• CLASSE 31 DE GENER: verbs, repàs d’accentuació i dièresi

  Escrit per el 31 de Gener del 2019 a les 13:12 a: SUFICIÈNCIA MATÍ

  Primer hem aclarit un dubte que va quedar a la classe anterior sobre la forma ‘van haver estudiat’ que vam trobar a l’exercici 10, de les pàg. 128 i 129. Aquest temps verbal correspon al passat anterior, i s’utilitza per expressar una acció passada immediatament anterior a una altra acció també passada, com per exemple trobem a l’oració 7:

  • Quan van haver estudiat bé el fenomen, van publicar un article sobre el tema (primer estudien el fenomen i després publiquen l’article).
  • Un altre exemple: Així que els veïns van haver vist fum al bosc, van trucar als bombers.

  Val a dir, però, que la frase 4 no segueix aquest esquema, ja que l’acció que va en passat anterior no és anterior a l’altre passat que surt a la frase. Per tant, en aquesta frase podríem emprar ‘havien identificat’ o ‘van identificar’.

  A continuació, hem fet els exercicis 5 i 8 sobre la dièresi, de les pàg. 36 i 37. Per deures, feu els exercicis 9, 10 i 11, de les pàg. 37 i 38.

  Tot seguit, hem comentat la comprensió oral sobre la roba i hem aprofitat algunes de les idees que ens donava per crear consells per a adolescents sobre el consum responsable de la roba, tots en segona persona del plural de l’imperatiu per repassar aquesta forma verbal.

  Finalment, hem fet un joc de repàs de l’accentuació i la dièresi.

   

1 comentari

 1. Andrés

  31 Gen 19
  13:56 #

  Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi

  Respondre

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ferran: Molt bones rutes! La primera imatge es de bararnquisme com el que vaig fer a https://raftingcatalunya.es...
 • Judit Borrell: Vaig tard….no havia llegit encara aquest meravellós llibre, i sí, crec que és una obra mestra....
 • Andrés: Excel·lent resumen!!. Molt útil i profitós per a els que no hem portu anar a classe avui. Moltes gràcies Jordi
 • Andrés: Moltes gràcies Jordi. Hem fet un trimestre molt intens i engrescador. Bones Festes!!
 • pfreixa: “fes-te” El pronom EN aquí no cal.

Núvol d'etiquetes

Anem de viatge? C2 cançons comprensió lectora Comprensió oral Cornisa cantàbrica El camí dels bons homes i les bones dones El camí de Sant Jaume El pulmó de Collserola El Ripollès i la Vall de Núria Expressió escrita Haikus Intermedi 2011-2012 Intermedi matí 2014-2015 Intermedi vespre; Intermedi vespre; expressió escrita La Garrotxa Notícies Sortida amb els companys de classe SS 2010-2011 Suficiència 2011-2012 Suficiència 2011-2012; Comprensió oral Tot un personatge!