• Pa negre

    Pa negre

    Pa negre

    L’Eva Leonor López ens envia aquest comentari:

    Pa negre és de l’autor Emili Teixidor i se situa en el temps de la postguerra, allà a la plana de Vic. El seus protagonistes són l’Andreu , que és el principal, juntament amb la seva cosina, la Núria, anomenada la ploramiques, i en Quirze jove; tots tres són cosins.

    L’Emili Teixidor reflecteix a través de l’Andreu la duresa de l’època; una època en què li toca viure unes situacions molt difícils i complicades, ja que la seva família pertany al bàndol dels perdedors. Aquest nen madura de cop, forçadament diria jo, per las circumstàncies, fins i tot arriba a tenir una memòria selectiva impressionant.

    És una novel·la que val la pena de llegir ja que l’autor ho explica tot amb molta senzillesa i a més sap atrapar el lector i això és molt important. Recentment he vist la pel·lícula, però m’ha agradat molt més el llibre. El recomano.

     

  1. Marta Padrós

    16 abr. 13
    9:08 #

    A mi també em va agradar més el llibre. A la pel·lícula es perden molts matisos. Pa negre és una història complexa i terrible situada a la postguerra, que ens fa reflexionar molt sobre la guerra i les víctimes més indefenses: els nens.

Lectures compartides des de Palafrugell

Us donem la benvinguda al blog Lectures compartides a Palafrugell. Amb aquest nou espai pretenem intercanviar l’opinió de les nostres lectures, del professorat i de l’alumnat, perquè llegir és una font inesgotable de coneixement, de lleure i d’informació.


Calendari


Favorits


Etiquetes