• Any Fuster: curiositats de l’autor i novetats literàries de 2022

    Sabíeu que la família de Joan Fuster era de procedència agrícola? El pare va aprendre l’ofici de tallista d’imatges i va exercir de professor de dibuix. A més, va ser el primer alcalde franquista de Sueca.

    Joan Fuster és el creador del terme països catalans. Escrivia poesia, assajos i crítiques literàries, alternat amb antologies de prosa. Així doncs, va acabar vivint del que li agradava (llegir i escriure) i no d’advocat.

    El paper de Fuster ha sigut molt reconegut a Catalunya amb tot de distincions, però molt poc a València. (només s’hi va implicar al final de la seva vida i en va rebre els honors a títol pòstum. L’escriptor té una casa museu a Sueca, on va viure tota la seva vida.

    Les novetats literàries d’aquest any 2022 de Joan Fuster són:

    No prosa. Poemes entre el surrealisme i la ironia, Editorial Saldonar.

    77 poemes, Pagès Editors.

    Causar-se d’esperar, 3i4 Edicions.

    Nosaltres, els valencians. Nova edició, amb pròleg de Salvador Ortells Miralles. Edicions 62.

    Diccionari per a ociosos, nova edició, amb la col·laboració de l’AVL. Edicions 62.

    Fuster per a ociosos, antologia de Xavier Aliaga. Sembra Llibres.

    De viva veu. Entrevistes. Nova edició a càrrec d’Isidre Crespo i pròleg d’Enric Sòria. Editorial Afers.

    Consells, proverbis i insolències. Ara Llibres Editorial.

    Poesia completa (1945-1987) a cura de Salvador Ortells Miralles. Coedició de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Institució Alfons el Magnànim-CVEI.

    Llengua i literatura, I: Dels orígens a la Renaixença. Volum IV de l’obra completa dels estudis acadèmics. A cura d’Antoni Furió i Josep Palacios. Edicions 62, en coedició amb la Universitat de València i la Institució Alfons el Magnànim, juliol 2022.

    Llengua i literatura II: Època contemporània. Volum V de l’obra completa dels estudis acadèmics. A cura d’Antoni Furió i Josep Palacios. Edicions 62, en coedició amb la Universitat de València i la Institució Alfons el Magnànim.

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius