• Com és la teva família?

  Hola!

  Jo visc amb el meu marit, el Ricard i el meu fill, l’Oriol. Tinc dos germans. El meu germà gran es diu Xavi i viu amb la Sílvia, la seva dona. El meu germà mitjà, l’Ignasi, també viu amb la seva dona, la Maria. Ells viuen a Londres. La Sílvia i la Maria són les meves cunyades. La Sílvia és molt enèrgica i la Maria és molt treballadora. També tinc un nebot, el Nachete, i tres nebodes, la Laia, la Signe i la Carla. La meva iaia es diu Maria, com jo, i té vuitanta-cinc anys.

  El Xavi i l’Ignasi tenen trenta-sis i trenta-tres anys. Els meus pares viuen a Barcelona i tenen seixanta-sis i seixanta anys.

  El meu pare és alt i gros, però no està gras. Li agrada fer esport. Té els cabells blancs i porta ulleres. Té el nas i les mans molt grosses.

  Apa, ara us toca a vosaltres!

  També us deixo aquí la correcció de l’exercici 16 de la pàgina 29.

   

  singular plural
  masculí femení masculí femení
  alt alta alts altes
  fosc fosca foscos fosques
  prim prima prims primes
  blanc blanca blancs blanques
  llarg llarga llargs llargues
  baix baixa baixos baixes
  llis llisa llisos llises
  despentinat despentinada despentinats despentinades
  gras grassa grassos grasses
  curt curta curts curtes
  vell vella vells velles
  clar clara clars clares
  moreno morena morenos morenes
  jove joves
  blau blava blaus blaves
  castany castanya castanys castanyes
  fort forta forts fortes
  arrissat arrissada arrissats arrissades
  petit petita petits petites
 1. María

  10 Nov 15
  18:33 #

  Hola!
  Soc la María. Jo visc amb dos amics a Cerdanyola del Valles: El Arturo y el Gabriel, ells son germans. Arturo es alt, blanc, jove y té els cabells arrisats i rossos, y també tè els ulls verds, el té la meva edad, vint-i-quatra. Gabriel també es alt, clar y guapo, pero es mes gran que el Arturo, tè vint-i-vuit anys.
  La meva familia está en Venezuela. Estic sola a Barcelona 🙂
  La meva mara tè cicuenta-sis anys, es alt, morena y mes baixa que io. Es molt maca i treballedora, ella és ecomonista. També tinc una germana mes gran, té trenta-u anys, te els ulls marrons y també…es mas baixa que jo (si, soy la mes alta de la meva familia jaja), ella es arquitecte. Ella viu amb el meu cunyat, Francisco. El es molt molt alt, moreno i te els cabells negres i llisus.
  i el mes guapo de la meva familia..el meu nebot!! Es molt molt maco y té un any :), el es moreno, petit i te als cabells castanys.
  Aquesta és la meva família

  Respondre

 2. Leyre

  16 Nov 15
  0:09 #

  Hola! Sóc la Leyre. La meva familia és molt petita perquè el meu pare, que es diu Chuse Antón, té només una germana i la meva mare és filla única. La meva mare es diu Yolanda i és molt enèrgica, no para en tot el dia!. El meu para té cinquanta-dos anys i li agrada molt l’esport, escala tots els caps de setmana. La meva tieta es diu Consuelo i viu amb el seu marit David i el seus fills. La meva cosins es diu Elena, té 19 anys i acaba de començar la universitat, vol ser advocada. El meu cosi és més petit, 15 anys, i és molt bo cantant “jotas” ( cançó tradicional d’Aragó), ha guanyat molts concursos.
  Jo també sóc filla única però tinc dos gosses que m’agradan molt, es diuen Nuei i Duna, i les trobo a faltar molt ara que no visc amb els meus pares.

  Respondre

 3. manuela

  16 Nov 15
  17:59 #

  Hola sóc la Manuela tens sis hermas.la meva familia es grans la meva madre i mis germans virus en Badajoz .la meva germana major ten guatros netes yo ten dos fills jonathan i jairo el film gran viu en parella el fill peti viu en la meva casa .la meva mare es viudad .el germà pero ten dos fillas mol guapa la Maria i sarai .la meva familia le canta ésta juntos .

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!