1. Bruno Saldombide

    21 Mar 15
    13:48 #

    Es diu amanida russa. Primer s’ha de comprar les patates, les pastanagues, els pèsols, la maionesa i la tonyina.
    Primer, hem de tallar les patates i les zanahorias pastanagues. Luego Després hem de posar a bullir les patates amb les pastanagues amb una mica de sal.
    A continuació, hem de posar els pèsols amb la tonyina i la maionesa en una font. I finalment, hem de posar les patates i les pastanagues. Hem regirar regirar-ho tot i a menjar. Molt ric ¡ bo!

    😉

    Respondre

  2. Ingrid Lena Suárez

    22 Mar 15
    19:19 #

    Per fer ous pericos. Primer has de comprar ous, tomàquets i ceba tendra. Després has de tallar la ceba tendra en trossos petits, ratllar el tomàquet i batre els ous amb una mica de sal. A continuació has de sofregir la ceba tendra i el tomàquet durant uns cinc minuts mes més o menys. Finalment has d’agregar els ous batuts i deixar daurar al teu gust. I que aprofiti.

    😉

    Respondre

  3. Natalia

    22 Mar 15
    22:09 #

    CARAGOLS A LA LLÁUNA. LLAUNA
    El primer de tot és deixar als els caragols en dejú, durant diversos dies. Després es posen els caragols en amb aigua, sal i vinagre, perquè acabin de deixar anar tota la bava. Es renten diverses vegades, canviant-los l’aigua. Es tiren en una olla amb aigua freda, fins que treguin les banyes, quan els les treguin, aniran apuntant traient tot el cos i en aquest moment es puja el foc al màxim i es couen durant una estona. Aquest Aquesta aigua es canvia una altra vegada i es posa aigua freda, però ja amb el foc fort. En aquesta aigua es posen un manat d’herbes: farigola, llorer, fonoll i una gindilla un bitxo. Han de bullir 3 hores i a la meitat se li afegeix la sal. Es col·loquen els caragols en la lláuna llauna. Es tira la picada per sobre dels caragols i es posen al forn per gratinar.

    Natalia, fixa’t que no has seguit el model de l’exemple que hem treballat a classe. Torna a escriure la recepta, però utilitzant la forma: “Primer heu de deixar els cargols en dejú, després heu de posar els cargols amb aigua…·

    Respondre

  4. Mª Jose Galera Garcia

    24 Mar 15
    10:12 #

    Patates fregides amb ou. Es pelen las les patates i se tallan es tallen com cadascú vulgui, es posa oli a la paella i es fregeixen, quan estiguin es posen en un plat i es fan els ous ferrats, es posa sal i una mica de maionesa. Es pot acompanyar amb carn o el que cadascú vulgui.

    M. José, fixa’t que no has seguit el model de l’exemple. Torna a escriure la recepta utilitzant l’estructura que vam treballar a classe: “Primer heu de pelar les patates…”

    Respondre

  5. Svilena Borisova

    06 Abr 15
    21:20 #

    TARATOR
    Una típica sopa freda de Bulgària.
    Sense més demores, us convido a compartir la receta recepta de Bulgària. Pensada per a dues persones i calculada per fer en 10 min. aproximadament.
    Ingredients:
    -Un pot de yogur iogurt natural fresc
    -Una tassa d’aigua
    -Dos cogombres
    -Cinc dents grans d’all
    Dos Dues culleradetes d’oli de tornasol gira-sol
    -Nous mòltes
    -Anet (aprofitar tant les llavors com les fulles)
    -Sal

    Preparació:
    En primer lloc heu de pelar tots els cogombres amb ganivet o bé, un pela-patates. A continuació heu de tallar cada exemplar en petits glaçons i separar.
    Mentrestant heu de picar les dents els grans d’all i els heu de barrejar en un bol juntament amb els cogombres i les nous. Heu de prendre un bol i heu d’afegir-hi la preparació. A la mateixa En el mateix bol heu d’incorporar el yogurt iogurt natural fresc, sal i heu de començar a remenar amb una cullera tirant a poc a poc l’aigua. Finalment heu de col·locar-hi el anet l’anet i l’oli.
    Si desitjeu desitgeu que l’elaboració tingui una temperatura més freda només heu de col·locar-la en a la nevera durant alguns minuts i llest per començar a prendre-la.

    Molt bé! 😉

    Respondre

  6. ivana

    07 Abr 15
    18:25 #

    Princesa amb formatge i ous

    Primer heu de comprar un pa de pagès tallat , 300 gr formatge Feta i 5 ous.
    Despres heu de ratllar el formatge i trencar els ous.
    A cotinuacio heu de barrejar el formatge amb els ous i heu de sucar el pa.
    Finalment heu de coure el pa 5/6 min. al forn .

    Bon profit !

    Respondre

  7. Nathalie

    13 Abr 15
    0:03 #

    Arepas.
    Es un aliment fet de massa de blat de moro o de farina de blat de moro precuita, de forma circular i semi – aplanada, popular i tradicional en Venezuela. Se sol menjar gairebé cada dia en l’esmorzar o al sopar, ja sigui com a plat principal o com a acompanyant

    Ingredients:
    Farina de blat de moro
    Aigüa
    Sal
    Oli

    Preparació:
    Convertir aproximadament una tassa i mitja d’aigua en un bol, afegiu la sal, afegir la farina poc a poc diluint en l’aigua, evitant que es formin grumolls, estimés amb les mans afegint a poc a poc farina i aigua fins a obtenir una massa suau que no s’enganxi a les mans. Formar boles mitjanes i aplánarlas creant un cercle una mica gruixut i simètric.

    Escalfa una planxa i engrásela amb una mica d’oli, poseu les arepas i cuini per ambdós costats, (fins que es desenganxen soles de la planxa).

    Es menja al moment, acompanyades o farcides amb formatges, mantega, guisats, carns, caraotas, ous remenats, etc.

    Respondre

  8. Valeria

    26 Abr 15
    15:49 #

    Per fer aquesta amanida es necessita, un bol, sal, oli d’oliva i suc de llimona, i tota la verdura que un vulgui, espinacs, espàrrecs, pastanaga, rúcula, ceba, etc, ès un poti-poti, també afegirem llavors de gira-sol, de calabazza i sèsam i bon profit!

    Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!