D’un temps ençà, observem a la nostra població una manca de civisme per part de algunes persones propietàries de gossos.
És habitual veure a les voreres els excrements dels animals sense recollir i la gent ha de fer maniobres per no trepitjar-los.
I no ens poden oblidar de la brutícia dipositada als parcs infantils, on els nens petits juguen amb la sorra sense adonar-se de les deposicions dels animals, corrent el risc de contreure malalties.
Són moltes les denúncies que hem fet arribar a l’Ajuntament de la nostra vila fins ara, sense obtenir una resposta satisfactòria. A més, trobem que no hi ha una vigilancia municipal efectiva.
Caldria posar cartells informatius per tota la localitat de la necessitat de mantenir els carrers i espais públics nets.
Els agents locals haurien de controlar que els residus del gossos fossin recollits, facilitant dispensadors de bosses i conscienciant a la població de mantenir neta la ciutat.
En cas que aquestes recomanacions no es complessin, s’haurien d’imposar multes als infractors.
Esperem que les autoritats pertinents atenguin la nostra proposta pel bé de tota la comunitat.
Eva, Marta i Olga.
Deixar brutícia i deixalles en llocs inapropiats
Últimament em molesta molt passejar pel carrer a causa de l’incivisme que s’està instaurant a la gent del meu barri i a d’altres d’aquest poble. Per exemple, quan es llençen les escombreries en qualsevol horari (en especial quan és estiu) bé en llocs inapropiats, com pot ser al terra o a la gespa, o bé sense utilitzar les paperes o contenidors disponibles pels carrers.
Això passa potser perquè la gent és massa còmoda i mandrosa, irrespectuosa i egoista, o també perquè hi ha una manca important de contenidors per llençar la brutícia. Potser una barreja de tot.
No obstant això, crec que aquest problema pot tenir solució amb educació i asumint la responsabilitat d’aquest fet tots els integrants i les institucions de la nostra societat. És a dir, en primer lloc, les famílies, educant els seus fills des de petits en el respecte pel medi ambient i pels seus veïns; en segon lloc, l’escola hauria de reforçar encara més aquestes pautes educatives a classe i, per últim, l’ajuntament hauria de facilitar recursos materials, així com més informació, publicitat i, consegüentment, promoure fòrums per debatre arran de l’importància d’asumir la responsabilitat de protegir la salut de tothom i de procurar una bona imatge del nostre poble, de manera ecològica i sostenible.
DEIXALLES ON NO TOCA
A la ciutat de Cerdanyola del Vallès hom passeja pel carrer i, sovint, es podria dur la impressió d’estar a una fira d’objectes de segona mà. La via pública és un espai de tots i l’Ajuntament, que en regula la seva utilització, ofereix els serveis adients per a la recollida de deixalles. Malgrat això, sembla que hi ha gent que no coneix ni els seus drets ni els seus deures com a ciutadà. Tant és així, que als carrers hi trobem papers on no toca, escombraries als contenidors on no hi correspon i mobles al mig de la vorera.
D’una banda, tenim dret a un servei de recollida de deixalles que inclogui la recollida de mobles sense cap mena de cost. D’altra banda, tenim el deure de trucar a l’Ajuntament quan requerim l’esmenatat servei.
Potser caldrien que es fessin més campanyes informatives per explicar els serveis de què disposa el ciutadà, però també que sancionés amb més eficàcia els ciutadans que no el fan servir correctament.
Àngel, Anna, Conchi i Dulce.
APARQUEM ELS VEHICLES EN ELS LLOCS ADEQUATS
Hem observat que darrerament no es pot passejar pels carrers de la ciutat, ja que gairebé sempre trobes motos o cotxes aparcats en els passos dels vianants.
Qui no s’ha trobat mai en aquesta situació?, qui no ha hagut de canviar de trajecte per poder creuar el carrer?
És una circumstància en la qual et trobes contínuament i quant vols canviar de carrer no pots fer-ho, sobretot les persones que porten cotxets de nens, la gent gran, les que tenen mobilitat reduïda… en fi tothom necessita que aquets passos estiguin lliures de vehicles.
Aquest problema es podria solucionar donant més facilitats als conductors, creant més llocs d’aparcament, encara que siguin de pagament o gratuïts per temps limitats.
Estaria bé que l’Administració posés més vigilància policial perquè les persones que no compleixin amb les normes establertes siguin sancionades.
I per acabar ens agradaria més civisme per part dels conductors i més respecte als vianants.
Aparquemen els vehícles en els llocs adequats
El carrer net és el nostre dret!
Voldríem manifestar la nostra opinió sobre un problema ja vell però, desgraciadament, encara actual: la brutícia dels carrers produïda per les defecacions dels animals de companyia.
Tenim la sort de viure en un barri molt bonic amb molts espais verds on podem passejar i gaudir de la natura en mig de la ciutat.
No obstant això, últimament és difícil fer una passejada i arribar a casa amb les sabates netes ja que hi ha propietaris de gossos que no són conscients de les seves obligacions.
Què està passant? Els amos dels animals no saben que tenen una responsabilitat?
Considerem que és penós veure com una zona tan bonica s`embruta tan ràpidament i que ningú fa res per canviar la situació.
Val la pena dir que existeix una normativa. Però de què serveix si ningú vigila que la gent la faci servir?
Convé destacar que altres ciutats han adoptat algunes mesures que han tingut un gran èxit com ara: la col•locació de dispensadors de bosses en papereres, la construcció de “pipicans” o l`enduriment de les multes.
Per tant, volem solucions. Així els nens podran jugar tranquil•lament i els veïns tindrem la possibilitat de sortir a passejar sense incidents desagradables.
Cova, Julia, Patricia, Toni
Incivisme dels amos dels gossos
Ja fa temps que observem, cada vegada més, incivisme pert part de la gent que té gossos. A nosaltres, els veïns , no ens agrada gaire trobar-nos els excrements quan sortim de casa.
En efecte,podem veure l’ incivisme a tot arreu, això dóna una mala imatge de la nostra ciutat i genera una despesa innecessària.
Encara que l’Ajuntament dóna molta informació i s’adeqüen espais específics perquè els gossos facin les seves necessitats, la gent no fa gaire cas d’aquestes recomanacions.
A més a més, pensem que tampoc serveixen les multes que es posen perquè no són prou elevades i la gent no se les pren amb serietat.
La nostra intenció amb aquest escrit és intentar conscienciar els propietaris dels gossos del seu incivisme, ja que estem cansats de la seva indiferència pel benestar social. A més és una despesa per al poble que es podria estalviar fent-los conscients de netejar el que embruten.
Claudia,Caroline,Encarna,Victoria i Isabel.
LLUITANT PEL CIVISME
Som un grup d’amics que, des de fa temps , venim observant que als transports públics la majoria de la gent ja no cedeix el seu seient a les persones que per alguna raó el necessiten. Trobem una falta d’empatia molt estesa i per aquest motiu, ens hem arribat a amoïnar.
Creiem que fóra bo que es solucionés aquesta falta de civisme, segurament causada per d’individualisme en què estem immersos.
Fa temps, es va fer una campanya a televisió on s’explicava com havien de circular els cotxes i com havien d’anar els vianants. On es potenciava deixar sortir abans d’entrar i cedir els seients a les persones amb dificultats físiques.
A la nostra generació ens va donar un bon resultat, per això pensem que potser seria un bon moment de reprendre-la, per conscienciar els usuaris que habitualment no tenen aquets hàbits.
DOLORS, MAICA, GUILLERMO I MARI
“Seny en les pràctiques viàries”
És molt important que tota persona que condueixi qualsevol vehicle motoritzat mantingui el seny, és a dir: el sentit comú, la prudència, el respecte a tothom i la moderació quan té el volant entre les mans.
Si us plau , és urgent que tornem a comportar-nos com éssers humans quan conduïm un cotxe o una moto, ja que hem de combatre els desigs irracionals de realitzar hàbits viaris inadequats, tal com: gaudir d’excessiva velocitat, d’intimidar al conductor que és al nostre costat mentre circulem per la carretera, de produir massa soroll amb l’equip de música, les rodes o el clàxon. Cal mencionar altres actes també dolents: aparcar en els llocs destinats a minusvàlids, sobre la vorera o molt a prop d’aquell que va arribar abans fins al punt de causar-li danys i perjudicis a la seva carrosseria. Per últim, i com més perillós: no respectar els senyals de trànsit, jugant amb la vida de les persones.
Per tot això, des d’aquest espai públic “Cerdanyola al dia”, desitjo fer una crida d’atenció a tots aquells conductors incívics que, massa sovint, condueixen a la babalà, recordant que tot i que un vehicle ben utilitzat pot facilitar la vida en la societat, sense seny es converteix en un instrument de conflicte comunitari a cada instant.
Recollint tot el que he manifestat, crec que tothom hauríem de conscienciar-nos del bé o del dany que podem causar al proïsme, per tal de mantenir la bona convivència social sense necessitat de multes o sancions imposades per les autoritats.
URINARIS PÚBLICS
Estem observant que darrerament hi ha una falta de civisme per part dels vianants d’aquesta ciutat. Fem referència a les persones que orinen al carrer, i per això, es genera mala olor, brutícia, etc. donant molt mala imatge.
Per tant, d’una banda proposem que es prenguin mesures adients, com per exemple fer urinaris públics perquè els ciutadans puguin anar-hi sempre que ho necessitin.
Per altra banda, seria convenient fer una campanya de conscienciació i un seguiment del bon compliment de les normes.
Actualment, la única solució que tenim, és anar a un bar a prendre alguna cosa per poder utilitzar els serveis.
És una solució molt pobra!
Reciclar per a un món més sà.
Com que no és molt habitual que la gent llenci les escombreries al contenidor que li pertoca, fa uns mesos la Generalitat va llançar una campanya publicitària, per donar informació sobre els seus colors i conscienciar a la gent de la importància de la separació de la brossa.
Després de veure infinitat de vegades aquest anunci per tot arreu, realment s’ha notat la diferència? És clar que no. La gent té manca de bons hàbits, ja sigui per falta d’espai per posar cubells diferents a casa, ja sigui per comoditat, per mandra o simplement per incivisme.
Però en realitat, la societat coneix els beneficis que aquests petits gestos aporten al medi ambient?
Tothom té fills, nebots, néts, algú a qui hem de procurar que en un futur gaudeixi d’un món més sà. Només per ells i per què no, per nosaltres mateixos, val la pena intentar-ho i dedicar-hi uns minuts al dia. No creieu?
El teu gos no pot fer-ho, tu sí!
A dia d’avui, encara hi ha gent incívica que no recull els excrements que els seus gossos deixen a les vies públiques.
Tots hem trepitjat alguna vegada una caca i potser hem dit la brometa de “quina sort!, compraré loteria!”, però en realitat és bastant empipador. Els carrers estan bruts, fan pudor, i es crea un ambient de deixadesa. S’ha de vigilar als més petits per tal que no s’hi acostin, ja que, es podrien encomanar d’alguna malaltia. En definitiva, és un destorb.
LLavors ens preguntem: Qui la fa la paga? L’ajuntament està actuant correctament? S’estan aplicant les multes tal i com diu la normativa al respecte? És qüestió de cultura?
Si més no, l’ajuntament d’aquesta ciutat hauria de crear llocs específics, els anomenats pipican. No cal dir que amb el seu manteniment adient, neteja, etc.
A fi que la gent prengués consciència es podria fer una publicitat on es mostrin bones normes de conducta, de comportaments cívics i que fomenti el respecte per a tothom. Hem de pensar que això és un compromís de tots.
Ja per acabar, dir que tot i que creiem que no és un tema amb solució a curt termini, confiem que en un futur proper no hi haguem de pensar-hi més.
LA RECOLLIDA DELS EXCREMENTS DELS GOSSOS
Estem farts de trepitjar els excrements que hi ha per tot arreu als carrers de Cerdanyola. I malauradament aquest fenomen s´està incrementant.
Ens referim a la conducta incívica d’algunes persones que tenen mascostes.
D´una banda, no hi ha gaires contenidors o papereres per llençar els excrements, i tampoc hi ha cap pipicà a la ciutat.
D´altra banda, la gent no col.labora cívicament per recollir-los i llençar-los a les escombraries properes i no deixar-los al mig.
Proposem fer educació cívica des dels infants fins a la gent de la tercera edat, i sancionar els infractors econòmicament i fent tasques de neteja a la via pública.
Netegem! Si ho fem a casa nostra, perquè no ho fem també al carrer.
Martí
Mounia
Tomàs
Carme
BRUTÍCIA ALS CARRERS
Darrerament quan passegem pels carrers del nostre barri, veiem cada vegada més l’acció incívica de la gent.
Tan complicat és ficar les deixalles (i bruticies) al seu lloc? Us heu fixat també en la imatge que donen al mig del carrer els mobles, matalassos, etc.?
I quan comença la temporada de poda, aquests contenidors plens a vessar de branques i fulles, que no deixen espai per posar-hi res més?
Prou ja! busquem solucions i respostes a les qüestions que ens fem.
És verita que, a vegades, t’has de passejar una mica amb la brossa per trobar on deixar-la, però això no és excusa per llençar-la a qualsevol lloc (ella mai ho faria).
Per una altra banda, estaria bé un servei de recollida a domicili de voluminosos i restes de poda, ja que ens estalviaríem de veure’ls al mig del carrer.
El teu gos, la teva responsabilitat
D’un temps ençà, observem a la nostra població una manca de civisme per part de algunes persones propietàries de gossos.
És habitual veure a les voreres els excrements dels animals sense recollir i la gent ha de fer maniobres per no trepitjar-los.
I no ens poden oblidar de la brutícia dipositada als parcs infantils, on els nens petits juguen amb la sorra sense adonar-se de les deposicions dels animals, corrent el risc de contreure malalties.
Són moltes les denúncies que hem fet arribar a l’Ajuntament de la nostra vila fins ara, sense obtenir una resposta satisfactòria. A més, trobem que no hi ha una vigilancia municipal efectiva.
Caldria posar cartells informatius per tota la localitat de la necessitat de mantenir els carrers i espais públics nets.
Els agents locals haurien de controlar que els residus del gossos fossin recollits, facilitant dispensadors de bosses i conscienciant a la població de mantenir neta la ciutat.
En cas que aquestes recomanacions no es complessin, s’haurien d’imposar multes als infractors.
Esperem que les autoritats pertinents atenguin la nostra proposta pel bé de tota la comunitat.
Eva, Marta i Olga.
Deixar brutícia i deixalles en llocs inapropiats
Últimament em molesta molt passejar pel carrer a causa de l’incivisme que s’està instaurant a la gent del meu barri i a d’altres d’aquest poble. Per exemple, quan es llençen les escombreries en qualsevol horari (en especial quan és estiu) bé en llocs inapropiats, com pot ser al terra o a la gespa, o bé sense utilitzar les paperes o contenidors disponibles pels carrers.
Això passa potser perquè la gent és massa còmoda i mandrosa, irrespectuosa i egoista, o també perquè hi ha una manca important de contenidors per llençar la brutícia. Potser una barreja de tot.
No obstant això, crec que aquest problema pot tenir solució amb educació i asumint la responsabilitat d’aquest fet tots els integrants i les institucions de la nostra societat. És a dir, en primer lloc, les famílies, educant els seus fills des de petits en el respecte pel medi ambient i pels seus veïns; en segon lloc, l’escola hauria de reforçar encara més aquestes pautes educatives a classe i, per últim, l’ajuntament hauria de facilitar recursos materials, així com més informació, publicitat i, consegüentment, promoure fòrums per debatre arran de l’importància d’asumir la responsabilitat de protegir la salut de tothom i de procurar una bona imatge del nostre poble, de manera ecològica i sostenible.
DEIXALLES ON NO TOCA
A la ciutat de Cerdanyola del Vallès hom passeja pel carrer i, sovint, es podria dur la impressió d’estar a una fira d’objectes de segona mà. La via pública és un espai de tots i l’Ajuntament, que en regula la seva utilització, ofereix els serveis adients per a la recollida de deixalles. Malgrat això, sembla que hi ha gent que no coneix ni els seus drets ni els seus deures com a ciutadà. Tant és així, que als carrers hi trobem papers on no toca, escombraries als contenidors on no hi correspon i mobles al mig de la vorera.
D’una banda, tenim dret a un servei de recollida de deixalles que inclogui la recollida de mobles sense cap mena de cost. D’altra banda, tenim el deure de trucar a l’Ajuntament quan requerim l’esmenatat servei.
Potser caldrien que es fessin més campanyes informatives per explicar els serveis de què disposa el ciutadà, però també que sancionés amb més eficàcia els ciutadans que no el fan servir correctament.
Àngel, Anna, Conchi i Dulce.
APARQUEM ELS VEHICLES EN ELS LLOCS ADEQUATS
Hem observat que darrerament no es pot passejar pels carrers de la ciutat, ja que gairebé sempre trobes motos o cotxes aparcats en els passos dels vianants.
Qui no s’ha trobat mai en aquesta situació?, qui no ha hagut de canviar de trajecte per poder creuar el carrer?
És una circumstància en la qual et trobes contínuament i quant vols canviar de carrer no pots fer-ho, sobretot les persones que porten cotxets de nens, la gent gran, les que tenen mobilitat reduïda… en fi tothom necessita que aquets passos estiguin lliures de vehicles.
Aquest problema es podria solucionar donant més facilitats als conductors, creant més llocs d’aparcament, encara que siguin de pagament o gratuïts per temps limitats.
Estaria bé que l’Administració posés més vigilància policial perquè les persones que no compleixin amb les normes establertes siguin sancionades.
I per acabar ens agradaria més civisme per part dels conductors i més respecte als vianants.
Aparquemen els vehícles en els llocs adequats
El carrer net és el nostre dret!
Voldríem manifestar la nostra opinió sobre un problema ja vell però, desgraciadament, encara actual: la brutícia dels carrers produïda per les defecacions dels animals de companyia.
Tenim la sort de viure en un barri molt bonic amb molts espais verds on podem passejar i gaudir de la natura en mig de la ciutat.
No obstant això, últimament és difícil fer una passejada i arribar a casa amb les sabates netes ja que hi ha propietaris de gossos que no són conscients de les seves obligacions.
Què està passant? Els amos dels animals no saben que tenen una responsabilitat?
Considerem que és penós veure com una zona tan bonica s`embruta tan ràpidament i que ningú fa res per canviar la situació.
Val la pena dir que existeix una normativa. Però de què serveix si ningú vigila que la gent la faci servir?
Convé destacar que altres ciutats han adoptat algunes mesures que han tingut un gran èxit com ara: la col•locació de dispensadors de bosses en papereres, la construcció de “pipicans” o l`enduriment de les multes.
Per tant, volem solucions. Així els nens podran jugar tranquil•lament i els veïns tindrem la possibilitat de sortir a passejar sense incidents desagradables.
Cova, Julia, Patricia, Toni
Incivisme dels amos dels gossos
Ja fa temps que observem, cada vegada més, incivisme pert part de la gent que té gossos. A nosaltres, els veïns , no ens agrada gaire trobar-nos els excrements quan sortim de casa.
En efecte,podem veure l’ incivisme a tot arreu, això dóna una mala imatge de la nostra ciutat i genera una despesa innecessària.
Encara que l’Ajuntament dóna molta informació i s’adeqüen espais específics perquè els gossos facin les seves necessitats, la gent no fa gaire cas d’aquestes recomanacions.
A més a més, pensem que tampoc serveixen les multes que es posen perquè no són prou elevades i la gent no se les pren amb serietat.
La nostra intenció amb aquest escrit és intentar conscienciar els propietaris dels gossos del seu incivisme, ja que estem cansats de la seva indiferència pel benestar social. A més és una despesa per al poble que es podria estalviar fent-los conscients de netejar el que embruten.
Claudia,Caroline,Encarna,Victoria i Isabel.
LLUITANT PEL CIVISME
Som un grup d’amics que, des de fa temps , venim observant que als transports públics la majoria de la gent ja no cedeix el seu seient a les persones que per alguna raó el necessiten. Trobem una falta d’empatia molt estesa i per aquest motiu, ens hem arribat a amoïnar.
Creiem que fóra bo que es solucionés aquesta falta de civisme, segurament causada per d’individualisme en què estem immersos.
Fa temps, es va fer una campanya a televisió on s’explicava com havien de circular els cotxes i com havien d’anar els vianants. On es potenciava deixar sortir abans d’entrar i cedir els seients a les persones amb dificultats físiques.
A la nostra generació ens va donar un bon resultat, per això pensem que potser seria un bon moment de reprendre-la, per conscienciar els usuaris que habitualment no tenen aquets hàbits.
DOLORS, MAICA, GUILLERMO I MARI
“Seny en les pràctiques viàries”
És molt important que tota persona que condueixi qualsevol vehicle motoritzat mantingui el seny, és a dir: el sentit comú, la prudència, el respecte a tothom i la moderació quan té el volant entre les mans.
Si us plau , és urgent que tornem a comportar-nos com éssers humans quan conduïm un cotxe o una moto, ja que hem de combatre els desigs irracionals de realitzar hàbits viaris inadequats, tal com: gaudir d’excessiva velocitat, d’intimidar al conductor que és al nostre costat mentre circulem per la carretera, de produir massa soroll amb l’equip de música, les rodes o el clàxon. Cal mencionar altres actes també dolents: aparcar en els llocs destinats a minusvàlids, sobre la vorera o molt a prop d’aquell que va arribar abans fins al punt de causar-li danys i perjudicis a la seva carrosseria. Per últim, i com més perillós: no respectar els senyals de trànsit, jugant amb la vida de les persones.
Per tot això, des d’aquest espai públic “Cerdanyola al dia”, desitjo fer una crida d’atenció a tots aquells conductors incívics que, massa sovint, condueixen a la babalà, recordant que tot i que un vehicle ben utilitzat pot facilitar la vida en la societat, sense seny es converteix en un instrument de conflicte comunitari a cada instant.
Recollint tot el que he manifestat, crec que tothom hauríem de conscienciar-nos del bé o del dany que podem causar al proïsme, per tal de mantenir la bona convivència social sense necessitat de multes o sancions imposades per les autoritats.
URINARIS PÚBLICS
Estem observant que darrerament hi ha una falta de civisme per part dels vianants d’aquesta ciutat. Fem referència a les persones que orinen al carrer, i per això, es genera mala olor, brutícia, etc. donant molt mala imatge.
Per tant, d’una banda proposem que es prenguin mesures adients, com per exemple fer urinaris públics perquè els ciutadans puguin anar-hi sempre que ho necessitin.
Per altra banda, seria convenient fer una campanya de conscienciació i un seguiment del bon compliment de les normes.
Actualment, la única solució que tenim, és anar a un bar a prendre alguna cosa per poder utilitzar els serveis.
És una solució molt pobra!
Reciclar per a un món més sà.
Com que no és molt habitual que la gent llenci les escombreries al contenidor que li pertoca, fa uns mesos la Generalitat va llançar una campanya publicitària, per donar informació sobre els seus colors i conscienciar a la gent de la importància de la separació de la brossa.
Després de veure infinitat de vegades aquest anunci per tot arreu, realment s’ha notat la diferència? És clar que no. La gent té manca de bons hàbits, ja sigui per falta d’espai per posar cubells diferents a casa, ja sigui per comoditat, per mandra o simplement per incivisme.
Però en realitat, la societat coneix els beneficis que aquests petits gestos aporten al medi ambient?
Tothom té fills, nebots, néts, algú a qui hem de procurar que en un futur gaudeixi d’un món més sà. Només per ells i per què no, per nosaltres mateixos, val la pena intentar-ho i dedicar-hi uns minuts al dia. No creieu?
El teu gos no pot fer-ho, tu sí!
A dia d’avui, encara hi ha gent incívica que no recull els excrements que els seus gossos deixen a les vies públiques.
Tots hem trepitjat alguna vegada una caca i potser hem dit la brometa de “quina sort!, compraré loteria!”, però en realitat és bastant empipador. Els carrers estan bruts, fan pudor, i es crea un ambient de deixadesa. S’ha de vigilar als més petits per tal que no s’hi acostin, ja que, es podrien encomanar d’alguna malaltia. En definitiva, és un destorb.
LLavors ens preguntem: Qui la fa la paga? L’ajuntament està actuant correctament? S’estan aplicant les multes tal i com diu la normativa al respecte? És qüestió de cultura?
Si més no, l’ajuntament d’aquesta ciutat hauria de crear llocs específics, els anomenats pipican. No cal dir que amb el seu manteniment adient, neteja, etc.
A fi que la gent prengués consciència es podria fer una publicitat on es mostrin bones normes de conducta, de comportaments cívics i que fomenti el respecte per a tothom. Hem de pensar que això és un compromís de tots.
Ja per acabar, dir que tot i que creiem que no és un tema amb solució a curt termini, confiem que en un futur proper no hi haguem de pensar-hi més.
LA RECOLLIDA DELS EXCREMENTS DELS GOSSOS
Estem farts de trepitjar els excrements que hi ha per tot arreu als carrers de Cerdanyola. I malauradament aquest fenomen s´està incrementant.
Ens referim a la conducta incívica d’algunes persones que tenen mascostes.
D´una banda, no hi ha gaires contenidors o papereres per llençar els excrements, i tampoc hi ha cap pipicà a la ciutat.
D´altra banda, la gent no col.labora cívicament per recollir-los i llençar-los a les escombraries properes i no deixar-los al mig.
Proposem fer educació cívica des dels infants fins a la gent de la tercera edat, i sancionar els infractors econòmicament i fent tasques de neteja a la via pública.
Netegem! Si ho fem a casa nostra, perquè no ho fem també al carrer.
Martí
Mounia
Tomàs
Carme
BRUTÍCIA ALS CARRERS
Darrerament quan passegem pels carrers del nostre barri, veiem cada vegada més l’acció incívica de la gent.
Tan complicat és ficar les deixalles (i bruticies) al seu lloc? Us heu fixat també en la imatge que donen al mig del carrer els mobles, matalassos, etc.?
I quan comença la temporada de poda, aquests contenidors plens a vessar de branques i fulles, que no deixen espai per posar-hi res més?
Prou ja! busquem solucions i respostes a les qüestions que ens fem.
És verita que, a vegades, t’has de passejar una mica amb la brossa per trobar on deixar-la, però això no és excusa per llençar-la a qualsevol lloc (ella mai ho faria).
Per una altra banda, estaria bé un servei de recollida a domicili de voluminosos i restes de poda, ja que ens estalviaríem de veure’ls al mig del carrer.
Uns veïns del poble