• Una mà plena d’estels

    Aquesta és una història en forma de diari. És el diari que escriu un noi sirià entre els 15 i els 17 anys, aproximadament. Ens hi parla de l’escola, dels seus amics, de la Nadia (la seva enamorada), de la seva família i de les persones del seu entorn que són importants per a ell, especialment l’oncle Salim i en Habib, un periodista.

    Però ens hi parla també del seu país, dels costums i dels menjars, dels jocs, de l’hospitalitat de la seva gent, de totes les coses bones i de les dolentes: les dictadures que s’hi succeeixen, la violència, la pobresa i la corrupció, i de la lluita de persones anònimes per resistir amb enteresa i dignitat davant tanta injustícia.

    Va ser escrit el 1987 per Rafik Schami, nascut a Síria el 1946 i exiliat a Alemanya des de 1971, i és considerat una obra de literatura juvenil. Jo la recomano, però, per al públic adult perquè és una obra ben actual i que ens acosta a un món que ens resulta proper i llunyà alhora. L’obra de Schami, escrita en alemany, ha estat traduïda a 24 llengües. La versió en català és de Francesca Martínez.
    9788482649078

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Lectures compartides des de Palafrugell

Us donem la benvinguda al blog Lectures compartides a Palafrugell. Amb aquest nou espai pretenem intercanviar l’opinió de les nostres lectures, del professorat i de l’alumnat, perquè llegir és una font inesgotable de coneixement, de lleure i d’informació.


Calendari


Favorits


Etiquetes