CLASSE 31 DE GENER: verbs, repàs d’accentuació i dièresi

Primer hem aclarit un dubte que va quedar a la classe anterior sobre la forma ‘van haver estudiat’ que vam trobar a l’exercici 10, de les pàg. 128 i 129. Aquest temps verbal correspon al passat anterior, i s’utilitza per expressar una acció passada immediatament anterior a una altra acció també passada, com per exemple trobem a l’oració 7:

  • Quan van haver estudiat bé el fenomen, van publicar un article sobre el tema (primer estudien el fenomen i després publiquen l’article).
  • Un altre exemple: Així que els veïns van haver vist fum al bosc, van trucar als bombers.

Val a dir, però, que la frase 4 no segueix aquest esquema, ja que l’acció que va en passat anterior no és anterior a l’altre passat que surt a la frase. Per tant, en aquesta frase podríem emprar ‘havien identificat’ o ‘van identificar’.

A continuació, hem fet els exercicis 5 i 8 sobre la dièresi, de les pàg. 36 i 37. Per deures, feu els exercicis 9, 10 i 11, de les pàg. 37 i 38.

Tot seguit, hem comentat la comprensió oral sobre la roba i hem aprofitat algunes de les idees que ens donava per crear consells per a adolescents sobre el consum responsable de la roba, tots en segona persona del plural de l’imperatiu per repassar aquesta forma verbal.

Finalment, hem fet un joc de repàs de l’accentuació i la dièresi.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *