CLASSE 4 DE NOVEMBRE

images6SKBMGPDAvui hem vist el resultat de l’exercici oral que vam fer dilluns i després hem comentat les respostes de la comprensió lectora.

Després hem vist el complement preposicional o de règim verbal. Hem vist que hi ha verbs que perquè tinguin un significat complet necessiten d’un complement sobre el qual recau l’acció del verb introduït per una preposició. Per exemple: Parlen de futbol, Accedeixo a la Universitat. Si només diguéssim ‘parlen’, de seguida preguntaríem ‘de què parlen’, o a què accedeixen. La pregunta ens donarà la resposta de la preposició amb la qual van aquests verbs. Per substituir un complement preposicional, fem com amb els complements circumstancials de lloc:

  • quan estan introduïts per la preposició de, el pronom és en. Parlen de futbol: En parlen.
  • quan estan introduïts per altres preposicions (a, en, per, amb), el pronom és hi. Accedeixo a la Universitat: Hi accedeixo.

De deures teniu l’exercici 2 i 5 del tema del complement preposicional del llibre El català escrit.

A continuació hem parlat una mica de Pedrolo i de la novel·la policíaca i la novel·la negra, ja que Joc brut s’emmarca en aquest tipus de gènere narratiu (per correu electrònic us passaré la informació ampliada del que he explicat sobre el tema). Per deures heu de llegir els requadres que contenen informació sobre Pedrolo i la seva obra (apartat 1.1 del dossier que us he donat i que demà penjaré en aquesta entrada del blog), l’exercici 1 de l’apartat 1.2 i l’exercici 1 de l’apartat 3.1 (la narració).

Finalment, heu corregit els informes d’un altre grup.

 

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *