• El Venedor de records

  Aquest dissabte dia 25 a les 12 del migdia i a les 8 del vespre es passa a Folgueroles “El venedor de records”. En el marc dels actes d’aquest cap de setmana organitzats, a Folgueroles, també hi participaran un  escriptor amazic i un escriptor palestí.

  Folgueroles acull aquest cap de setmana dos poetes amenaçats i perseguits per escriure en la seva llengua

  La Fundació Jacint Verdaguer col·labora en el projecte del PEN català que  dona aixopluc als escriptors amenaçats i perseguits arreu del món com a conseqüència de la seva feina. L’objectiu és facilitar que aquests escriptors puguin desenvolupar la seva feina amb total llibertat i permetre la interacció entre escriptors, intel·lectuals i gent de la cultura del país de tal manera que puguin conèixer la nostra cultura i fer de porta veu de la nostra realitat i els nostres anhels.

  Basem Al-Nabriss, Rafaella Salierno i Salem Zènia   nasem-al-nabriss

  Participaran a Folgueroles en els actes del segon cap de setmana de la Quinzena Literària Verdaguer 2013: el poeta i novel·lista en llengua berber Salem Zènia  i el poeta i escriptor palestí, Basem Al-Nabriss el quart escriptor acollit pel PEN Català en el marc del programa Escriptor Acollit.

  Divendres 24 de maig

  19 h Sala de Plens

  Salem Zènia pronunciarà la conferència Dir sense por. Llibertat d’expressió

  Salem Zenia, va néixer 1962 a Frèha (Tizi-Ouzou ) a la regió algeriana de la Cabíl.lia. És poeta i novel·lista en llengua berber, amazic. Fundador del diari Racines/Izuran, quinzenari bilingüe francès/amazic orientat ala promoció de la literatura i cultura berber. Ha publicat a més els poemaris Les rêves de Ydir/Tirga n Yidir (1993) i Printemps/Tifeswin (2004) i les novel·les Tafrara (1995) i Iyil d wefru (2003).Actualment està  acollit pel PENCatalà i resideix a Barcelona.

   Participarà en els actes del cap de setmana Basem Al-Nabriss

  Basem Al-Nabriss, escriptor palestí , que va arribar el 28 de juny passat a Catalunya, procedent del camp de refugiats Khan Younis de Gaza, per residir per un període de dos anys a Barcelona.

  Cronista hiperactiu, és autor del Diari de Gaza i signa periòdicament una columna literària al diari digital Eleph, el més important en llengua àrab i que es publica a Londres. La seva poesia s’inspira “d’aquesta existència de vegades absurda”. La seva sentència preferida: “La humanitat ha arribat a un punt en què no pot tornar a l’edat primitiva, però encara no hem arribat a ser homes.”

  http://www.pencatala.cat/opinio/427/bassem-al-nabriss-escrivim-poesia-per-resisitir

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes