• El pavelló gris, de Miquel Fañanàs

  el pavelló grisEl pavelló gris explica la història d’un grup d’amics que conviuen durant uns dies en un internat de Tarragona. En ple franquisme, aquest hospici acull canalla a l’estiu per a famílies necessitades.

  No són unes colònies gaire agradables. Allí patiran la duresa de la disciplina i unes condicions de vida desagradables, i també serà un lloc per aventurar-se a descobrir què amaga aquell pavelló gris que hi ha mig amagat al fons de l’hospici. Una experiència encara més terrible que la del dia a dia els espera…

 1. Trini

  26 nov. 19
  16:25 #

  El Pavelló gris ha sigut un llibre molt intirgant fins a l’última pàgina. És una història basada en la època franquista i possa al descubert la duressa que hi havia em aquells temps amb persones amb menys recursos i mes fràgils. M’agradat!

 2. Francia

  25 nov. 19
  13:25 #

  El llibre m’ha agradat, és una novel·la carregada d’emocions amb cinc nens curiosos i amb valentia que volien descobrir que passava en el Pavelló gris

 3. Leyre

  23 nov. 19
  21:19 #

  A l’inici del llibre no m’agrada, però una vegada que comenci les aventures, vaig canviar d’opinió. Em va agradar molt, és fàcil de llegir i no és molt extensa. Molt recomanable.

 4. antonio linde

  22 nov. 19
  18:49 #

  El llibre m´ha agradat,es pot lleguir molt facilment,el argument es curt pero intens,nos parla de la amistat de uns nens en temps dificils,
  També ens diu com la curiositat dels nens poc arribar a resoldre una injustícia

 5. Juani Rodríguez

  17 juny 19
  17:01 #

  El pavelló gris és una novel·la que m’agradat molt. Inspirada en l’època de la postguerra del règim franquista, que reflecteix les carències, els abusos i experiments que fèiem amb els nens. Una maca barreja de tristesa i intriga.

 6. Mari Cárdenas

  17 juny 19
  16:42 #

  M’ha agradat, tot i que és una història una mica trista, per les vivències i penuries que passan els cinc nens dintre de l’internat durant la època de la postguerra. També m ‘ha agradat la valentia dels petits protagonistes, quan volien descobrir el que passava en el pavelló gris.
  Llibre recomanable.

 7. Susana

  14 juny 19
  20:52 #

  La novel-la el pavelló gris m´ha agradat molt, és un llibre amb una trama molt entretinguda i que no es fa gens pesada.La narració es amena , els fets estan bassats en una história real de l epoca dels anys 40.
  La recomano sense dubte.

 8. Diego

  13 juny 19
  21:52 #

  El llibre m’ha agradat molt. Es una novel.la molt interesant, a vegades hi han moments molt tristos i emotius. La història t’enganxa des del primer moment i per això resulta ràpid de llegir.
  Recomano llegir-lo perquè tothom sigui conscient dels fets q es relaten i que no volem que es repeteixen.

 9. Cris

  13 juny 19
  11:25 #

  El pavelló gris es un libre fàcil i ràpid de llegir. Es la història de cinc nens que per circunstancies famíliars es coneixen en un internar .Allà patiran abús per par dels seus educadors i descobriran el secret que s’amaga al pavelló.

 10. Dolores Guillen Garcia

  13 juny 19
  9:51 #

  El llibre El Pavelló gris, m’ha agradat molt. És una novel.la molt triste i carregada d’emocions personals.

 11. Glòria Gregoriano

  11 juny 19
  20:31 #

  És un llibre força interessant pel joves. M’ha agradat per tot el que passa i pel fet de ser una historia real.
  Et trasllada a l’època i et fa visualitzar l’escena. Els personatges están molt ben descrits .
  La valentía i curiossitat dels nens predomina per sobre de tot i també la disciplina i normes del pavelló fan que no t’avorreixis en cap moment.
  Té poques pàgines el que fa que t´’enganxis .
  El final l’he trobat curt , directe, emocionant i esperat
  Sens dubte, convido a llegir-lo.

 12. Mònica Bosch Molinas

  11 juny 19
  16:29 #

  És una novela.la que m’ha agradat força. Es palpable la por i la repressió de l’època franquista. Fa mal saber que existien aquests llocs d’acollida per a nens i dóna que pensar que els succeïa als orfes i desamparats de la nostre posguerra …Fàcil de llegir tot i que he après paraules noves. Potser el final m’ha semblat una mica precipitat.

 13. Carla

  11 juny 19
  12:16 #

  Durant tota la història van apareixent els personatges i es van succeint els fets sense pausa, raó per la qual la lectura t’atrapa des de les primeres pàgines.
  Es relaten fets verídics per explicar una trista realitat que pateixen un prupo de nens. aquestes històries han de sortir a la llum perquè siguin conegudes per tots i que no es repeteixin.
  M’agrada com està narrat, amb detalls i diàlegs, però no m’ha agradat la revelació: l’abús dels desemparats.

 14. montserrat F.àbregas

  11 juny 19
  0:43 #

  Els nostres petits amics, simbolitzen el valor i la companyonia que en una època tan fosca precisaven amb desesper molta gent del nostre país. Els perdedors.
  Sota una careta de caritat davant la societat, la maldat estenia les urpes sobre els més dèbils com besties ferotges sense escrúpols. Per sort els protagonistes, personetes extraordinàries se’n surten bé.

 15. pedro

  10 juny 19
  1:21 #

  La novel-la ens parla de fets els cuals formen par de la nostre història recent, la primera part mol bé , explica la historia dels protagonistas i el motius el per què estàn en aquell, diguen centre de acullida durant tres mesos, per que pugin menjà, ens explica l’espabilats , curiosos i valens que són alguns, però la part que es refereix al pavelló gris, la trovo fluixeta i mol resumida, cuasi ben bé no ens explica casi res, i penso que deberia sé la part forte de la novel-la.

 16. Violeta Contreras

  04 juny 19
  16:55 #

  El llibre “El pavelló gris”, m´ha agradat perquè és d´intriga i és molt entretingut des del principi al final, sobretot quan els cinc nens es van posar d´acord en efectuar un pla estratègic que en el darrer moment va ser modificat per poder esbrinar el secret que s´amagava dintre d´aquest pavelló.
  El que m´ha donat molta tristesa és saber que aquest secret era que usaven els nens sense famílies per experimentar com a conillets d´índies vulnerant els seus drets per ser petits.

 17. Maite López Gallén

  23 març 19
  23:32 #

  El pavelló gris és un llibre força interessant i de fàcil lectura. Des de gairebé el primer moment es crea intriga sobre l’enigmàtic pavelló i quedem atrapats en la curiositat per descobrir els secrets que amaga. La història va fluint des de la tristesa i la grisor inicials cap a un relat d’aventures on un grup de nens intenten esbrinar què succeeix al pavelló gris sense ser descoberts. Tanmateix el que m’ha semblat més interessant del llibre és el moment històric que descriu mitjançant una bona selecció de personatges d’origens geogràfics i socials molt diversos. Els cinc amics, els responsables dels pavellons i els vigilants i les relacions entre tots ells centren una bona part de la història. La descripció de l’ambient de l’època, de l’autoritarisme i la disciplina típiques d’aquestes institucions durant el franquisme m’ha semblat molt acurada i m’ha fet recordar com eren aquells dies i com ha canviat la nostra societat al llarg dels anys.

  El desenllaç final és una mica més fluix, massa ràpid pel meu gust i denota que l’enfoc principal de l’autor era el retrat fidel d’una època, més que entretenir-se en detalls sobre la resolució de la història que ha explicat.

  Em sembla una lectura molt recomanable per als joves, els ajuda a tenir un coneixement d’un moment fosc i trist d’aquest país, sovint oblidat.

 18. Esther Pak

  20 març 19
  22:52 #

  Comentari de “El pavelló gris”

  M’ha agradat molt.
  La novel.la està molt ben estructurada. La narració transcorre sense retard i les descripcions són molt entretingudes.
  Penso que m’ha agradat més perquè crec que la història es basa en un fet real.
  Una vegada que el comences, no pots parar de llegar-lo!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius