0 comentaris a “LA RECEPTA DE CUINA QUE US PROPOSO ÉS…”
Que ric es veu peró com es prepara Jordi
Recepta de Cuina : Mongetes amb pernil dolç
Ingredients: Per dos persons. 100grs de pernil dolc, 1 gra de all, 1 polsin de salt i julivert. un pot de mongetes.
S”escalfa una mica de oli juntament amb un gra d”all picat i pernil dolc, es fregeix tot aixó i s”afegeixen les mongetes, es posa 1 polsin de salt i julivert i es posa tot en una plata a punt per menjar
C TRANCADA NO LA TINC A L”ORDINADOR HO SENTO.
Roques cruixents de xocolata i cornflakes
ingredients:
200g de xocolata
50g de cereals cornflakes
es troceja la xocolata i es posa en un bol a continuació,quan la xoculata està desfeta s’ afegeixen, els cereals i es remena amb un pinzell de silicona.Després s’ agafa una safata i li posem un paper del forn.Tot seguit es fan boletes amb l’ ayuda de duesculleres petites i es posen a la safata. Si voleu decurar-ho podeu utililizar anisos.Finalment a la nevera 15minuts.
bon profit.
M’agrada
TAJIN DE CARN
Ingredients :
– 1,5 kg de carn.
– 2 cebes.
– 2 grans de all.
– Julivert.
– Safrà.
– Pebre (negre).
– Gingebre.
– Oli i sal.
– Litre d´aigua.
– Olives.
Preparació :
Per començar es talla les cebes, l´all i el julivert. Després es posa tot en una olla de pressió amb el carn i una mica d´oli, es deixa tot a sofregir 7 min a foc lent. A continuació es afegir pebre negre, safrà, sal, gingebre i l´aigua. Es deixa tot fregir a foc fort durant 40 à 45 minuts, al final es col•loquen tot en el tajin i s’afegeixen les olives. Hi ha gent a qui li agrada el tajin amb patates fregides i gent que s’estima més amb verdures (patates, pastanagues, carabassó i pèsols…) heheheh que ric i deliciós.
MANDONGUILLAS AMB TOMAQUETS
Ingredientes: Mig quilo de carn trinxada,meitad de vedella i l’ atra meitad de porc, alls, juliver,oli,sal,1 ou, farina de galeta ceba i tomáquets.
Primer de tot, es posa en un bol la carn l’ all, el juliver l’ou i la farina de galeta, es remena tot i es fan les boles. Tot seguit en una paella es posa oli, es talla la ceba es fregeix i a continuació s’ hi ha d’ afegir els tomáquets, es remena tot junt amb les boles i es deixa bullir una estona.
BON PROFIT
Tajin/e de carn i verdures
Ingredients necessaris son :
1 Patata
2 Pastanages
1 Ceba gran
1 Tomaquet
Pebrot vert o vermell
Dues trossos de carn de xai
3 Cullares grans d’oli d’oliva
una mica d’all
sal
1 Cullaret de de safrà i pebre
1 Cullara gran de camamilla i ras el hanout
1 Got d’aigua
Procediment :
1) Tallar les verdures de forma rodó.
2) Barreja carn i ceba,i una mica de tot especies que tenim.
3) Despres posseu les verdures i mentrestant agafeu el got d’aigua i barreja amb les especies el que quede
4) Per acabar escalfem a foc baix.
( Espero que l’aprobeu i bon profet a tots)
Macarrons al forn
ingredients: ceba, tomàquet, pebrot, xoriço, cansalada, pasta
llorer,oli i sal
– Primer es cou la pasta amb abundant aigua i un vaig d’oli, una mica de sal i el llorer, fins que estigui al dente
– Es talla la ceba, el pebrot, el xoriço i la cansalada a daus petits.
– En una paella es prepara un sofregit amb una mica d’oli, la ceba i el pebrot fins que pochi bé, a continuació s’hi afegeix la salsa de tomàquet es deixa afoc mig uns 10 ´0 15 minutos i es remena de tant en tant.
– Flinalmente es posa la pasta en una font de form, s’hi afegeix el sofregit i es barreja tot.
– El form calent a 200ºcentígrads, uns 15 minutos es treu i es serveix.
RAP AMB SALSA VERDA
ingredients:
-Rap -Vi blanc
-Patates -Aigua
-Ceba i all -Oli
-Julivert –Sal
Preparaciò:
Per començar, posem a coure trossets de patates en una olla amb aigua bullent i sal.
Quant estiguin cuites les escorem i les reservem per després.
Ara, en una cassola ferem un sofregit amb ceba ratllada i all; acontinuació afegim una culler de farina, julivert trinxat, un got dáigua i un altre de vi blanc.
Tot això ho remenem i afegim els lloms de rap.
Deixarem cuinar durant vint minuts més o menys.
Per acabar, afegim les patates que teníem reservades i deixem dos minuts més.
Coliflor amb Beixamel.
INGREDIENTES:
Patates
Farina
Llet
Formatge Ratllat
Preparaciò:;
Primer de tot hem de rentar la Coliflor, pelar les patates i posar-ho a bullir en una olla amb aigua durant 3minuts.
Un cop ja ha bullit, I’escorrem i el posem en una plata per ficar al forn.
Ara ja podem preparar la beixamel.En una paella posar mantega.
Escalfar a foc lent per derretida i quan estiqui fosa,sense apagar el foc afegir-hi la farina tot seguit afegir a continuaciò pocpoc la llet,sense deixar de remenar, fins a formar una massa homogénia
Coliflor amb Beixamel.
INGREDIENTES:
Patates
Farina
Llet
Formatge Ratllat
Preparaciò:;
Primer de tot hem de rentar la Coliflor, pelar les patates i posar-ho a bullir en una olla amb aigua durant 3minuts.
Un cop ja ha bullit, I’escorrem i el posem en una plata per ficar al forn.
Ara ja podem preparar la beixamel.En una paella posar mantega.
Escalfar a foc lent per derretida i quan estiqui fosa,sense apagar el foc afegir-hi la farina tot seguit afegir a continuaciò pocpoc la llet,sense deixar de remenar, fins a formar una massa homogénia.
perdó xocolata
Mandonguilles de cavall
Ingredients:
-Carn de cavall 1kg
-Ous 3 uds
-All julivert i sal al gust
-farina de galleta
-Oli
-Ceba 2 uds
-tomàquet 1uds
Preparació:
-Es baten els ous
-S’hi posa la carn l’all julivert i la sal
i es remena tot fins que estigui tot barrejat
després es posa la farina de galleta,es remena tot i es fan les boles.
A continuació,es posa l’oli en una cassola i es fregeixen les mandonguillas.
Després,en una altra cassola es posa oli i hi afegim la ceba,i tot seguit els tomàquets fins que estigui cuit.
Finalment es possen les mandonguillas es remena tot una mica i es posa 1/2 litre d’aigua fins que estigui tot cuit més o menys 20 minut.
Bon profit
Dolors
Pasta de Fideu d’Arroz(estil Filipines)
Ingredients:
150 g de pit pollastre (trossets)
100 g de calamars (trossets)
100 g de gambetes (pelades)
100 g de mongetes (trossets)
100 g de xampinyons (trossets)
100 g de col
100 g de pastanaga (trossets)
100 g de pebrot verd i vermell
3 cullera d’oli
4 cullera de salsa de soja
Sal ( al gust)
100 g de cebes
2 grans d’all
Brou de sopa
1/2 kilo pasta fideu d’arroz
Preparació:
Primer de tot, s’escalifa la paella, s’afegeix primer l’oli, l’all i les cebes.Tot seguit, el pollastre, els calamars i les gambetes. Després es posa el brou de sopa i es bulleix durant 10-15 minuts. A continuació es posa la pasta i les verduras i es remana. Al matiex temps, es sala amb salsa de soja
. Es barreja a foc lent més o menys 10-15 minuts.
Per acabar, s’apaga el foc i es deixa reposar 10 minuts. Finalment, es col.loca en un plat gran i ja està a punt per menjar
Bon Profit!
Que ric es veu peró com es prepara Jordi
Recepta de Cuina : Mongetes amb pernil dolç
Ingredients: Per dos persons. 100grs de pernil dolc, 1 gra de all, 1 polsin de salt i julivert. un pot de mongetes.
S”escalfa una mica de oli juntament amb un gra d”all picat i pernil dolc, es fregeix tot aixó i s”afegeixen les mongetes, es posa 1 polsin de salt i julivert i es posa tot en una plata a punt per menjar
C TRANCADA NO LA TINC A L”ORDINADOR HO SENTO.
Roques cruixents de xocolata i cornflakes
ingredients:
200g de xocolata
50g de cereals cornflakes
es troceja la xocolata i es posa en un bol a continuació,quan la xoculata està desfeta s’ afegeixen, els cereals i es remena amb un pinzell de silicona.Després s’ agafa una safata i li posem un paper del forn.Tot seguit es fan boletes amb l’ ayuda de duesculleres petites i es posen a la safata. Si voleu decurar-ho podeu utililizar anisos.Finalment a la nevera 15minuts.
bon profit.
M’agrada
TAJIN DE CARN
Ingredients :
– 1,5 kg de carn.
– 2 cebes.
– 2 grans de all.
– Julivert.
– Safrà.
– Pebre (negre).
– Gingebre.
– Oli i sal.
– Litre d´aigua.
– Olives.
Preparació :
Per començar es talla les cebes, l´all i el julivert. Després es posa tot en una olla de pressió amb el carn i una mica d´oli, es deixa tot a sofregir 7 min a foc lent. A continuació es afegir pebre negre, safrà, sal, gingebre i l´aigua. Es deixa tot fregir a foc fort durant 40 à 45 minuts, al final es col•loquen tot en el tajin i s’afegeixen les olives. Hi ha gent a qui li agrada el tajin amb patates fregides i gent que s’estima més amb verdures (patates, pastanagues, carabassó i pèsols…) heheheh que ric i deliciós.
MANDONGUILLAS AMB TOMAQUETS
Ingredientes: Mig quilo de carn trinxada,meitad de vedella i l’ atra meitad de porc, alls, juliver,oli,sal,1 ou, farina de galeta ceba i tomáquets.
Primer de tot, es posa en un bol la carn l’ all, el juliver l’ou i la farina de galeta, es remena tot i es fan les boles. Tot seguit en una paella es posa oli, es talla la ceba es fregeix i a continuació s’ hi ha d’ afegir els tomáquets, es remena tot junt amb les boles i es deixa bullir una estona.
BON PROFIT
Tajin/e de carn i verdures
Ingredients necessaris son :
1 Patata
2 Pastanages
1 Ceba gran
1 Tomaquet
Pebrot vert o vermell
Dues trossos de carn de xai
3 Cullares grans d’oli d’oliva
una mica d’all
sal
1 Cullaret de de safrà i pebre
1 Cullara gran de camamilla i ras el hanout
1 Got d’aigua
Procediment :
1) Tallar les verdures de forma rodó.
2) Barreja carn i ceba,i una mica de tot especies que tenim.
3) Despres posseu les verdures i mentrestant agafeu el got d’aigua i barreja amb les especies el que quede
4) Per acabar escalfem a foc baix.
( Espero que l’aprobeu i bon profet a tots)
Macarrons al forn
ingredients: ceba, tomàquet, pebrot, xoriço, cansalada, pasta
llorer,oli i sal
– Primer es cou la pasta amb abundant aigua i un vaig d’oli, una mica de sal i el llorer, fins que estigui al dente
– Es talla la ceba, el pebrot, el xoriço i la cansalada a daus petits.
– En una paella es prepara un sofregit amb una mica d’oli, la ceba i el pebrot fins que pochi bé, a continuació s’hi afegeix la salsa de tomàquet es deixa afoc mig uns 10 ´0 15 minutos i es remena de tant en tant.
– Flinalmente es posa la pasta en una font de form, s’hi afegeix el sofregit i es barreja tot.
– El form calent a 200ºcentígrads, uns 15 minutos es treu i es serveix.
RAP AMB SALSA VERDA
ingredients:
-Rap -Vi blanc
-Patates -Aigua
-Ceba i all -Oli
-Julivert –Sal
Preparaciò:
Per començar, posem a coure trossets de patates en una olla amb aigua bullent i sal.
Quant estiguin cuites les escorem i les reservem per després.
Ara, en una cassola ferem un sofregit amb ceba ratllada i all; acontinuació afegim una culler de farina, julivert trinxat, un got dáigua i un altre de vi blanc.
Tot això ho remenem i afegim els lloms de rap.
Deixarem cuinar durant vint minuts més o menys.
Per acabar, afegim les patates que teníem reservades i deixem dos minuts més.
Coliflor amb Beixamel.
INGREDIENTES:
Patates
Farina
Llet
Formatge Ratllat
Preparaciò:;
Primer de tot hem de rentar la Coliflor, pelar les patates i posar-ho a bullir en una olla amb aigua durant 3minuts.
Un cop ja ha bullit, I’escorrem i el posem en una plata per ficar al forn.
Ara ja podem preparar la beixamel.En una paella posar mantega.
Escalfar a foc lent per derretida i quan estiqui fosa,sense apagar el foc afegir-hi la farina tot seguit afegir a continuaciò pocpoc la llet,sense deixar de remenar, fins a formar una massa homogénia
Coliflor amb Beixamel.
INGREDIENTES:
Patates
Farina
Llet
Formatge Ratllat
Preparaciò:;
Primer de tot hem de rentar la Coliflor, pelar les patates i posar-ho a bullir en una olla amb aigua durant 3minuts.
Un cop ja ha bullit, I’escorrem i el posem en una plata per ficar al forn.
Ara ja podem preparar la beixamel.En una paella posar mantega.
Escalfar a foc lent per derretida i quan estiqui fosa,sense apagar el foc afegir-hi la farina tot seguit afegir a continuaciò pocpoc la llet,sense deixar de remenar, fins a formar una massa homogénia.
perdó xocolata
Mandonguilles de cavall
Ingredients:
-Carn de cavall 1kg
-Ous 3 uds
-All julivert i sal al gust
-farina de galleta
-Oli
-Ceba 2 uds
-tomàquet 1uds
Preparació:
-Es baten els ous
-S’hi posa la carn l’all julivert i la sal
i es remena tot fins que estigui tot barrejat
després es posa la farina de galleta,es remena tot i es fan les boles.
A continuació,es posa l’oli en una cassola i es fregeixen les mandonguillas.
Després,en una altra cassola es posa oli i hi afegim la ceba,i tot seguit els tomàquets fins que estigui cuit.
Finalment es possen les mandonguillas es remena tot una mica i es posa 1/2 litre d’aigua fins que estigui tot cuit més o menys 20 minut.
Bon profit
Dolors
Pasta de Fideu d’Arroz(estil Filipines)
Ingredients:
150 g de pit pollastre (trossets)
100 g de calamars (trossets)
100 g de gambetes (pelades)
100 g de mongetes (trossets)
100 g de xampinyons (trossets)
100 g de col
100 g de pastanaga (trossets)
100 g de pebrot verd i vermell
3 cullera d’oli
4 cullera de salsa de soja
Sal ( al gust)
100 g de cebes
2 grans d’all
Brou de sopa
1/2 kilo pasta fideu d’arroz
Preparació:
Primer de tot, s’escalifa la paella, s’afegeix primer l’oli, l’all i les cebes.Tot seguit, el pollastre, els calamars i les gambetes. Després es posa el brou de sopa i es bulleix durant 10-15 minuts. A continuació es posa la pasta i les verduras i es remana. Al matiex temps, es sala amb salsa de soja
. Es barreja a foc lent més o menys 10-15 minuts.
Per acabar, s’apaga el foc i es deixa reposar 10 minuts. Finalment, es col.loca en un plat gran i ja està a punt per menjar
Bon Profit!