• Un personatge famós…

  Amb l’excusa de La Monyos, un personatge que tothom coneix a Barcelona, hem practicat a classe els tres passats: perifràstic, perfet i imperfet. Hem aprés a descriure el passat i a parlar de fets puntuals en el passat. Avui a classe heu parlat del vostre personatge famós: Don Quixot, Inodoro i Plushkin. Ho compartim amb els companys?

  Perquè no sigueu els únics que presenteu un personatge jo us parlaré d’un personatge que es va fer famós al meu poble: en Joanet de la Barca. En Joanet era un pastor de cabres baixet, grassonet i simpàtic, sempre venia a sopar a la casa dels amics no ens estàvem i portava pernil de cabra per menjar. A mi no m’agradava gaire perquè era molt fort de gust! Li deien Joanet de la Barca perquè davant de casa seva hi tenia una barca de pescador plantada, ningú no sabia d’on havia vingut perquè no era del poble, tampoc ningú no sabia d’on era. El dia que va morir tothom va anar a l’enterro perquè se l’estimàven molt!baixa

 1. Montse Carbonell

  28 nov. 14
  21:07 #

  INODORO PEREYRA

  Roberto “Negro” Fontanarrosa va ser un escriptor i dibuixant argentí que va crear un personatge que es diu Inodoro Pereyra. Les historietes de l’Inodoro Pereyra van nàixer fa uns 40-45 anys, i eren una paròdia de l’estereotipi del gauxo argentí i del seu llenguatge. El tipus de humor que Fontanarrosa va utilitzar per aquest personatge i la seva història va ser erràtic i molt absurd.

  L’Inodoro era un gauxo solitari, sentimental, espavilat, de caràcter podrit, però poc intel.ligent. Era malparlat i a més era poc aficionat a l’educació, al bany i al treball. Una vegada va explicar que el cognom li venia de la mare i el nom del pare que era “sanitari”.

  Vivia amb la seva dona, la Eulogia Tapia, i el gos, Mendieta, al seu ranxo que tenia un sol arbre. També hi havia el porcs i una vaca, la Paulina. Altres personatges eren els lloros i els indians “ranqueles”, amb el cacic Lloriqueo, que de vegades venien a visitar a l’Inodoro, a vegades per demanar-li consell i a vegades per emprenyar-lo i a vegades per ajudar-lo.

  Al principi dels còmics, als anys 1970, l’Eulogia era una dona prima i maca, però després Fontanarrosa la va transformar en grassa, antipàtica i lletja. El gos Mendieta podia parlar i era el amic fidel i confident de l’Inodoro. Els dos compartien raonaments però en Mendieta era una mica mes seriós i sensat. En Mendieta va explicar una vegada com ell va nàixer home però una nit va ser afectat per un eclipsi de lluna i es va convertir en gos.

  Entre els porcs hi havia un sol mascle, Nabucodonosor I, que es creia molt sexy perquè un dia va guanyar un premi a la fira local. I la Paulina, la vaca, era molt especial perquè un any que hi va haver una sequera molt forta va donar llet en pols.

  *** FIN ***

  bon cap de setmana a tothom

 2. Jennifer

  30 nov. 14
  22:31 #

  DON QUIXOT DE LA MANXA

  Don Quixot era un home gran que es deia Alonso Quijano de cinquenta anys que va viure a la Manxa i que li agradaven molt els llibres de cavallers.
  Un dia per culpa de menjar tan poc, de poc dormir i de tant llegir se li va secar el cervell i des de llavors va dir que seria cavaller errant i que donaria castig merescut als que s´ho mereixen i va canviar el seu nom a Quixot.

  Don Quixot va trobar unes armadures del seu besavi i se les va posar. Després va dir que no en tenia prou amb les armadures, que necessitava també un cavall i el va tobar.
  Necessitava també a una princesa i va trobar a Dulcinea Del Toboso, una dóna camperola tenia un bigotis per sobre del llavi, uns braços gruixuts de moriner, un pél fort com pells d d´escombra i unes mans grans com rastells.

  Pero con Don Quixot estava boig se la va imaginar con una princessa molt bonica.
  Per ultim necessitava un escuder va trobar a un veí anomenat Sancho Panza que era un home panxut i baixet.
  I un cap així van emprendre la seva aventura per conquerir un regne i en un futur ser com princeps.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!