Com és la teva família?

Hola!

Jo visc amb el meu marit, el Ricard i el meu fill, l’Oriol. Tinc dos germans. El meu germà gran es diu Xavi i viu amb la Sílvia, la seva dona. El meu germà mitjà, l’Ignasi, també viu amb la seva dona, la Maria. Ells viuen a Londres. La Sílvia i la Maria són les meves cunyades. La Sílvia és molt enèrgica i la Maria és molt treballadora. També tinc un nebot, el Nachete, i tres nebodes, la Laia, la Signe i la Carla. La meva iaia es diu Maria, com jo, i té vuitanta-cinc anys.

El Xavi i l’Ignasi tenen trenta-sis i trenta-tres anys. Els meus pares viuen a Barcelona i tenen seixanta-sis i seixanta anys.

El meu pare és alt i gros, però no està gras. Li agrada fer esport. Té els cabells blancs i porta ulleres. Té el nas i les mans molt grosses.

Apa, ara us toca a vosaltres!

També us deixo aquí la correcció de l’exercici 16 de la pàgina 29.

 

singular plural
masculí femení masculí femení
alt alta alts altes
fosc fosca foscos fosques
prim prima prims primes
blanc blanca blancs blanques
llarg llarga llargs llargues
baix baixa baixos baixes
llis llisa llisos llises
despentinat despentinada despentinats despentinades
gras grassa grassos grasses
curt curta curts curtes
vell vella vells velles
clar clara clars clares
moreno morena morenos morenes
jove joves
blau blava blaus blaves
castany castanya castanys castanyes
fort forta forts fortes
arrissat arrissada arrissats arrissades
petit petita petits petites
Print Friendly, PDF & Email