Dia internacional de la llengua materna. En parlem a classe!

                            21 de febrer :  Dia Internacional de la Llengua Materna“El món és un mosaic de visions i cada visió és explicada per una llengua. Cada vegada que desapareix una llengua, desapareix una visió del món.”

David Crystal, lingüista anglès, ha resumit d’una manera prou corprenedora la realitat lingüística del nostre món actual i ens sensibilitza de la necessitat de protegir les més de 6000 llengües minoritàries que, arreu del món, s’han convertit en llengües marginals, amb un perill evident d’extinció. En un context de consolidació de llengües oficials i de llengües de comunitats lingüístiques més poderoses des del punt demogràfic, econòmic o mediàtic, cal trobar polítiques lingüístiques que protegeixin la diversitat de les llengües.
Per això, l’any 1999, la Conferència General de la Unesco va aprovar la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna, a fi de cridar l’atenció sobre l’estat de fragilitat en què es troben, i s’han trobat, milers de llengües en els darrers segles.

Print Friendly, PDF & Email

0 comentaris a “Dia internacional de la llengua materna. En parlem a classe!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *