diminutives quan parlem entre nosaltres – a la família. Us poso un exemple: – Hola “guapina” o “guapín, (en pl). guapines” (en lloc de “hola guapa o guapo/guapos”); i altre: -“Espera un momentín” (en lloc de: “espera un momento”) Resulta una mica graciós, oi? És afectuós.

  Respondre

 2. Maria

  28 Feb 14
  18:21 #

  Quina gràcia M. Jesús!! Espero que altres alumnes s’animin a compartir com tu les seves anècdotes que tothom en té!!
  La meva llengua materna és el català i a casa meva tots parlem català excepte amb el meu germà mitjà, amb qui tots parlem en castellà. Quan érem petits anava molt bé perquè si els pares ens esbroncaven en castellà ja sabies que no anava per tu sinó per al teu germà.
  hehe

  Respondre

  1. María J. Sarmiento

   04 Mar 14
   14:48 #

   Quina gràcia Maria que amb el teu germà parleu castellà.

   Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!