• Receptes fàcils i boníssimes!

    Escrit per el 20 de Gener del 2015 a les 17:06 a: General

    Dues receptes ràpides, senzilles i boníssimes..

    Empanada gallega

    2013-07-05 20.00.35

    Ingredients

    – 3 ous durs

    – 150 gr de pebrot verd

    – 150 gr de pebrot vermell

    – 300 gr de ceba

     

    – 350 gr de bonítol o tonyina. Jo el prefereixo en oli d’oliva que en escabetx

    -dues làmines rectangulars de pasta  brisa

    – 400 gr de tomàquet triturat natural o en  conserva

    Preparació

    Poseu a coure, en una cassola amb oli d’oliva, els pebrots i la ceba tallats ben petit i, a continuació, el tomàquet triturat. Quan sigui tot ben cuit, afegiu-hi els ous durs ratllats i el bonítol. Remeneu-ho tot ben bé i poseu-ho sobre la làmina de pasta brisa que estarà prèviament col·locada en una safata de forn. Tapeu amb l’altra làmina i foradeu la part de dalt amb una forquilla perquè no s’infli. Pinteu l’empanada amb ou batut i poseu-la al forn uns 40 minuts

    ___________________________________________________________

    Coca de Nutella

    Ingredients

    – dues làmines rectangulars de pasta de full

    – nutella

    – sucre

    – pinyons o nous o ametlles o avellanes

     

    Preparació

    Col·loqueu la làmina de pasta de full sobre paper de forn en una safata. Unteu-la amb nutella i tapeu-la amb l’altra làmina. Tireu-hi sucre per sobre i a continuació, els fruits secs que preferiu. Coeu-la al forn uns 15-20 minuts.

     

    BON PROFIT!

34 comentaris

  1. Rosa ma. Uñó

    25 Gen 15
    8:15 #

    si si, l’ empanada gallega un dia la fere, segur que és bonissima!!

    Respondre

    1. lbonet

      24 Feb 15
      17:12 #

      I la teva recepta? 😉

      Respondre

  2. Joan Miquei

    14 Feb 15
    12:54 #

    Avui farem flam de café
    Ingredients
    café per-vuit
    flam royal vuit porcions
    nata per cuinar mig litre

    Respondre

    1. lbonet

      24 Feb 15
      17:05 #

      I l’elaboració?

      Respondre

  3. brahim

    15 Feb 15
    12:23 #

    Pastelas individuals de pollastre

    Ingredients
    8 o 10 fulls de massa brisa
    1 pollastre
    3 cebes grans picades
    40 grams de julivert fresc picat
    3 ous i oli
    2 cullerades grans de mantega
    1 llimona
    1 cullerada de coriandre
    pebre negre
    safrà mòlt
    1 pal de canyella i sal
    gingebre mòlt
    2 cullerades grans de mel
    200 grams d’ametlles crues
    canyella mòlta
    sucre de llustre
    Aigua de tarongina
    1 got de mantega fosa

    Com fer pastelas individuals de pollastre pas a pas:

    Rinar el pollastre durant un dia. Posar-lo en una font grandota amb una cullerada de gingebre, una cullerada de coriandre, una culleradeta de pebre negre,i el suc d’una llimona grandot.
    Un cop estigui marinat el pollastre. En una olla tirem un raig d’oli d’oliva, piquem les cebes i les posem al fons.
    Tirem el pollastre i afegim dues cullerades de mantega, una cullerada petita i mitjana de sal, una cullerada petita de gingebre, una cullerada petita de safrà, una cullerada petita de pebre i el pal de canyella.
    Afegim el julivert picat i tres quartes parts d’un got d’aigua. Tapem l’olla i la deixem que es cuini a foc lent.
    A la meitat de la cocció, li donem la volta al pollastre perquè es faci pels costats.Quan el pollastre estigui fet, el traiem de l’olla i lo reservem. Retirem també el pal de canyella.
    Després, trenquem els tres ous sobre la ceba caramel·litzada i deixem que es cuinin a foc molt lent, movent perquè els ous s’integrin bé amb la ceba.
    És molt important que ens quedi una barreja seca, sense aigua ni oli, perquè si no el líquid pot trencar les fulles de massa brisa.
    Quan estigui feta la salsa, esmicolem el pollastre a trossos petits i l’afegim a la salsa i ho integrem bé.
    Ara agafem les ametlles i les fregim. Poseu a foc molt lent i movedlas constantment. Quant veieu que estan dauradetes les traieu i les poseu sobre paper de cuina perquè absorbeixi l’oli. Després les piquen, li afegeix un rajolí d’aigua de tarongina, una cullerada de sucre de llustre i una culleradeta de canyella. Barrejar bé perquè s’integri.
    Ara, Agafem els fulls i afegim en cada una la salsa que hem preparat abans amb pollastre i posem sobre la capa de polladtre un altre capa de salsa de la barreja d´ametlles picadaes que hem fet abans.
    Ara tanquem, anem doblegant les fulles cap a dins mentre les subjectem en cercle, és a dir, dobleguem per l’esquerra, seguim per baix, després la dreta i amunt.
    Una vegada que està doblegat el untem bé de mantega i ho posem a la safata del forn (amb paper vegetal).S’enfornen a 180º fins que estiguin daurades i per decorar poseu una mica de les ametlles picades per sobre i una mica de sucre de llustre. heeee que ric!

    Respondre

    1. lbonet

      24 Feb 15
      17:07 #

      Molt bé!

      Respondre

  4. Myriam

    16 Feb 15
    20:02 #

    GALTES AL VI NEGRE

    Ingredientes:
    500 g de galtes de porc
    1 pebrot
    1 ceba
    2 pastanagues
    3 tomàquets
    Vi negre
    Sal y Oli
    Elaboració:

    En una paella gran,feu un sofregit amb el pebrot,la ceba,les pastenegues i l’oli.Quan és mig fet el sofregit,hi afegiu les galtes,qie abans les haurem passat per farina, i els tomàquets.
    Quan el sofregit estigui ben fet,hi afegiu el vi negre fins que ho cobreixi tot.
    Ho deixeu bullir mitja hora aproximadament.
    Bon profit¡

    Respondre

    1. lbonet

      24 Feb 15
      17:08 #

      i, no y

      Molt bé!

      Respondre

  5. Loli

    18 Feb 15
    16:05 #

    POLLASTRE AMB VERDURES

    Ingredients per a 4 persones:
    . 1 got o dos de brou de pollastre
    . 1 pollastre tallat a trossos
    . 1/2 got de vi blanc
    . romaní
    . 1 porro gran
    . 3 pastanagues
    . oli d´oliva
    . 1 carbassó
    . 1 ceba
    . sal

    Preparació:
    A una cassola amb oli daurem el pollastre, hi afegim les verdures tallades a trossets, a continuació, el romaní i cuinem 5 minuts.
    Hi afegim el vi i deixem evaporar durant un minut.
    Incorporem el brou de pollastre i cuinem a foc lent com minín 45 minuts.
    Hi acompanyar aquest plat amb un puré de patates.

    Respondre

    1. lbonet

      24 Feb 15
      17:09 #

      Acompanyarem aquest plat…

      Molt bé!

      Respondre

  6. conchitacarrillomula

    18 Feb 15
    16:08 #

    Sorbete de Llimona

    Ingredients:
    2 llimones i la pell raspada d’un
    2 ous
    2 gots d’aigua
    2 culleradetes plenas de farina-maizena
    12 culleradetes de sucre

    Elaboració:
    Dintre d’un got, batem els ous, (com per fer truita) afexiu la farina i el sucre, deixetar bé, a continuació l’aigua, el suc de llimona i la pell raspada. Quan està tot desfet peseu-lo al foc, fins que vol començar a bullir, treu-lo de seguida i pasar-lo per un colador (no poc billir).
    Es serveix fres i és molt refrescan.

    Respondre

    1. lbonet

      24 Feb 15
      17:09 #

      Afegiu, no afeixiu

      Molt bé!

      Respondre

  7. conchitacarrillomula

    18 Feb 15
    16:27 #

    Dieta de Sopa Desengrasant-
    Ingedients:
    1 col
    1/2 api
    2 pebrots
    6 tomàques
    6cebes
    1 peça d’avecren

    Elaboració
    Tos quets ingrediens bullits i passats pel turmix-

    Distribució diaria:
    Dia 1 sopa y fruita.
    Dia 2 Sopa, verdures crues i bullides amb una patata.
    Dia 3 Sopa i fruita.
    Dia 4 Sopa i tres platans.
    Dia 5 Siopa, 1/2 Kg. de pollastre i cinc tomàques.
    Dia 6 Sopa, 1/2 Kg. de carn i cinc tomàques.
    Dia 7 arrós integral.

    Es perd 3 o 4 Kg. samanals.

    Respondre

  8. eva aguila

    18 Feb 15
    19:38 #

    LLUÇOS AL FORN
    Ingredients
    4 Lluços
    4 o 5 Patates
    2 tomaquets
    1 ceba
    1 pebrot vermell
    oli i sal
    1/2 got de vi

    Elaboració
    Agafeu els lluços i els poseu a la safata del forn, talleu les patates i afegiu-les també, talleu el pebrot i la ceba.
    Una vegada és tot a la safata afegiu l’oli, la sal i el vi i deixeu al forn uns 30m

    Respondre

    1. lbonet

      24 Feb 15
      17:11 #

      tomàquets

      Molt bé!

      Respondre

  9. vanessa

    19 Feb 15
    14:10 #

    Pollastre amb cava i ceba.
    En una paella,cal que feu un sofregit amb l’oli,la ceba fins que estigui ben feta,es posa en un plat,i a la mateixa paella heu d’agafar el pollastre i fer-ho amb una mica d’oli i llimó. Quan aquest estigui ben fet,hi agafeu la ceba i la nata per cuinar i ho remeneu tot. Quan la nata hagi bullit,heu de posar una mica de cava i cal que ho remeneu tot fins que agâfi el punt exact.

    Respondre

    1. lbonet

      24 Feb 15
      17:25 #

      exacte, no exact

      Molt bé!

      Respondre

  10. Lydia Rigol

    23 Feb 15
    12:45 #

    /Users/lydia/Desktop/IMG_0781.jpegQuiche lorraine tradicional

    Ingredients:

    1 massa preparada de pasta brisa
    120 gr de bacó fumat
    150 gr de formatge Emental
    1 ou
    1 bric petit de crema de llet
    Sal i pebre negre
    Engegeu el forn a 200º

    Elaboració:

    Posseu la massa en un motlle rodó amb el mateix paper vegetal que porta. Un cop posada al motllo, la puntxeu amd una forquilla, així no s’encongirà, la tapeu amb paper de plata, ben enganxat a la masa, i la poseu al forn uns 10 minuts.

    Mentre, agafeu un bol poseu-hi l’ ou, la crema de llet, un polsim de sal i una mica de pebre i ho bateu tot. Talleu el bacó a daus petits i ratlleu el formatge,

    Traieu el motllo del forn, li traieu el paper de plata i hi poseu els daus de bacó a dins ben repartits. Hi afegiu també el formatge rallat per sobre del bacó generosament.

    En aquest moment hi afegiu l’ou i la crema de llet batuts i ho escampeu uniformement que quedi tot ben repartit.

    Poseu la quicha al forn a 200º uns 30 minuts aprox., quan estigui daurada de dalt és que ja està feta.

    Bon profit , Lydia

    Respondre

    1. lbonet

      24 Feb 15
      17:25 #

      punxeu, no puntxeu

      Molt bé!

      Respondre

  11. Roser Cabanillas

    23 Feb 15
    15:53 #

    SALSITXES AMB SALSA DE TOMÀQUET

    Ingredients per a dues persones:

    10 salsitxes
    1 ceba
    200 gr. de tomàquet natural
    1 got de brou

    Elaboració

    Piquem la ceba finament i la incorporem a la paella amb una mica d’oli.

    Quan tinguem la ceba picada, hi incorporem les salxitxes i les fregim.

    Quan tinguem les salsitxes cuinades, hi incorporem el tomàquet i el fregim bé juntament amb les salsitxes.

    Quan tinguem el tomàquet fregit,serà més o menys en uns 20 minuts, hi incorporem un gotet de brou i ho deixarem que es redueixi totalment. D’aquesta manera tindrem una salsa més concentrada.

    I llest, ja tenim les salsitxes amb salsa de tomàquet a punt per menjar!

    A gaudir!!

    Respondre

    1. lbonet

      24 Feb 15
      17:26 #

      Molt bé!

      Respondre

  12. Luz María Espinoza

    23 Feb 15
    22:33 #

    Plàtans amb formatge al forn
    Ingredients:
    ·4 plàtans madurs
    ·8 talls de formatge
    ·1 cullerada de sucre moré
    · essència de vainilla al gust
    ·mantega al gust
    ·canyella en pols per decorar (opcional)

    Preparació:
    1-Renteu els plàtans.
    2.-Talleu els plàtans madurs per la meitat de forma transversal.
    3.-Pre-escalfeu el forn.
    4.-Posseu paper de forn o mantega a una safata de forn i col·loqueu les meitats de plàtan madur a la safata ordenadament.
    5-Posseu sobre dels plàtans una mica de sucre, mantega i unes gotes d’essència de vainilla. Agefiu-hi també de manera ordenada un tall de formatge a cada plàtan.
    6.-Introduïu la safata al forn a 170º C per 20 minuts.
    7-Treieu la safata del forn passat el temps indicat.

    Es pot menjar fret o calent, finalment emplateu els plàtans afegint-hi una mica de canyella en pols per decorar.

    Espero que gaudiu d’aquest plat i que us agradi.

    Respondre

    1. lbonet

      24 Feb 15
      17:27 #

      poseu, no posseu
      fred, no fret

      Molt bé!

      Respondre

  13. Esther

    25 Feb 15
    12:44 #

    CRESTES DE SOBRASSADA I MEL

    INGREDIENTS

    * Sobrassada
    * Mel
    * Pasta de Crestes
    * Ou
    * Sèsam

    Preparació:

    Agafeu un bol i barreje-ho un 70% de sobrassada amb un 30% de mel. Tot molt ben remenat.

    Després poseu una mica d’aquesta barreja en una cresta i li doneu forme de triangle unint les puntes de la cresta.

    Ho banyeu en ou i després empolveu unes quantes llavors de sèsam pel damunt de cada cresta.

    Posseu-les a la safata del forn a 180º uns 10 minuts.

    Bon Profit !!!

    Respondre

  14. José Luis Sánchez Moreno

    01 Mar 15
    15:52 #

    FIDEUS A LA CASSOLA

    ingredients

    400g.de fideus gruixuts
    500g.de costelles de porc trocejades
    1 ceba
    1 pebrot verd
    1 pebrot vermell
    200g. tomàquet fregit
    brou de carn o aigua
    oli i sal
    1 got de vi blanc.

    ELABORACIÓ

    En una paella o cassola fregiu les costelles,a mig coure hi afegiu la ceba i
    els pebrots que prèviament heu tallat. Una vegada s´ha fet el sofregit, hi
    afegiu un got de vi blanc i espereu fins que es redueixi. Una vegada que el
    vi s`ha reduit, hi afegiu el tomàquet fregit i els fideus i ho remeneu tot; i després hi afegiu el brou o l`aigua just que es cobreixi tot. Ho deixeu bullir 10 – 15 minuts a foc no gaire fort.

    Respondre

  15. Joan Miquel

    03 Mar 15
    18:24 #

    AVUI FAREM FLAM DE CAFÈ
    Ingredients
    Cafè per- vuit
    Flam royal vuit porcions
    Nata per cuinar mig litre
    Elaboració

    Farem una cafetera gran de cafè
    En una cassola ficarem la nata i seguidament posarem el flam
    Baterem fins que no en quedin grums,
    Ho deixarem bullir i afegirem el cafè que bulli una mica

    Posarém sucre cremat en les flaneres i onplirem, deixarem refreda i ficarem a la nevera

    Joan Miquel

    Respondre

  16. silvina

    03 Mar 15
    20:21 #

    NYOQUIS DE PATATES AMB NATA I PERNIL DOLÇ ( O CANSALADA)

    Ingredients:

    1 kg. o 1/2 mig kg. de patates.
    Farina: quantitat necessària.
    1 o 2 ous
    Nou moscada ratllada.
    Sal i pebre al gust.

    Salsa: Nata, pernil dolç o cansalada , ceba ratllada, mantega.

    Elaboració:

    Peleu les patates, netegeu-les i talleu-les a trossos grans. Poseu-les a bullir a una olla amb aigua i sal. Un cop cuites, escorreu- les. Tot seguit, xafeu- les i afegiu- hi un ou o dos, sal i pebre, nou moscada al gust. Després afegiu la farina, guantitat necessària. Remeneu tot fins que faci una massa mitjanament compacta, no molt dura. Deixeu-la reposar. Després fue boles petites, si voleu paseu-les per una forquilla para que agafen forma. , finalment poseu-les a bullir amb aigua amb sal fins que suren sobre el aigua. Escorreu-les inmediatament.
    A part en una paella, feu un sofregit amb la ceba trinxada i la mantega a foc moderat després afegiu la nata i el pernil dolç o la cansalada tallada, una mica de sal i pebre al gust. Deixeu- lu cuinar uns minuts fins que faci ” chup chup” i la salsa espese una mica.
    Finalment serviu els nyoquis a un plat i afegiu la salsa per sobre amb formatge ratllat, si us agrada.
    Bon profit!

    Respondre

  17. silvina

    03 Mar 15
    20:23 #

    es feu y no fue , perdó!!

    Respondre

  18. juan lópez

    07 Mar 15
    15:05 #

    Croquetes de pobres.

    Ingredients:
    Patates.
    Dues culleradetes de Mantega o Oli d’oliva
    1 ou.
    Pa ratllat.
    Farciment (pernil, pernil dolç, mortadel·la, xoriço, tonyina, etc ..) a dauets o trossets.

    Prcés:
    Coem les patates, i les xafem amb una forquilla amb una mica, de mantega o oli d’oliva, fins a fer una massa. Ho deixem refredar.
    Mentrestant preparem el farcit.
    Un cop freda les patates, a mà, fem una mena de coca petita i grassoneta. Posem el farciment dispersat i donem forma de croqueta.
    Passem per l’ou, el pa ratllat i a fregir.
    I ja tenim les nostres croquetes, barates, fàcils, i bonisimes.

    Respondre

    1. lbonet

      16 Mar 15
      10:11 #

      gruixuda, no grassoneta

      boníssimes

      Respondre

  19. Marisol Baella

    14 Mar 15
    11:37 #

    Paella de marisc

    Ingredients

    5oo gr d’arròs
    1 calamarsest
    4 escamarlans
    6 gambes
    1 ceba
    1 sípia
    2 grans d’alls
    1 pebrot vermell
    1 pebrot verd
    1 pot de tomàquet
    Fumet de peix
    Oli d’oliva
    Sal
    Un grapat de cloïses

    Elaboració

    Poseu la paella,al foc amb l’oli i fregiu la sípia els escamarlans els calamars i les gambes.Quan estar fregit ho traieu i amb l’oli, feu un sofregit amb la ceba, l’all el pebrot vermell i el verd.Quan estigui el sofregit afegiu el tomàquet.Un cop el sofregit estigui ben concentrat li afegiu el marisc,menys les gambes que les deixareu per adornar la paella.Una vegada tot ben barrejat poseu-li l’arròs, dos grapat per persona .Poseu l’aigua bullent i per cada grapat dos cassos d’aigua.Afegiu la sal i deixeu bullir 8 minuts i els 2 minuts és per reposar.
    Ja podeu posar-li les gambes per sobre les cloïses i llimona.
    Prèviament les cloïses ja les teniu bullides al vapor.

    Respondre

    1. lbonet

      16 Mar 15
      10:10 #

      posar-hi, no posar-li

      Respondre

  20. Maria Gavaldà

    15 Mar 15
    11:09 #

    SOPA D’ALL

    Ingredients:
    pa (millor que sigui del dia abans)
    alls
    pebre vermell
    oli
    sal o una pastilla de caldo.
    aigua

    Elaboració
    Els alls es laminen i es posen en una paella amb oli per sofregir-los, ràpidament s’incorpora el pebre vermell i acontinuació s’afegeix el pa que previament ha estat tallat en troços petits. Es donen dos o tres voltes i s’afegeix l’aigua amb una pastilla de caldo. Quan comença a bullir es baixa el foc i es remena perquè l pa es vagi desfent i a voluntat de la cuiner/a s’afegeix un ou al final de tot.

    Respondre

    1. lbonet

      16 Mar 15
      10:09 #

      tros-trossos, no troços

      Respondre

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

  • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
  • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
  • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
  • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
  • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!