Sessions del 7 i el 9 d’abril

variasAquesta setmana hem practicat l’expressió oral. Hem fet una taula rodona sobre les energies renovables. Dimarts vam començar llegint els textos de les pàg. 146 i 147 del llibre. Tenint en compte els consells per preparar una intervenció oral (pàg. 145), vam fer els grups i vam preparar les preguntes per fer als companys.

Dijous vam fer la taula rodona. I mai un assaig de prova oral havia estat tan divertit! Ho vau fer molt bé. A continuació teniu una llista dels punts forts de les vostres intervencions:

– Presentar-se i explicar quin rol teniu ( Sóc membre de la comissió d’energies…) i agrair l’assistència al públic.

– Començar fent preguntes retòriques al públic per cridar l’atenció i crear expectació: Quins residus produïm? Sabeu d’on surten? Per què hi insisteixo?

Explicar clarament les dades i les estadístiques que serveixen per defensar un argument.

Argumentar fent servir exemples clars i propers a l’auditori: Quanta energia es necessita per engegar l’AVE? i una fàbrica?

Contraargumentar creant un efecte que ens ajudi a defensar la nostra tesi. Fixeu-vos que els connectors poden fer que la primera frase convenci més que la segona:

Tot i que s’ha dit que un dels inconvenients de l’energia eòlica és que produeix la mort de les aus, ja hi ha estudis que diuen que s’acaben acostumant als aerogeneradors i per tant baixa el nombre de morts.

Un dels inconvenients de l’energia eòlica és que hi ha hagut morts d’aus perquè xoquen contra els aerogeneradors. Hi ha estudis que diuen que s’hi poden acabar acostumant.

– Marcar adequadament les transicions entre cada argumentació: és important esmentar, un cop tenim clar tot això…, com he dit anteriorment.., tornant al que deia el company…

Concloure també amb preguntes retòriques al públic.

Finalment, vau resoldre molt bé les preguntes que us feien els companys. Recordeu que és important respondre amb seguretat (M’agrada que em faci aquesta pregunta!) i dient alguna cosa que convenci fàcilment l’auditori.

Tot seguit teniu una selecció de les incorreccions que vau dir, tant dimarts com dijous:

  1. Les morts que hi han hagut.
  2. Si n’hi ha unes condicions adequades…
  3. Si no tenen en compte que n’hi ha les aspes…
  4. Primer de tot, vull agrair-vos que hagueu vingut.
  5. I per què hi insisteixo tant en ella (energia solar)?
  6. En quant a…
  7. A nivell familiar, a nivell mundial, a nivell industrial… En l’àmbit familar, mundialment
  8. El propi  mateix residu ja crea energia.
  9. Les  Els avantatges…
  10. Hi haurà energia solar fins que la humanitat desapareixi desaparegui.
  11. De sol en tenim per / per a tot Catalunya. (Està bé tant per com per a, depèn el sentit. Però en els dos casos, tot és invariable davant d’un topònim.)
  12. L’energia solar té poc recolzament suport polític.
  13. És un riu que té poc cabdal cabal.
  14. Han decidit que no construiran una presa al congost de Mont-rebei. (Feu clic i podreu escoltar un vídeo en el qual sentireu com pronuncien la parala amb essa sonora).

Per deures, feu els exercicis de precisió lèxica.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *