A la primera sessió del curs de conversa d’ahir vam parlar de l’estiu, de les vacances i dels viatges. La paraula més repetida en les vostres presentacions va ser ‘agost’. Per tant, aquesta cançó d’Els Pets ens va com anell al dit!
També vam practicar la pronúncia de les esses:
(feu clic a les paraules i sentireu com es pronuncien)
Durant els esquetxos de teatre que vau representar (ho vau fer molt bé, per cert!) van aparèixer aquestes tres frases fetes:
… ens l’haurem de pintar a l’oli.
… i un be negre!
… no ens prenguis el pèl!
I per acabar, m’agradaria que investiguéssiu quin origen té la dita ‘Reus-París-Londres‘. Recordeu que és el viatge que proposa la noia de l’agència als clients pesats.
“Reus, París i Londres” és una frase feta, potser la frase més coneguda i a la vegada la més tòpica que hi ha sobre Reus
Salutaccions Pepe
Reus, Paris iLondres
“Reus,Paris i Londres” es una frase feta, potser la frase mes coneguda i a la vegada la més tópica que hi ha sobre Reus i que prou sovint encara es repeteix la frase vol recordar la potencia ecònomica-industrial i mercantil -de la ciutat en el passat iquefa referencia al tres mercats europeus on en el segle xvlll -o si més no aixies diu a Reus- s hi establien els preus del’ arguardent
La dita Reus, Paris, Londres, ve de la cotitzatció en bolsa del aiguardent, que es donava a Reus, París i Londres a principi del segle XIX.
Salutacion i fins demà.
Reus es va convertir en la capital del comerç de l’aiguardent, que s’embarcava al port de Salou. És d’aquí que es coneix la dita «Reus, París, Londres». Els preus dels corredors del comerç d’aiguardent que es fixaven al mercat de Reus es passaven a Barcelona i d’allí als mercats de París i Londres.