LES POSSESSIONS, de Llucia Ramis

SINOPSI:

3r Premi Llibres Anagrama

Aquest és un relat de fantasmes. Una novel·la que comença amb un retorn i acaba amb un udol. La narradora de Les possessions vola de Barcelona a Palma per posar fre a l’espiral conspiranoica del seu pare, que amb la jubilació ha passat de ser un plàcid professor d’institut a iniciar una batalla legal contra un presumpte delicte urbanístic. Són dies incòmodes, de converses amb un pare de sobte desconegut, una mare que actua com si res, i un antic amant i mentor. Aquestes trobades reobren velles ferides i transporten la protagonista al centre de la història familiar, marcada per un succés ocorregut a Madrid l’any 1993: implicat en martingales econòmiques i veient-se abocat a la ruïna, l’empresari Benito Vasconcelos, exsoci del seu avi, assassina la dona i el fill i posteriorment se suïcida.

Entre l’elegia, la crònica i el thriller, Llucia Ramis ha escrit una novel·la de múltiples capes que es descabdellen amb lleugeresa i profunditat alhora. Una indagació personalíssima i valenta en el passat d’una família i d’un país; en la naturalesa de les relacions amoroses i els desenganys, de les ambicions i les frustracions; en com construïm la pròpia identitat i ens aferrem a objectes i afectes, conscients que no hi ha res que duri per sempre. Ni tan sols les cases on vam ser feliços, perquè créixer consisteix a no tenir un lloc on tornar.

ENTREVISTA A L’AUTORA AL PROGRAMA TOT EL TEMPS DEL MÓN:

https://www.youtube.com/watch?v=NOOMEoofqyc

ARTICLE SOBRE EL LLIBRE:

https://www.catorze.cat/noticia/9616/llucia/ramis/som/anem/perdent

https://elmon.cat/totcerdanyola/cultura/llucia-ramis-sovint-allo-mateix-que-ha-fet-felic-acaba-esdevenint-carrega

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *