Dues receptes ràpides, senzilles i boníssimes..
Empanada gallega
Ingredients
– 3 ous durs
– 150 gr de pebrot verd
– 150 gr de pebrot vermell
– 300 gr de ceba
– 350 gr de bonítol o tonyina. Jo el prefereixo en oli d’oliva que en escabetx
-dues làmines rectangulars de pasta brisa
– 400 gr de tomàquet triturat natural o en conserva
Preparació
Poseu a coure, en una cassola amb oli d’oliva, els pebrots i la ceba tallats ben petit i, a continuació, el tomàquet triturat. Quan sigui tot ben cuit, afegiu-hi els ous durs ratllats i el bonítol. Remeneu-ho tot ben bé i poseu-ho sobre la làmina de pasta brisa que estarà prèviament col·locada en una safata de forn. Tapeu amb l’altra làmina i foradeu la part de dalt amb una forquilla perquè no s’infli. Pinteu l’empanada amb ou batut i poseu-la al forn uns 40 minuts
___________________________________________________________
Coca de Nutella
Ingredients
– dues làmines rectangulars de pasta de full
– nutella
– sucre
– pinyons o nous o ametlles o avellanes
Preparació
Col·loqueu la làmina de pasta de full sobre paper de forn en una safata. Unteu-la amb nutella i tapeu-la amb l’altra làmina. Tireu-hi sucre per sobre i a continuació, els fruits secs que preferiu. Coeu-la al forn uns 15-20 minuts.
BON PROFIT!
si si, l’ empanada gallega un dia la fere, segur que és bonissima!!
Avui farem flam de café
Ingredients
café per-vuit
flam royal vuit porcions
nata per cuinar mig litre
Pastelas individuals de pollastre
Ingredients
8 o 10 fulls de massa brisa
1 pollastre
3 cebes grans picades
40 grams de julivert fresc picat
3 ous i oli
2 cullerades grans de mantega
1 llimona
1 cullerada de coriandre
pebre negre
safrà mòlt
1 pal de canyella i sal
gingebre mòlt
2 cullerades grans de mel
200 grams d’ametlles crues
canyella mòlta
sucre de llustre
Aigua de tarongina
1 got de mantega fosa
Com fer pastelas individuals de pollastre pas a pas:
Rinar el pollastre durant un dia. Posar-lo en una font grandota amb una cullerada de gingebre, una cullerada de coriandre, una culleradeta de pebre negre,i el suc d’una llimona grandot.
Un cop estigui marinat el pollastre. En una olla tirem un raig d’oli d’oliva, piquem les cebes i les posem al fons.
Tirem el pollastre i afegim dues cullerades de mantega, una cullerada petita i mitjana de sal, una cullerada petita de gingebre, una cullerada petita de safrà, una cullerada petita de pebre i el pal de canyella.
Afegim el julivert picat i tres quartes parts d’un got d’aigua. Tapem l’olla i la deixem que es cuini a foc lent.
A la meitat de la cocció, li donem la volta al pollastre perquè es faci pels costats.Quan el pollastre estigui fet, el traiem de l’olla i lo reservem. Retirem també el pal de canyella.
Després, trenquem els tres ous sobre la ceba caramel·litzada i deixem que es cuinin a foc molt lent, movent perquè els ous s’integrin bé amb la ceba.
És molt important que ens quedi una barreja seca, sense aigua ni oli, perquè si no el líquid pot trencar les fulles de massa brisa.
Quan estigui feta la salsa, esmicolem el pollastre a trossos petits i l’afegim a la salsa i ho integrem bé.
Ara agafem les ametlles i les fregim. Poseu a foc molt lent i movedlas constantment. Quant veieu que estan dauradetes les traieu i les poseu sobre paper de cuina perquè absorbeixi l’oli. Després les piquen, li afegeix un rajolí d’aigua de tarongina, una cullerada de sucre de llustre i una culleradeta de canyella. Barrejar bé perquè s’integri.
Ara, Agafem els fulls i afegim en cada una la salsa que hem preparat abans amb pollastre i posem sobre la capa de polladtre un altre capa de salsa de la barreja d´ametlles picadaes que hem fet abans.
Ara tanquem, anem doblegant les fulles cap a dins mentre les subjectem en cercle, és a dir, dobleguem per l’esquerra, seguim per baix, després la dreta i amunt.
Una vegada que està doblegat el untem bé de mantega i ho posem a la safata del forn (amb paper vegetal).S’enfornen a 180º fins que estiguin daurades i per decorar poseu una mica de les ametlles picades per sobre i una mica de sucre de llustre. heeee que ric!
GALTES AL VI NEGRE
Ingredientes:
500 g de galtes de porc
1 pebrot
1 ceba
2 pastanagues
3 tomàquets
Vi negre
Sal y Oli
Elaboració:
En una paella gran,feu un sofregit amb el pebrot,la ceba,les pastenegues i l’oli.Quan és mig fet el sofregit,hi afegiu les galtes,qie abans les haurem passat per farina, i els tomàquets.
Quan el sofregit estigui ben fet,hi afegiu el vi negre fins que ho cobreixi tot.
Ho deixeu bullir mitja hora aproximadament.
Bon profit¡
POLLASTRE AMB VERDURES
Ingredients per a 4 persones:
. 1 got o dos de brou de pollastre
. 1 pollastre tallat a trossos
. 1/2 got de vi blanc
. romaní
. 1 porro gran
. 3 pastanagues
. oli d´oliva
. 1 carbassó
. 1 ceba
. sal
Preparació:
A una cassola amb oli daurem el pollastre, hi afegim les verdures tallades a trossets, a continuació, el romaní i cuinem 5 minuts.
Hi afegim el vi i deixem evaporar durant un minut.
Incorporem el brou de pollastre i cuinem a foc lent com minín 45 minuts.
Hi acompanyar aquest plat amb un puré de patates.
Sorbete de Llimona
Ingredients:
2 llimones i la pell raspada d’un
2 ous
2 gots d’aigua
2 culleradetes plenas de farina-maizena
12 culleradetes de sucre
Elaboració:
Dintre d’un got, batem els ous, (com per fer truita) afexiu la farina i el sucre, deixetar bé, a continuació l’aigua, el suc de llimona i la pell raspada. Quan està tot desfet peseu-lo al foc, fins que vol començar a bullir, treu-lo de seguida i pasar-lo per un colador (no poc billir).
Es serveix fres i és molt refrescan.
Dieta de Sopa Desengrasant-
Ingedients:
1 col
1/2 api
2 pebrots
6 tomàques
6cebes
1 peça d’avecren
Elaboració
Tos quets ingrediens bullits i passats pel turmix-
Distribució diaria:
Dia 1 sopa y fruita.
Dia 2 Sopa, verdures crues i bullides amb una patata.
Dia 3 Sopa i fruita.
Dia 4 Sopa i tres platans.
Dia 5 Siopa, 1/2 Kg. de pollastre i cinc tomàques.
Dia 6 Sopa, 1/2 Kg. de carn i cinc tomàques.
Dia 7 arrós integral.
Es perd 3 o 4 Kg. samanals.
LLUÇOS AL FORN
Ingredients
4 Lluços
4 o 5 Patates
2 tomaquets
1 ceba
1 pebrot vermell
oli i sal
1/2 got de vi
Elaboració
Agafeu els lluços i els poseu a la safata del forn, talleu les patates i afegiu-les també, talleu el pebrot i la ceba.
Una vegada és tot a la safata afegiu l’oli, la sal i el vi i deixeu al forn uns 30m
Pollastre amb cava i ceba.
En una paella,cal que feu un sofregit amb l’oli,la ceba fins que estigui ben feta,es posa en un plat,i a la mateixa paella heu d’agafar el pollastre i fer-ho amb una mica d’oli i llimó. Quan aquest estigui ben fet,hi agafeu la ceba i la nata per cuinar i ho remeneu tot. Quan la nata hagi bullit,heu de posar una mica de cava i cal que ho remeneu tot fins que agâfi el punt exact.
/Users/lydia/Desktop/IMG_0781.jpegQuiche lorraine tradicional
Ingredients:
1 massa preparada de pasta brisa
120 gr de bacó fumat
150 gr de formatge Emental
1 ou
1 bric petit de crema de llet
Sal i pebre negre
Engegeu el forn a 200º
Elaboració:
Posseu la massa en un motlle rodó amb el mateix paper vegetal que porta. Un cop posada al motllo, la puntxeu amd una forquilla, així no s’encongirà, la tapeu amb paper de plata, ben enganxat a la masa, i la poseu al forn uns 10 minuts.
Mentre, agafeu un bol poseu-hi l’ ou, la crema de llet, un polsim de sal i una mica de pebre i ho bateu tot. Talleu el bacó a daus petits i ratlleu el formatge,
Traieu el motllo del forn, li traieu el paper de plata i hi poseu els daus de bacó a dins ben repartits. Hi afegiu també el formatge rallat per sobre del bacó generosament.
En aquest moment hi afegiu l’ou i la crema de llet batuts i ho escampeu uniformement que quedi tot ben repartit.
Poseu la quicha al forn a 200º uns 30 minuts aprox., quan estigui daurada de dalt és que ja està feta.
Bon profit , Lydia
SALSITXES AMB SALSA DE TOMÀQUET
Ingredients per a dues persones:
10 salsitxes
1 ceba
200 gr. de tomàquet natural
1 got de brou
Elaboració
Piquem la ceba finament i la incorporem a la paella amb una mica d’oli.
Quan tinguem la ceba picada, hi incorporem les salxitxes i les fregim.
Quan tinguem les salsitxes cuinades, hi incorporem el tomàquet i el fregim bé juntament amb les salsitxes.
Quan tinguem el tomàquet fregit,serà més o menys en uns 20 minuts, hi incorporem un gotet de brou i ho deixarem que es redueixi totalment. D’aquesta manera tindrem una salsa més concentrada.
I llest, ja tenim les salsitxes amb salsa de tomàquet a punt per menjar!
A gaudir!!
Plàtans amb formatge al forn
Ingredients:
·4 plàtans madurs
·8 talls de formatge
·1 cullerada de sucre moré
· essència de vainilla al gust
·mantega al gust
·canyella en pols per decorar (opcional)
Preparació:
1-Renteu els plàtans.
2.-Talleu els plàtans madurs per la meitat de forma transversal.
3.-Pre-escalfeu el forn.
4.-Posseu paper de forn o mantega a una safata de forn i col·loqueu les meitats de plàtan madur a la safata ordenadament.
5-Posseu sobre dels plàtans una mica de sucre, mantega i unes gotes d’essència de vainilla. Agefiu-hi també de manera ordenada un tall de formatge a cada plàtan.
6.-Introduïu la safata al forn a 170º C per 20 minuts.
7-Treieu la safata del forn passat el temps indicat.
Es pot menjar fret o calent, finalment emplateu els plàtans afegint-hi una mica de canyella en pols per decorar.
Espero que gaudiu d’aquest plat i que us agradi.
I l’elaboració?
Molt bé!
i, no y
Molt bé!
Acompanyarem aquest plat…
Molt bé!
Afegiu, no afeixiu
Molt bé!
tomàquets
Molt bé!
I la teva recepta? 😉
exacte, no exact
Molt bé!
punxeu, no puntxeu
Molt bé!
Molt bé!
poseu, no posseu
fred, no fret
Molt bé!
CRESTES DE SOBRASSADA I MEL
INGREDIENTS
* Sobrassada
* Mel
* Pasta de Crestes
* Ou
* Sèsam
Preparació:
Agafeu un bol i barreje-ho un 70% de sobrassada amb un 30% de mel. Tot molt ben remenat.
Després poseu una mica d’aquesta barreja en una cresta i li doneu forme de triangle unint les puntes de la cresta.
Ho banyeu en ou i després empolveu unes quantes llavors de sèsam pel damunt de cada cresta.
Posseu-les a la safata del forn a 180º uns 10 minuts.
Bon Profit !!!
FIDEUS A LA CASSOLA
ingredients
400g.de fideus gruixuts
500g.de costelles de porc trocejades
1 ceba
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
200g. tomàquet fregit
brou de carn o aigua
oli i sal
1 got de vi blanc.
ELABORACIÓ
En una paella o cassola fregiu les costelles,a mig coure hi afegiu la ceba i
els pebrots que prèviament heu tallat. Una vegada s´ha fet el sofregit, hi
afegiu un got de vi blanc i espereu fins que es redueixi. Una vegada que el
vi s`ha reduit, hi afegiu el tomàquet fregit i els fideus i ho remeneu tot; i després hi afegiu el brou o l`aigua just que es cobreixi tot. Ho deixeu bullir 10 – 15 minuts a foc no gaire fort.
AVUI FAREM FLAM DE CAFÈ
Ingredients
Cafè per- vuit
Flam royal vuit porcions
Nata per cuinar mig litre
Elaboració
Farem una cafetera gran de cafè
En una cassola ficarem la nata i seguidament posarem el flam
Baterem fins que no en quedin grums,
Ho deixarem bullir i afegirem el cafè que bulli una mica
Posarém sucre cremat en les flaneres i onplirem, deixarem refreda i ficarem a la nevera
Joan Miquel
NYOQUIS DE PATATES AMB NATA I PERNIL DOLÇ ( O CANSALADA)
Ingredients:
1 kg. o 1/2 mig kg. de patates.
Farina: quantitat necessària.
1 o 2 ous
Nou moscada ratllada.
Sal i pebre al gust.
Salsa: Nata, pernil dolç o cansalada , ceba ratllada, mantega.
Elaboració:
Peleu les patates, netegeu-les i talleu-les a trossos grans. Poseu-les a bullir a una olla amb aigua i sal. Un cop cuites, escorreu- les. Tot seguit, xafeu- les i afegiu- hi un ou o dos, sal i pebre, nou moscada al gust. Després afegiu la farina, guantitat necessària. Remeneu tot fins que faci una massa mitjanament compacta, no molt dura. Deixeu-la reposar. Després fue boles petites, si voleu paseu-les per una forquilla para que agafen forma. , finalment poseu-les a bullir amb aigua amb sal fins que suren sobre el aigua. Escorreu-les inmediatament.
A part en una paella, feu un sofregit amb la ceba trinxada i la mantega a foc moderat després afegiu la nata i el pernil dolç o la cansalada tallada, una mica de sal i pebre al gust. Deixeu- lu cuinar uns minuts fins que faci ” chup chup” i la salsa espese una mica.
Finalment serviu els nyoquis a un plat i afegiu la salsa per sobre amb formatge ratllat, si us agrada.
Bon profit!
es feu y no fue , perdó!!
Croquetes de pobres.
Ingredients:
Patates.
Dues culleradetes de Mantega o Oli d’oliva
1 ou.
Pa ratllat.
Farciment (pernil, pernil dolç, mortadel·la, xoriço, tonyina, etc ..) a dauets o trossets.
Prcés:
Coem les patates, i les xafem amb una forquilla amb una mica, de mantega o oli d’oliva, fins a fer una massa. Ho deixem refredar.
Mentrestant preparem el farcit.
Un cop freda les patates, a mà, fem una mena de coca petita i grassoneta. Posem el farciment dispersat i donem forma de croqueta.
Passem per l’ou, el pa ratllat i a fregir.
I ja tenim les nostres croquetes, barates, fàcils, i bonisimes.
Paella de marisc
Ingredients
5oo gr d’arròs
1 calamarsest
4 escamarlans
6 gambes
1 ceba
1 sípia
2 grans d’alls
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 pot de tomàquet
Fumet de peix
Oli d’oliva
Sal
Un grapat de cloïses
Elaboració
Poseu la paella,al foc amb l’oli i fregiu la sípia els escamarlans els calamars i les gambes.Quan estar fregit ho traieu i amb l’oli, feu un sofregit amb la ceba, l’all el pebrot vermell i el verd.Quan estigui el sofregit afegiu el tomàquet.Un cop el sofregit estigui ben concentrat li afegiu el marisc,menys les gambes que les deixareu per adornar la paella.Una vegada tot ben barrejat poseu-li l’arròs, dos grapat per persona .Poseu l’aigua bullent i per cada grapat dos cassos d’aigua.Afegiu la sal i deixeu bullir 8 minuts i els 2 minuts és per reposar.
Ja podeu posar-li les gambes per sobre les cloïses i llimona.
Prèviament les cloïses ja les teniu bullides al vapor.
SOPA D’ALL
Ingredients:
pa (millor que sigui del dia abans)
alls
pebre vermell
oli
sal o una pastilla de caldo.
aigua
Elaboració
Els alls es laminen i es posen en una paella amb oli per sofregir-los, ràpidament s’incorpora el pebre vermell i acontinuació s’afegeix el pa que previament ha estat tallat en troços petits. Es donen dos o tres voltes i s’afegeix l’aigua amb una pastilla de caldo. Quan comença a bullir es baixa el foc i es remena perquè l pa es vagi desfent i a voluntat de la cuiner/a s’afegeix un ou al final de tot.
tros-trossos, no troços
posar-hi, no posar-li
gruixuda, no grassoneta
boníssimes