• Escrivim una recepta

    Heu d’escriure una recepta perquè els companys i companyes puguin preparar els vostres plats preferits. Recordeu-vos de fer una llista d’ingredients, indicar per a quantes persones està pensada, fer servir la segona persona del plural en imperatiu (talleu, poseu, fregiu…) i posar-hi pronoms febles (poseu-ho, afegiu-hi…)!!

    Bon profit!

    Resultat d'imatges de healthy recipe escalivada

  1. Noelia Palomares

    30 Mar 17
    21:37 #

    Truita de patates per dos persones

    Ingredients:
    4 patates
    1 ceba petita
    4 ous
    5 cullaradetes d’oli
    Sal

    Preparació:
    Peleu les patates i talleu-les; també talleu la ceba. Després poseu l’oli a escalfar i fregiu les papates i la ceba. Quan els ingredients estiguin fregits escurreu-los, barregeu-los amb els ous i afegiu-hi una mica de sal. Poseu tots els ingredients a la paella i coueu-los al gust.

    Recepta de:
    Noelia Díaz
    Yohana
    Noelia Palomares

    Respondre

  2. Salva

    01 Abr 17
    9:10 #

    Sopes de cireres:

    Ingredientes:

    300 g de cireres negres. 150 g de pa tallat a dauets. 150 g de mantega. 100 g de sucre. Farina. 1 copa d’aiguardent de cireres. Aigua.

    Elaboración :

    Poseu en una paella una part de la mantega, fregiu-hi els dauets de pa i reserveu-los.
    Humitegeu les cireres amb aigua, enfarineu-les i fregiu-les amb la mantega restant.
    Afegiu-hi el sucre i deixeu que s’enrosseixi. Afegiu-hi un raig d’aigua i deixeu que vagi bullint fins que les cireres quedin cuites. Tireu-hi l’aiguardent i en l’últim moment els dauets de pa fregits.

    Respondre

  3. MARIA i DESIRE

    04 Abr 17
    11:23 #

    AREPA DE BLAT DE MORO ( PER A DUES PERSONES)

    INGREDIENTS:

    masa: 300 grs farina de blat de moro, aigua i sal.
    farcit: 4 ous, 1 ceba, sal, 2 tomàquets i oli.

    PREPARACIÓ:

    Primer, precaleteu una paella amb una mica d’oli i mentrestant piqueu a quadrets el tomàquet i la ceba, agregeu-hi una vegada estigui calente i feu un sofregit durant 10′ , deixeu-ho que es faci. tireu sal al gusto. una vegade fet, afegeixu els ous y menaneu-ho.

    D’altre banda, mentre es cuina l’anterior, barregeu els 300 grs de farina amb aigua i una mica de sal, doneu-li forma rodona i xafada d’un dit de gruix. Agafeu un altre paella sense oli i precalenteu també i puseu-hi la masa , deixeu-ho que es torrin per fora a foc lent.

    Cuan tingueu tot preparat, poseu el perico a dins del panet.

    Respondre

  4. Ana Guarch Reyes

    04 Abr 17
    16:52 #

    COSTELLES AL FORN

    Recepta per a 4 persones.

    Ingredients:
    oli d’oliva verge
    1 quilo de costelles de porc
    2 pebrots vermells
    3 tomàquets
    2 pebrots verds
    2 cebes
    2 alls
    julivert, sal i pebre

    Preparació:
    Escalfeu el forn. Agafeu les verdures, talleu-les a trossets i poseu-hi sal i pebre. Remeneu-les.
    Agafeu una safata, poseu-hi oli i afegiu-hi totes les verdures.
    Agafeu les costelles i poseu-hi també sal i pebre. Poseu-les a sobre de les verdures.
    Afegiu-hi oli i julivert, tapeu la safata amb paper transparent i fiqueu-la dins del forn uns 20 minuts a 180 ºC.

    Bon profit!

    Recepta de la Marivi i l’Ana

    Respondre

  5. juan marin

    04 Abr 17
    17:19 #

    Paella per 4 persones
    ingredients
    1 conill partit,mig quilo de carxofes,8 gambes i 4 tasses de café petitas d arros i colorant.
    poseu oli a la paella,fregir el conill,les carxofas i les gambes.
    despres afegir-hi aigua i quan bulli afegir-hi l’arros.
    Remeneu i condimentar al gust mes o menys sec

    Respondre

  6. Noelia Diaz Madera

    19 Abr 17
    11:20 #

    Pastís de formatge tipus “La Viña” per 10 personas

    Ingredients:
    – 500 grams de formatge d´untar
    – 500 grams de formatge mascarpone
    – 500 grams de nata amb 35% materia grassa
    – 5 ous grans
    – 350 grams de sucre
    – 30 grams de farina

    Preparació:
    Escalfeu el forn a 200 graus centrigads. En un bol barregeu tots el ingredients, en un motlle de forn desmuntable gran poseu paper vegetal mullat, que així és mes facil de manejar, poseu la mescla i fiqueu en el forn una hora mes o menys, per saber si està feta punxeu-la amb una agulla i si surt neta ja està.
    Si es daura molt i encara no està feta tapar amb paper d´alumini.
    El pastís puja molt en el forn i despres quan està freda baixa, al surtir del forn la seva textura es com un flam i quan està freda es torna mes compacta.

    Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!