• L’home de la maleta

    Aquesta novel·la, escrita per Ramon Solsona i guanyadora del premi Sant Jordi 2010, ens explica la història d’un home gran, músic d’orquestra retirat, que cansat de viure sol decideix vendre’s el pis i anar a viure alternativament a casa de les seves tres filles. A través de les seves reflexions de vell rondinaire anem coneixent la seva visió del món i, sobretot, dels models actuals de família, la relació amb els seus amics i també com va ser de dura la seva infantesa en un d’aquells asils per a nens, propis de la postguerra. L’obra té un final inesperat, relacionat justament amb la seva infantesa i el fet de no saber qui van ser els seus pares.
    Un altre element molt interessant del llibre és el tipus de llenguatge que s’hi utilitza. Ramon Solsona ha sabut recrear de manera magistral el llenguatge popular, carregat d’incorreccions però viu i usat per totes aquelles persones d’edat que no van tenir l’oportunitat d’aprendre català a l’escola.

    home maleta

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Lectures compartides des de Palafrugell

Us donem la benvinguda al blog Lectures compartides a Palafrugell. Amb aquest nou espai pretenem intercanviar l’opinió de les nostres lectures, del professorat i de l’alumnat, perquè llegir és una font inesgotable de coneixement, de lleure i d’informació.


Calendari


Favorits


Etiquetes