• El pavelló gris, de Miquel Fañanàs

    el pavelló grisEl pavelló gris explica la història d’un grup d’amics que conviuen durant uns dies en un internat de Tarragona. En ple franquisme, aquest hospici acull canalla a l’estiu per a famílies necessitades.

    No són unes colònies gaire agradables. Allí patiran la duresa de la disciplina i unes condicions de vida desagradables, i també serà un lloc per aventurar-se a descobrir què amaga aquell pavelló gris que hi ha mig amagat al fons de l’hospici. Una experiència encara més terrible que la del dia a dia els espera…

    Print Friendly, PDF & Email
  1. WAZ

    13 juny 24
    19:10 #

    Aquest llibre es interesant, es del lectura facil, pero el contingut no m’agrdat molt, el principi vaig fer molt tosco i molt dificil de enganxar, llavors em omblidaba vaig tenir que re-lleguir varias vagades pero despres la final més interesant.

  2. Mª Carme Segalés

    12 juny 24
    13:36 #

    “El pavelló gris”; es un llibre que parla de l’època fosca del franquisme.
    Els primers capítols es van fer una mica pesats per la seva descripció.
    Tot el desenvolupament de la història passa el capítols finals, molt ràpid.
    M’agrada haver llegit aquet llibre.

  3. Conchi Moreno

    12 juny 24
    10:09 #

    Aquest llibre tracta sobre l’amistat i el descobriment d’un acte inhumà que van viure els cinc nois protagonistes en la época del franquisme a un internat de Tarragona. Ens parla de la mala disciplina i el abús comès d’un grup de gent que hauria d’haver protegir a tots els nens amb una situació precària que hi passaven per les seves instal·lacions. En conjunt m’agrada el llibre, però al principi en va costar una mica enganxar-lo perquè és molt lent i el final pel meu gust molt ràpid.

  4. Virginia Mendoza

    11 juny 24
    13:21 #

    El llibre, el pavelló gris és un llibre molt important per a mi per conèixer la història de Catalunya i Espanya en època franquista, sobre els nens que patien els pobresa i les necessitats econòmiques de les seves famílies, gràcies al coratge dels cinc nens que és coneixen en aquell internat al que han d’anar durant tres mesos, és descobreix el que sé amagaven dintre de aquests edifici i el d’alliberament de la crueltat.

  5. Miguel

    10 juny 24
    19:45 #

    El llibre “El pavelló gris” és un llibre força trist, de l’època més fosca de l’Espanya franquista.

    És la història real de cinc nens que es coneixen en un internat, al que han d’anar durant tres mesos pels problemes econòmics de les seves famílies. Aprenen el valor de l’amistat i fan una gran colla que tenen un objectiu en comú, descobrir què amaga aquell pavelló gris.

    El que més m’ha enganxat és que l’autor va relatant els successos d’una manera que et va atrapant i et manté en suspens tota l’estona, no ets capaç d’imaginar tot allò que passa i que tingui aquest final.

  6. Carla Andrade

    10 juny 24
    7:45 #

    El llibre Pavelló gris , és un llibre molt interessant peró també trista Pensá que molta gent ha passat per aquets tipus de situacons , Els nens han visgut una experiència molt forta al recinte també van conèixer el valor de l’amistat , y gràcies a la curiositat van descobrir tot al que estava passant fins i tot van tancar aquets orrible lloc per sempre .

  7. Carmen

    07 juny 24
    14:38 #

    El pavelló gris és una història que va succeir a Espanya, i és una història molt trita, que passés tantes coses amb els nens

  8. Yolanda Sáenz Gonzalez

    06 juny 24
    13:03 #

    El llibre en endinsa en la crua realitat, viscuda per gent sense recursos, o certs ideals politics, a l’ epoca franquista. La curiositat per cunèixer què passa a “El pavelló gris” fa que la història et mantengui en suspens, fins a descobrir el tris final.

  9. Agustina

    04 juny 24
    21:46 #

    El llibre “El pavelló gris” es un llibre trist de l’època de l’Espanya franquista.
    La historia es basa en un internat per nens de famílies amb problemes econòmics.
    L’escola era molt dura per què havia moltes normes, Un grup de cinc nens van descobrir el que havia dintre del pavelló gris.
    Nens amb problemes de salut que servien de rates de laboratori.
    Aquests nens van explicar al seus pares el que van veure i gracies això es va tancar l’internat.

  10. Nuria López

    27 maig 24
    16:21 #

    La repressió que s’exercia a l’orfenat, comporto la curiositat d’uns nens, de saber quina era la trama que hi havia al pavelló gris.
    L’ús de poder que pugui exercir l’ésser humà, pot traspassar tots els límits, de consciència, maldat i empatia, cap als altres i amb ell mateix.

  11. Eugenia

    29 nov. 23
    0:18 #

    El llibre “ El pavelló gris “, descriu una trista realitat de l’època franquista sobre els nens, la pobresa i les mancances econòmiques de les famílies.
    És una novel·la curta i amb moltes emocions a sentir , molt entretinguda i amb l’expectativa durant tota la lectura que s’amaga a l’edifici contigu de color gris.
    Un llibre molt recomanable per als qui ens estem familiaritzant amb la llengua catalana.

  12. Nuria Rodriguez

    29 nov. 23
    0:03 #

    Es la historia real de cinc nens que es coneixen en un internat,al que han de anar durant tres mesos per problemes economics.Aprenen el valor de l’amistat,però també con era de dura la disciplina de aquella época.Gracies a la valentía d’aquells nens és descobreix el que amagaven en aquell internat i aconsegueixen que es tanqui per sempre.

  13. Thiago Juarez da Costa

    28 nov. 23
    20:40 #

    El pavelló gris és una història molt emotiva. Saber que molta gent ha passat per aquest tipus de situacions ens fa repensar moltes coses.
    El llibre és per a persones amb una comprensió mitjana de la llengua, ja que algunes paraules em semblaven desconegudes i només les vaig entendre pel context.

  14. Arasely Pérez Estrada

    28 nov. 23
    17:51 #

    El llibre ‘El pavelló gris’ m’ha agradat força, malgrat que el seu inici de la lectura no em va cridar l’atenció, ni em va enganxar. A mena que avançava la trama que passen els nens durant aquells mesos d’estancia en aquell recinte que era una mena d’orfenat i que et submergeix dins de l’història. Personalment, no m’ho vaig imaginar el final drástic que hi ha al llibre a causa d’un efecte dominó que no es pot preveure a mena que el llibre va avançant.

    L’autor va relatant els successos d’una manera que et va atrapant i et manté en suspens, no ets capaç d’imaginar tot alló que passa i que tingués aquest final.

    Personalment, diria que está bé donar-li una oportunitat a aquest llibre, ja que el vocabulari es fàcilment comprensible.

  15. Carolina Quevedo

    28 nov. 23
    17:25 #

    El llibre el pavelló gris és un llibre que descriu una època trista d’Espanya. L’autor utilitza força el suspens i de vegades la història es fa molt lenta. El final si em va sorprendre, ho imaginava diferent. Em va servir per descobrir moltíssimes paraules noves en català.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius