CLASSE 26 DE FEBRER: Celebració del Dia de la llengua materna i aprenem a escriure amb connectors.

Avui hem celebrat el dia de la llengua materna del 2019 (21 de febrer) per donar visibilitat a les llengües que parla l’alumnat dels cursos de català. Hem après. o recordat. algunes de les moltes expressions que tenim en català amb el verb fer, n’hem comentat el significat i després quina expressió hi ha equivalent en la vostra llengua materna. Tot seguit, hem jugat a endevinar l’origen d’alguns mots catalans, si van venir del basc, castellà, llengües d’Amèrica, germànic, anglès, francès, italià o àrab.

Després, hem treballat l‘expressió escrita i l’ús dels connectors, molt importants perquè ajuden a estructurar el text i a fer-lo més comprensible. Heu mirat un vídeo i després heu escrit la història d’un dels personatges en relació al protagonista, i l’heu explicada utilitzant un connector per a cada acció de la història. Per al proper dia (o per al cap de setmana i me l’envieu per c/e), intenteu entregar el text que heu elaborat avui a classe passat en net. 

Per acabar, us he donat un grup de verbs a cadascú. Per deures, mireu quines particularitats tenen els verbs que us han tocat: per exemple, canvis ortogràfics d’e per a, o determineu quines formes que presenten certa dificultat (algun participi o gerundi, subjuntiu verbs velars o imperatiu…). El proper dia, tots els que prepareu el mateix grup de verbs us reunireu un moment per comentar a quines conclusions heu arribat. 

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *