CLASSE 22 DE MAIG

Avui hem començat corregint la comprensió lectora del model de prova. Després hem fet la comprensió oral del model de prova. La correcció dels exercicis de verbs la podeu veure aquí.

A continuació hem fet un exercici de gramàtica i lèxic d’elecció de resposta múltiple basat en la cançó En la que el Bernat se’t troba, dels Manel. Un cop escollides les respostes hem sentit la cançó per comprovar si ho havíem fet bé. Finalment, també hem escrit les respostes correctes a la pissarra.

Tot seguit hem treballat, una vegada més, la concordança verbal en frases condicionals, per expressar una acció hipotètica (concordança del verb condicional amb l’imperfet de subjuntiu. Exemple: Buscaríem una nova feina si tanqués l’empresa) i expressant també condició però en passat (concordança del condicional compost i l’imperfet de subjuntiu compost -el seu nom real és pret. plusquamperfet-. Exemple: Hauríem buscat una nova feina si hagués tancat l’empresa). Tot això ho hem practicat amb l’exercici 16, de la pàg. 166 de Teide.

Després hem fet l’exercici 21 de la pàg. 182 de Teide (corregir errors ortogràfics).

Per acabar, us he repartit una fotocòpia per practicar la perífrasi d’obligació ‘haver de + infinitiu‘. Hem vist, però, aquesta forma en diferents temps verbals (vam haver de…, he hagut de…, havíem de…). A l’altra cara del full teniu un exercici per practicar el verb haver-hi: recordeu que només es conjuga en singular (hi ha 2 semàfors…, hi havia…) i que no us heu de deixar el pronom hi.

Per deures, feu la unitat 13 del llibre El català escrit i l’article d’opinió que us he repartit avui.

https://www.youtube.com/watch?v=X5bBZ5ZbOWE

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *