CLASSE 11 D’ABRIL: combinació de pronoms i connectors (doncs, perquè…)

Avui hem començat comentant algunes combinacions de pronoms de l’exercici 5, de la pàg. 217, que hi havia per deures. Després, i per repassar les combinacions, us he donat una targeta amb un pronom feble a cadascun de vosaltres i l’havíeu de combinar amb el d’un company i escriure una frase que pogués ser substituïda pels pronoms que teníeu. Posteriorment, heu dit les diferents frases amb els complements i els companys havien d’endevinar quins pronoms teníeu i la combinació que en resultaria.

Després, us he passat una fotocòpia (al llibre de Teide, la pàg. 152) i hem vist la diferència d’ús entre els connectors perquè (indica motiu, causa o finalitat) i doncs (indica conseqüència). Hem fet l’exercici 18.

A continuació, hem vist quan utilitzar perquè, per què i per a què, i hem fet l’exercici 19 de la mateixa pàgina.

Per deures, feu la unitat 15 del llibre El català escrit: (m, n, mp) i l’exercici 6 de la pàg. 200 (pronoms relatius).

Bones vacances de Setmana Santa!

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *