• El pavelló gris, de Miquel Fañanàs

  el pavelló grisEl pavelló gris explica la història d’un grup d’amics que conviuen durant uns dies en un internat de Tarragona. En ple franquisme, aquest hospici acull canalla a l’estiu per a famílies necessitades.

  No són unes colònies gaire agradables. Allí patiran la duresa de la disciplina i unes condicions de vida desagradables, i també serà un lloc per aventurar-se a descobrir què amaga aquell pavelló gris que hi ha mig amagat al fons de l’hospici. Una experiència encara més terrible que la del dia a dia els espera…

 1. Eugenia

  29 nov. 23
  0:18 #

  El llibre “ El pavelló gris “, descriu una trista realitat de l’època franquista sobre els nens, la pobresa i les mancances econòmiques de les famílies.
  És una novel·la curta i amb moltes emocions a sentir , molt entretinguda i amb l’expectativa durant tota la lectura que s’amaga a l’edifici contigu de color gris.
  Un llibre molt recomanable per als qui ens estem familiaritzant amb la llengua catalana.

 2. Nuria Rodriguez

  29 nov. 23
  0:03 #

  Es la historia real de cinc nens que es coneixen en un internat,al que han de anar durant tres mesos per problemes economics.Aprenen el valor de l’amistat,però també con era de dura la disciplina de aquella época.Gracies a la valentía d’aquells nens és descobreix el que amagaven en aquell internat i aconsegueixen que es tanqui per sempre.

 3. Thiago Juarez da Costa

  28 nov. 23
  20:40 #

  El pavelló gris és una història molt emotiva. Saber que molta gent ha passat per aquest tipus de situacions ens fa repensar moltes coses.
  El llibre és per a persones amb una comprensió mitjana de la llengua, ja que algunes paraules em semblaven desconegudes i només les vaig entendre pel context.

 4. Arasely Pérez Estrada

  28 nov. 23
  17:51 #

  El llibre ‘El pavelló gris’ m’ha agradat força, malgrat que el seu inici de la lectura no em va cridar l’atenció, ni em va enganxar. A mena que avançava la trama que passen els nens durant aquells mesos d’estancia en aquell recinte que era una mena d’orfenat i que et submergeix dins de l’història. Personalment, no m’ho vaig imaginar el final drástic que hi ha al llibre a causa d’un efecte dominó que no es pot preveure a mena que el llibre va avançant.

  L’autor va relatant els successos d’una manera que et va atrapant i et manté en suspens, no ets capaç d’imaginar tot alló que passa i que tingués aquest final.

  Personalment, diria que está bé donar-li una oportunitat a aquest llibre, ja que el vocabulari es fàcilment comprensible.

 5. Carolina Quevedo

  28 nov. 23
  17:25 #

  El llibre el pavelló gris és un llibre que descriu una època trista d’Espanya. L’autor utilitza força el suspens i de vegades la història es fa molt lenta. El final si em va sorprendre, ho imaginava diferent. Em va servir per descobrir moltíssimes paraules noves en català.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius