CLASSE 10 DE FEBRER

r rrContinuant amb els pronoms de relatiu, avui hem vist la teoria de la pàg. 204 del llibre El català escrit: quan el pronom equival a un substantiu. Després hem fet les primeres 7 frases de l’exercici 14 de la mateixa pàgina, la resta és per deures.

Tot seguit hem vist l’ortografia de la r/rr. Sobretot els casos més conflictius que arriben quan posem un prefix i la r aleshores sona forta i no sabem si l’hem de posar doble (teoria a la pàg. 86 del llibre El català escrit). En resum, posarem rr quan el prefix acaba amb r i la paraula següent comença també amb r (exemple: interrelació) i també quan posem el prefix a (racó: arraconar) i també prefix que implica negació i (real: irreal).

A continuació us he repartit els comentaris en un blog sobre la tinença d’animals de companyia en els quals us havia marcat els errors. Amb una graella, hi heu posat l’error, la correcció i el perquè.

Finalment, hem repassat els verbs amb una graella en què havíeu de posar determinades formes verbals d’una tria de verbs. Per deures heu de conjugar:(tu) rebre i (nosaltres) voler  de les formes que es demanen a la graella (demà la penjaré aquí).

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *