CLASSE 19 D’OCTUBRE

images6Avui hem començat comentant els deures que hi havia sobre l’apostrofació i després hem fet l’exercici 6 del llibre El català escrit per veure la diferència entre, per exemple, afanyat (participi) i afanya’t (imperatiu+pronom). A continuació hem vist l’apostrofació de la preposició ‘de’ (repasseu la teoria de la pàg. 43) i les contraccions i ho hem practicat amb l’exercici 8. De deures, acabar aquesta unitat, és a dir, fer els exercicis 7 i 9.

Tot seguit hem parlat sobre el ‘lo’ neutre (pàg. 14 del llibre de Teide i unitat 32 -pàg. 192- del llibre El català escrit. Hem vist que és incorrecte quan fa d’article: ‘lo cotxe’ i en diferents expressions com ‘lo millor’, ‘lo menys’, etc. Normalment es pot substituir per ‘el’. El millor de tot…Quan és correcte és quan fa de pronom: vaig comprar-lo (el llibre, per exemple). Per deures teniu acabar l’exercici 2 i fer el 3 del llibre El català escrit (pàg. 194 i 195).

Després hem fet un repàs de paraules que contenen la vocal neutra. En concret, a través d’un joc, hem vist mots que en castellà s’escriuen amb una vocal i en català amb una altra (llista de la pàg. 14).

I per acabar, hem estudiat els verbs transitius (necessiten d’un complement directe) i els intransitius (pàg. 16 del llibre de Teide). Hem fet els exercicis 12 i 13.

Print Friendly, PDF & Email

0 comentaris a “CLASSE 19 D’OCTUBRE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *