• Hola! Jo sóc la Lídia!

  Bon dia! Em dic Lídia, la professora del curs Bàsic 2 de català, com esteu? Tinc 35 anys i visc a Barcelona des de fa 17 anys. Vaig néixer a Begur, un petit poble de la Costa Brava (Girona). Sóc filòloga catalana i també m’agrada molt la música, de fet, canto en una coral del barri de Gràcia.

  Tinc els ulls de color marró clar i els cabells castanys i no sóc gaire alta. Com que tinc miopia, normalment porto ulleres o lentilles, i gairebé mai porto el cabell lligat amb una cua, sempre el porto deixat anar.

  Dissabte em llevaré molt aviat, a les 6 del matí, agafaré el cotxe i aniré cap a Sadernes Sadernes (Olot). Allà em retrobaré amb els meus companys d’EGB. Tots junts farem una excursió pel costat costat del riu i parlarem dels records i de la nostra vida a l’escola. Després, a les 13 h, anirem a dinar en una masia típica catalana. Segurament menjarem carn a la brasa. Quan acabem de dinar, tornaré cap a Barcelona perquè a la nit vaig a un concert d’un grup que fa versions de pop.

   

  Jo ja m’he presentat i, a més, us he explicat què faré aquest cap de setmana. Ara us toca a vosaltres! Per fer la presentació, recordeu tot el que hem fet fins ara al curs.

 1. Rosamelia

  20 oct. 16
  16:39 #

  Hola, sóc la Rosa, la seva companya del curs de català B2, sóc prima, morena i alta, tinc els cabells llargs i castanys, 36 anys, vinc de Veneçuela i estic aprenent català per desenvolupar-me personalment professionalment a Catalunya.

  Viu a Cerdanyola del Vallés al capdavant de la plaça Sant Ramon, és una casa molt gran, hi ha tres habitacions: la principal és de la Jaasiel i el Victor, la segona és la meva, i la tercera més petita es per a la visita, en les dues primeres hi ha un llit gran, un armari, una cadira i una taula de nit, en la tercera no hi ha cadira i el llit es petit , també hi ha un sol bany, és gran, una cuina i un pati amb un hort. A prop de casa meva hi ha una farmàcia i molts bars.

  El proper dissabte compraré les entrades per anar al concert de Chemical Brothers, després aniré a casa de la meva cosina que viu en Sants, ens trobarem amb una amiga a la Barceloneta per anar a dinar gambetes i llagostins. Al final de la tarda anirem al cinema i tornarem a casa. El diumenge quedés amb uns amics per fer una barbacoa a la nova casa seva, farem un open house, comprarem carn, vi i fruita, jo portaré farina i faré arepas i de postres la Jaasiel prepararà una coca de xocolata. A la nit tornaré a casa i deixaré tot a punt per iniciar una nova setmana.

  Espero els seus comentaris per conèixer-los una mica més.

  Salutacions i bon cap de setmana!

 2. Jesús Gerardo Miró Ramos

  20 oct. 16
  18:27 #

  Bona tarda! Em dic Jesús, tinc setanta anys, sòc veneçolá y visc a Cerdanyola des del mes de juliol de l´any passat. Vaig neixer a Caracas (720 m s.n.m.) la capital de Veneçuela i als trenta y tres anys, quan em vaig casar vaig canviar la meva residencia a Mérida (1.626 m s.n.m.) on està el teleféric més alt i llarg del món. Quan vaig sortir jubilat treballava en el Registre Civil. M´agrada lliure y m´agrada molt estar informat sobre el que pasa al món, també m´agrada molt caminar y gaudir de la naturalesa y les seves belleses.
  Tinc els cabells de color negre però ells es tenyeixen de gris i blanc tots els dies des de fa com divuit anys. A poc a poc, no sé perquè, s´em va ser desapareixent el cabell, de manera que ara haig de dir-me calb, encara que tinc alguns quants supervivents perqué encara vaig, orgullosament, al barber. Per la edat haig de usar lents bifocales permanentment, però no m´agrada els de contacte.
  El cap de semana estarà molt complet. El dissabte aniré amb la meva fille y la meva neta a Barcelona al Festival Internacional de Pallasos, ens portarem l´esmorzar i prop de les sis de la tarda tornarem a Cerdanyola, soparem y descansarem per sortie el diumenge cap a Sant Cugat on visitarem i esmorzarem amb uns amics.

 3. francisco

  21 oct. 16
  11:02 #

  Hola! em dic Francisco m’agrada que em digueu Paco. El meu pare es deia Julian i la meva mare es diu Justa.
  He nascut a Extremadura, però els 7 anys emigrem cap a Cataluña, ja fa 51 anys que estic aqui,vic en Cerdanyola el barri de les fontetas.
  La meva dóna és diu Maria,tenim dos fill que es diuen Eloy i Raúl, el meu fill Eloy té 29 anys i el Raúl té 20. Jo soc alt, prim i no tinc gaira cavell.
  M’agrada molt Catalunya i em trobo molt be,però molt sovint enyoro el meu poble, és molt petit i molt tranquil,enyoro les seves festes i les tradicions de la meva terra.
  Estic fent catala per integrar-me molt millor a la seva gent i la seva cultura,fins hara no he pogut fet per mancada de temps, i ara que ja no treballo i tinc molt temps lliure ho estic fent m’agrada molt, me ho passo molt be,també faig teatre però soc molt dolent i em fa molta vergonya.

 4. Naroa Lasarte Txurruka

  22 oct. 16
  16:35 #

  Hola! Jo sóc la Naroa, la teva alumna del curs Bàsic 2 de català. Tinc 22 anys i visc a Cerdanyola des de fa 1 mes. Vaig néixer a Ondarroa, un petit poble de la costa de Bizkaia (País Basc). Sóc traductora i estic fent un màster a la Universitat Autònoma de Barcelona. M’agradam molt els idiomes, de fet, parlo anglès, francès, castellà, euskera i una mica de català. M’agradaria poder parlar català com parlo el castellà i el euskera un dia. També, n’agradam molt els paisatges naturals com les muntanyes i la platja.

  Tinc els ulls de color marró i sempre porto lentilles. Tinc els cabells negres. No sóc gaire alta i sóc prima. En el meu dia a dia, normalment porto una cua, però algunes vagades porto el cabell deixat anar.

  Aquest cap de setmana haig de treballar molt, però el diumenge faré un tour per la ciutat de Barcelona. Per a això, em llevaré aviat, a les 8 o 9 del matí, agafaré el tren i aniré cap a Plaça Catalunya. El tour començarà allà i acabarà en el mateix lloc a les 14 hores. Desprès, em retrobaré amb els meus amics del màster. Anirem al bar Manchester, a prop del Raval, i segurament soparen alguna cosa per allà. Per tornar a Cerdanyola, agafaré el nitbus, que tinc cada hora.

 5. Maria

  23 oct. 16
  18:56 #

  Hola bona tarda.
  Em dic Maria sóc una dona de 53 anys sóc rossa tenyida i porto ulleres.
  Estic casada i tinc dos fills Eloy i Raul ,les meves aficions son escoltar musica i passejar per la muntanya, he nascut a Barcelona però antigament no s’ èstudiava el català a les escola.
  Visc a Cerdanyola el meu barri hi ha molt sorolls i els edificis són molt alts,tinc la parada de l ´autobús a prop de casa meva,i una mica més lluny el tren, els divendres posen el mercadiyo i aquests fa que no trobis aparcament,sense res més que dir-te.
  Salutació
  Maria

 6. Stephanie

  23 oct. 16
  22:51 #

  Hola , bona nit! Em dic Stephanie , la seva companya del curs de Català B2. Tinc 19 anys , vaig néixer a Lima la capital de Perú. Fa 9 mesos que visc a Montcada i Reixac. Estic estudiant medicina i tambe estic estudiant anglés. M’agrada molt la música y cantar.
  Tinc els ulls negres i els cabells també negres , soc prima i una mica baixa. Normalmente porto ulleres, porto el cabell curt y solt.
  El proper dissabte arribaré a las 10 del matí, aniré amb els meus pares y el meu germà a visitar al nostre oncle y dinaremos junts , desprès anirem a Barcelona a veure una película al cinema, desprès anirem a casa nostra, prepararem pizza y soparem tambè parlarem sobre el que va pasar a la setmana y desprès anirem a dormir.

 7. Liliana

  24 oct. 16
  17:45 #

  Hola, soc la Liliana la seva compagna del curs de català B2. Tinc 49 anys i el 29 de maig compleixo 50 anys !!! per celebrar faré un viatge amb les amigues argentines que vindran a visitar-me. Recorrerem alguns llocs d’Italia i Barcelona on em tindran de guia turistica.

  Visc a Barcelona des de fa sis anys, primer a Sant Andreu de Llavaneres i ara a Cerdanyola del Vallès pels estudis del meu fill a la UAB.

  Soc optometrista en aquest moment estic fent un emprenedoria no relacionat amb la meva professió. La meva professiò és una etapa tancada a Espanya.
  Tinc ells ulls de color verd i el cabell ros, sempre porto els cabells lligats amb una cua.

  Jo visc en Av. Catalunya 41 es una zona amb molt movimentcomercial i molt sorollosa. A la mateixa vorera hi ha el Caprabo i davant hi ha botigues per exemple: Opticalia, Calzedonia, Vodafone, etc.

  Dissabte em llevaré molt ariat. Al matí aniré a una fira d’òptica i la nit aniré al cinema a veure ” Tots estem vigilats ” després a sopar.
  El diumenge aniré a veure jugar futbol sala al meu fill a Sabadell i després anirem a dinar amb la seva núvia.

  Aquesta és la meva petita descripció.

  Una salutació, Liliana.

 8. silvia

  25 oct. 16
  0:44 #

  Hola! Sòc la Yaneth , alumna del curs basic 2 català, tinc 38 anys vaig nèixer a Villa Nueva un poble prop de la capital de Guatemala, per cert encara faltar molt la meva terra. Visc a Barcelona des de fa 6 anys , me agrada molt aqueste paiso.

  tinc els cabelles gaira llargs, tambè ensemble que no sòc gaire baixa, tinc el ulls marrò oscurs.

  Per aqueste cap de setmana anirem amb el meu fill a celebrar l`aniversary de una amiga, soparem algùna cosa lleugera, desprès anirem al cinema , per ùltim tornarem a casa a descansar!

  bon cap de setmana a totom!!

  1. silvia

   13 nov. 16
   19:31 #

   Hola! Sòc la Yaneth , alumna del curs basic 2 català, tinc 38 anys vaig nèixer a Villa Nueva un poble prop de la capital de Guatemala, per cert encara faltar molt la meva terra. Visc a Barcelona fa 6 anys , me agrada molt aqueste paiso, la platja la muntanya de monserrat.
   travall en cerdanyola del vallès des de june 2013 i estic molt felic amb la meva feina-

   tinc els cabelles gaira llargs, tambè ensemble que no sòc gaire baixa, tinc el ulls marrò oscurs.

   Per aqueste cap de setmana anirem amb el meu fill a celebrar l`aniversary de una amiga, soparem algùna cosa lleugera, desprès anirem al cinema , per ùltim tornarem a casa a descansar!

   bon cap de setmana a totom!!

 9. katiaelvir

  26 oct. 16
  0:23 #

  hola bona nit …em dic katia y sóc de hondures , tinc 22 anys i visc a Bellaterra .
  Ja tinc un anys vivint a espanya i m`agrada molt y estic aprenent el catalá per poder relacionar-me y tambe perque m´agradaria parlar el català com parlo el castellà,tambe m-agrada molt cuinar y escoltar musica , sóc una noia molt simpatica.

  Tinc els meu ulls de color cafe foscos, sóc morena tambe tinc el cabell llarg de color negre la majoria dels dies porto una cua , sòc petita d´estatura i molt eixerida.

  El meu cap de setmana será a Lleida un dels meu llocs favorit i el pasare amb el meu xicot, sortirem de Bellatera el divendres a las deu del mati , menjarem a casa amb la falia despres a las nou de la nit sortirem amb els amicsa sopar i a prendre alguna cosa en un bar.El dissabte anirem a passar la tarda en un parc a gaudir de la naturalesa y menyarem una mica, a las onze de la nit anirem al cinema. i finalment el diamenge tornarem a casa por la tarda.

  i aixó és el que farem el meu cap de semana.

  Espero els seus comentaris per conéixer-los més.

  gracies…..bona nit

 10. sergio

  29 oct. 16
  16:58 #

  Hola sóc Sergio vostre company, visc a Barberà y fa quince anys que visc a Catalunya, estic casat y tinc dos fills, un noi y una noia, es diuen Eric y Claudia. Vivim a un lloc de nova construcció, tenim un col.legi y una llar de infants al costat . Al darrera tenim un parc molt maco on els fills jugan tot el dia. Sóc un noi petit o és el que diuen , estic una mica grasset, tinc els ulls marrons y els cabells rossos.

  El proper cap de setmana el dissabte anirem a sopar amb uns amics a un lloc a prop de casa y el diumenge faré una cursa de muntanya , per ser mes concrets una mitja marató amb un dels meus cosins. Després anirem a dinar a algun lloc per recuperar forces.

 11. Raúl

  04 nov. 16
  20:39 #

  Hola! Sóc en Raúl, el teu alumne del curs básic 2 de Català. Tinc 28 anys i visc a Cerdanyola del Vallès des de fa un any i mitg. Vaig néixer a Talavera de la Reina, una ciutat de Toledo. Vaig estudiar Història a la Universitat de Salamanca i ara estic buscant feina a més d’estudiar Antropologia i oposicions. M’agradaria aprendre català per poder treballar aquí.

  Sóc alt i prim. Tinc els ulls verds i marrons i els cabells castanys, pèro quan era petit, eren rossos. Normalment porto ulleres o lentilles i vesteixo roba còmoda.

  Visc al carrer Nord de Cerdanyola. Casa meva és un àtic amb una ampla terrassa. El meu barri és a prop de l’estació de Renfe i és una zona comercial.

  Aquest cap de setmana aniré a Sitges per trobar-me amb els meus amics. Sortirem a passejar per la platja, anirem al cinema i, per la nit, sortirem de festa. Dormirem a casa d’en Jose, el meu amic, i després durant el mati veurem al centre històric i dinarem abans de retornar a Cerdanyola.

 12. yasir

  06 nov. 16
  20:04 #

  Hola

 13. yasir

  06 nov. 16
  21:02 #

  sóc Yasirr. sóc del Pakistan sóc graduat en pol. Ciències i Anglès. sóc viu a sabadell sud.i estic aprenent curs de català bàsic 2 per comunicar-se amb peoplei sóc 33 anys d’edat que vivia a Sabadell últims tres anys. sóc només el meu hobby és la lectura de llibres i la jardineria. m’agrada fer bons amics .I com per viatjar amb amics jo sóc un guy.i alt i guapo sóc un atleta que sóc finalista 1.600 metres de cursa m’agrada el cricket i el futbol com well.I com la naturalesa i vull viure en llocs naturals sóc molt cooperatiu amb els meus amics.

 14. Joceh

  07 nov. 16
  14:23 #

  Hola em dic joceh Soc un noy Molt normal tinc disset añys y visc a Cerdanyola del Valles y fa un any Que estic con la meva mare en espanya, estudi Angles y Fiag King boxing.

  Estudi cátala perqué vull entrar a l’ascola i soc molt dolent amb matematiques y no entec en castella menys en catalá Jajajaja pero bo

  No soc primo ni gros mesuro 1:77 tinc els Ulls color marrons foscus els cabells color marrons pero quan era paetit el tenía ros avaagadas porto gorra plana y em vist amb que em sentí comode

  Tinc un gosso color Blanc es diu RON té dew mesos y es molt afectuós y aquest cap de setmana anirem a la montanya a correr fins al tibidabo amb uns amics menjarem quan arribem m’agrada fer exercici y provablement tornem a Peu ya estem joves

 15. Cristina Rodriguez

  07 nov. 16
  16:52 #

  Hola a tothom! Jo sóc la Cristina. Tinc 51 anys, estic casada i tinc 2 filles.

  Tinc els ulls marrons, porto els cabells llargs i castanys. Com tinc la vista cansada, porto ulleres per poder llegir.

  He nascut a l’Uruguai, a la ciutat de Montevideo. És una petita però molt bonica ciutat.
  Fa 14 anys que vaig emigrar a Catalunya amb la meva familia. Ens hem adaptat molt bé a aquesta societat i estem molt contents de viure aquí.

  M’agraden molt els idiomes i és per això que he decidit estudiar català. Sóc professora d’anglès i he treballat en diverses empreses.
  Ara mateix estic a l’atur. Espero poder trobar feina aviat.

  El proper dissabte al matí anirem, com sempre, a fer la compra i després visitarem els nostres amics a Tordera. Segurament farem una barbacoa, que es el nostre menjar típic. Tornarem cap a casa a la nit i de fer possible anirem al cinema.

 16. Cathia Delgado

  07 nov. 16
  22:16 #

  Bon dia! Em dic Cathia, soc peruana nascuda a Lima, una ciutat molt gran, sorrollosa i caòtica. Des de fa 7 anys visc a Catalunya, precisament a Cerdanyola. Vaig arribar per estudiar un màster i després un doctorat en Publicitat i Relacions Publiques. Després d’estudis em vaig casar amb un polonès molt maco i ens vam quedar vivint cap aqui.

  Tinc els cabells molt llargs i negres, soc d’estatura mitjana i soc prima com m’agrada menjar molt saludable i fer exercisi especialment anar amb la bicicleta.

  Aquest cap de setmana aniré amb el meu marit a les muntanyas a els Pirineus francesos per fer una excursio amb la bicicleta per tres dies. Volem anar des del costat del mar mediterrani fins al Ripoll, aquesta serà una excursio força exigent com que pujarem amb la bicicleta fins a Coll d’Ares a mes de 1500 metres d’alçada. Esperem trobar castanyas, bolets i bon temps.

 17. Vanessa

  07 nov. 16
  23:05 #

  Hola, que tal? Em dic Vanessa. Tinc 33 anys i visc a Cerdanyola des de Juny, abans vivia en França. Vaig néixer a Caracas, la capital de Veneçuela. Soc investigadora, m’agrada molt llegir, escoltar musica i sortir amb els meus amics.

  Tinc els ulls blau i verdes, depèn una mica del meu humor i el temps, la meva àvia deia que són ulls color del temps. Porto el cabells llargs ondulat, soc rossa, normalment, el porto amb una cola per la calor, però ara que comença el fred, el portaré solt.

  Aquestes dissabte la meves amigats i jo anirem a sopar juntes a Barcelona, després passejarem per el Born I anirem a ballar. També el diumenge el meu marit i jo dormiren fins les 10 del mati, esmorzarem i el sortirà amb el nostro gosset mentre jo visito a la meva germana.

 18. Carmen Burgos

  10 nov. 16
  2:25 #

  Hola, Sóc la carme, Sóc del Perú però visc a Cerdanyola del Vallès des de fa 10 anys. Tinc 4 fills, 1 home y 3 dones que es diuen James, Cindy, Wendy i Shirley. Actualment porto els cabells llargs de color castany . Sempre estic contenta.

  Treballo com a dependenta a un forn de pa i al sortir el passat cap de setmana el meu fill em va portar a menjar a un restaurant y després vam anar al cinema.

  El dia 14 de novembre faré 30 anys de casada i per a celebrar-ho el meu marit i jo anirem a coneixer Paris, m’agradaria veure la torre Eiffel i passejar per la ciutat.

 19. Carmen

  10 nov. 16
  2:29 #

  Hola, Sóc la carme, Sóc del Perú però visc a Cerdanyola del Vallès des de fa 10 anys. Tinc 4 fills, 1 home y 3 dones que es diuen James, Cindy, Wendy i Shirley. Actualment porto els cabells llargs de color castany . Sempre estic contenta.

  Treballo com a dependenta a un forn de pa i al sortir el passat cap de setmana el meu fill em va portar a menjar a un restaurant y després vam anar al cinema.

  El dia 14 de novembre faré 30 anys de casada i per a celebrar-ho el meu marit i jo anirem a coneixer Paris, m’agradaria veure la torre Eiffel i passejar per la ciutat.

 20. silvia

  13 nov. 16
  19:34 #

  Hola! Sòc la Yaneth , alumna del curs basic 2 català, tinc 38 anys vaig nèixer a Villa Nueva un poble prop de la capital de Guatemala, per cert encara faltar molt la meva terra. Visc a Barcelona fa 6 anys , me agrada molt aqueste paiso, la platja la muntanya de monserrat.
  travall en cerdanyola del vallès des de june 2013 i estic molt felic amb la meva feina-

  tinc els cabelles gaira llargs, tambè ensemble que no sòc gaire baixa, tinc el ulls marrò oscurs.

  Per aqueste cap de setmana anirem amb el meu fill a celebrar l`aniversary de una amiga, soparem algùna cosa lleugera, desprès anirem al cinema , per ùltim tornarem a casa a descansar!

  bon cap de setmana a totom!!

 21. Jesús Gerardo Miró Ramos

  26 gen. 17
  19:17 #

  Hola Lidia, el comento que la Carmen, el Paco y jo anirem a Roma aquest cap de setmana en un creuer exprés qui sortirá de Barcelona el divendres a las 6:00 de la matí i arribarem a Roma al migdia. Esmorzarem a prop del Foro Romano, que coneixerem en acabar de menjar i pujarem a la Colina Palatina. A las 9:00 soparem y anirem a ballar, divertir-nos y coneixer les nits romanes. El dissabte d´hora al matí esmorzarem i visitarem la Fontana de Trevi, el Monte Aventino y les Termas de Caracalla. A la nit farem una mica millor que la nit anterior. El diumenge, després de l´esmorzar en la matí visitarem la ciudad del Vaticano, allá visitarem la Capilla Sixtina, les Museos, la Basílica de San Pedro y gaudirem de l´arte de Rafael, Miguel Ángel i Leonardo da Vinci, entre d´altres. A las 2 de la tarda el creuer tornará a Barcelona, amb nosaltres comentant totes les belleses que gaudim en la nostra curta estada en Roma. Salutacions.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!