• Històries de supervivents…

  En aquest espai podeu escriure les diferents històries que hem inventat a classe sobre els supervivents que troben l’Alba i el Dídac. Quan les tinguem totes votarem quina ens agrada més!! A més, podeu ubicar la vostra història en algun punt concret del viatge segons el mapa que teniu aquí sota.
  Endavant!

  mapaviatge

 1. Alberto, Ana, Gehan, Yasmina

  20 maig 14
  18:06 #

  L’endema el Didac i L’Alba van trobar un ésser molt estrany . Tenia 4 braços i 3 potes i 2 caps. Semblava un home per davant i una dona per darrere.
  Es deian Marc i Celina o Marcelina.
  Quan els extraterrestres van destruir la Terra, estaven dins de l’aigua i el seus cossos es van unir en un sol cos.
  Quan es van trobar el ésser, el Dídac i l’Alba tenien molta por, però aleshores es van adonar-se del que havía passat i de les múltiples posibilitats d’emportar-se a el/la Marcelina

 2. Sonaly Lins

  21 maig 14
  22:18 #

  Al meu grup está format per la Cori, el Francisco, l’Angie i jo.
  Aquesta es l´història que hem inventat!

  L’endemà el Didac i l’Alba van trobar un noi de divuit anys al port de Nápols que vivia en un vaixell gran i molt equipat.
  A l’Alba li va agradar només de veure’l!
  En principi els dos nois anaven amb compte, però després de parlar una mica, el noi jove va adonar-se que eren molt agradables i va decidir fer-los companyia durant un temps.
  Després d’un any van tornar tots al port de Barcelona i van trobar una família que tenia una noia de la mateixa edat que en Didac i van viure junts.
  Continuarà… 🙂

 3. María J. Sarmiento

  22 maig 14
  11:19 #

  “Quadern del viatge i de la trovada” (per: Mavi, Milton,Iris i MªJesús)

  L’endemà el Dídac i l’Alba van trobar…, quan van arribar a una platja de Taomina, una petita cabanya amb una bandera blanca i supervivents que van fer-los senyals demanant ajuda.
  Eren tres supervivents: dues noies d’ aproximadament quinze i disset anys -verges i brunes-, una delles semblava oriental, a més hi havia un home que cuidava d’elles. L’home, jove i ros d’ulls blaus, semblava pacífic i homosexual perquè no tenia interès per les noies. L’alba va tenir una bona impressió i tots cinc van viure junts a prop de la platja; unes mesos més tard van tornar a Tossa tots junts. Va succeir que l’Alba, sempre conseqüent amb la situació, va proposar a l’home homosexual reproduir-se, per que si no en Dídac tindria molta feina amb tres noies. A més tindrien fills i filles de més de una raça. L’ home jove, ros i homoxesual, s’ho va pensar-lo, i llavors va accedir.
  Es reconfortaven entre ells. Per això de vegades es deien: “Hem de poblar la terra”. En certa manera eren feliços entre el cel, la mar i la terra.

  1. María J. Sarmiento

   22 maig 14
   11:29 #

   volia dir: “una d’ elles”.

   1. Yailén

    26 maig 14
    15:23 #

    L’ endema el Dídac i l’Alba es vam trobar dues noias jovas, molt bonicas que es banyaven a la platja. El Dídac volia parlar amb las noias, per l’Alba li va dir que podia ser perillos. En el fons l’Alba sentia gelosia. El Dídac li va dir a l’Alba que podian viure tot junts i l’Alba va començar a sentir por i va agafar l’arma. El Dídac la va convèncer de no fer-ho i li va proposar marxar els dos junts. Finalment van decidir invitar a las noias a viure amb ells.

    Kati, Manuel i Yailén

 4. mbadiar

  22 maig 14
  12:09 #

  Van trobar a una dona 40 anys que estàva Buscant als seus fills i estava molt trista i preocupada, però quand van trobar el Dídac i l’Alba, estava emocionada perquè va pensar que amb la seva ajuda, els seus fills podrien trobar els seus fills amb més facilitat.
  A mes tenia un casset de ràdio amb notícies sobre els supervivents que Parlan sobre un lloc i una mica més, però això no s’entenia.
  malgrat que alguns dies després en Diac van trobar una manera de relacionar les frases que hi havia i entendre sobre un lloc on hi havia més supervivents que estaven frescos i nets per començar una nova civilització.

  Samira
  Francisco
  Julian

 5. manuel

  26 maig 14
  17:37 #

  L’Alba i en Didac fan un viatge en un iot buscant supervivents. Arriban a les costes italianes i visiten antic pobles i museus i es dediquen a recollir llibres i algunes peces d’art. Volen que no es perdi els coneixament d’avans. De sobta quan ya no creien ver a ningú, veuen tres noies a la playa, son joves que estant jugant. En Didac vol parlar amb elles, peró l`Alba va dir que podria ser perillos, en el fons l´Alba sentia gelosia. En Didac li va dir que era millor parlar i coneixer la seva situaciò, L`Alba agafa el arma, va sentir por de perdre en Didac, pero en Didac li va convencer de que no hi havia perill. Ells van saludar i es van trobar tos a la playa, las noies al principi senten desconfiança peró aviat es tranquil-litzan, no troban peril amb els joves. Una vagada junts contan cadascun la seva historia. Las noies viuen amb un grup al peu de la montanya i els conviden a anar amb elles. Despres de uns dies de convivencia decideixen tornar cap a Barcelona pensant que també podria haver supervivent com a Italia i tornar al any vinent si tot anava bé

 6. Soraya, Daniela, Rosalva y Paola

  04 juny 14
  0:46 #

  Despres d’arribar a la costa catalana, una matí de sobte, quan es van despertar van veure que una noia els mirava. La noia era molt alta, rossa i prima. En Didac quan la va veura va dir:
  -Es una angel caigut del cell.
  L’Alba el va mirar malament i li va dir enfadada:
  -Qué dius!
  -Només dic que sembla una bona noia i pot ser una bona ajuda per nosaltres ara que vindrá nostre fill i també tenir la posibilitat de que nostre fill tingui més germans.
  L’Alba va cridar gelosa:
  -Didac has escollir, ella o nosaltres…
  -Alba tranquila, no tinguis por, jo us cuidaré. Ara tu ets la meva familia pero hem de pensar en el futur de la humanitat.
  Encara que l’Alba no estaba convençuda va aceptar parlar amb ella.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!