• L’ajudant del metge

    Sota l’etiqueta “llibres fàcils” us volem presentar novel·les que no són adaptades com a lectura fàcil, però que ens sembla que són prou senzilles com perquè un lector que tingui el nivell Elemental (B1) de català, o que no llegeixi habitualment, les pugui llegir.

    L’ajudant del metge és una història situada a finals del segle XVIII en un poble petit, concretament a Torroella de Montgrí. Ens parla d’un noi orfe que entra a treballar d’ajudant d’un dels metges de la vila, que comença molt espantat per la feina que haurà de fer i acaba apassionat per aquesta professió.

    És una novel·la molt interessant, que ens permet fer-nos una idea de com vivia la gent fa més de 200 anys, com vestien, com menjaven, com es divertien, com intentaven curar-se quan estaven malalts. És també una novel·la d’amor, sense ser una història ensucrada.

    Em consta que en algunes oficines de català l’han llegida als clubs de lectura fàcil i ha agradat molt.

    metge

  1. mpadros

    05 des. 14
    12:59 #

    La Maggie Ridding, del nivell Intermedi 1 ens diu que li ha agradat aquest llibre i que el recomana a qualsevol lector perquè “no era gaire difícil de llegir, malgrat massa paraules noves” i també perquè li ha agradat “la narrativa senzilla, els personatges principals i també els de menys importància i com l’escriptora els dóna vida”. A més, el llibre li ha despertat “interès per aprendre més coses de la política francesa i catalana d’aquell segle” i l’ha fet adonar-se “de les greus dificultats socials, les baralles que hi havia per causa de la imposició del castellà, i la precarietat general de viure en un poble, malgrat la presència de metges i cirurgians.”

  2. mpadros

    11 des. 14
    18:56 #

    L’Stephane, company de la Maggie a l’Intermedi 1, també l’ha llegit i ens diu que li ha agradat perquè no està acostumat a llegir aquest tipus de llibres i que, per a ell, el millor va ser “la mirada del jove protagonista a la vida i els costums del poble”. Comenta que el primer personatge que li va interessar va ser el metge, per la seva generositat i passió per la feina, però que a poc a poc, li va anar interessant més el Pitxot, que canvia a cada moment.

  3. mpadros

    10 febr. 15
    18:17 #

    La Mirla troba molt interessant el personatge de la Gaspara, l’amiga de la mare d’en Pitxot, “una dona forta, amb molta personalitat” i ens en recomana, sens dubte la lectura perquè ella “com a lectora inexperta ha trobat la narrativa fàcil i ràpida de llegir i entendre”; en la seva opinió “és captivadora i, en alguns moments, emocionant.”

  4. mpadros

    10 febr. 15
    18:19 #

    Per la seva banda, la Margarida ens diu que és un llibre “fàcil, curtet i amè, recomanable per a totes les edats” i que li interessa l’època en què està ambientada la història.

Lectures compartides des de Palafrugell

Us donem la benvinguda al blog Lectures compartides a Palafrugell. Amb aquest nou espai pretenem intercanviar l’opinió de les nostres lectures, del professorat i de l’alumnat, perquè llegir és una font inesgotable de coneixement, de lleure i d’informació.


Calendari


Favorits


Etiquetes