CLASSE 7 DE FEBRER

Avui hem après com s’escriu en català el verb ADONAR-SE  (de) o ADONAR-SE’N. Sovint, en comptes d’utilitzar aquest verb, se sent l’expressió “donar-se compte”, que seria un calc del castellà “darse cuenta”. Exemples d’ús: M’he adonat de la importància d’utilitzar bé el verb adonar-se (dius de què t’adones). Me n‘he adonat avui (amb el pronom en perquè no tornem a dir de què ens hem adonat).

A continuació, hem resolt els dubtes sobre els exercicis que hi havia sobre el complement preposicional.

Tot seguit, hem vist el so de la essa sonora o vibrant  i el de la essa sorda o no vibrant, i quines lletres o grafies els representen (pàg. 62). A més, n’hem vist les normes ortogràfiques. Primer hem practicat la diferència de pronunciació entre un so i l’altre llegint llistes de paraules, i després hem fet l’exercici 2 (pàg. 63) i 5 (pàg. 65). També hem vist la teoria de la pàg. 64. Per deures, feu els exercicis 3 i 4, corresponents a la essa sonora o vibrant. 

Per acabar, hem començat l’article d’opinió. Primer n’hem vist l’estructura, i després hem llegit i analitzat un model d’article d’opinió. Hem vist quins arguments utilitza per justificar l’opinió que té sobre el tema i després quins connectors apareixen al text que el fan més entenedor i clar. Finalment, hem iniciat el procés que seguiríem per fer un article d’opinió (hem agafat el tema de L’ús de la bicicleta a les ciutats). Primer hem fet una pluja d’idees sobre el tema, hem agrupat els arguments que tenien coses en comú i hem mirat quina introducció podríem fer. El proper dia continuarem amb aquest tema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *