• Cicle “Dijous a l’Institut”

  NOMÉS RICARD

  13,14 i 15 de juny  a les 20.00 h – Teatre

    bloc

   

   

   

  A partir de Ricard III de William Shakespeare.

  Adaptació: Pedro Galiza i Xavier Torra, direcció: Pedro Galiza, assitència de direcció: Giselle Stanzione , interpretació: Xavier Torra, disseny so i llum: Oriol Rufach, disseny gràfic i registre audiovisual: Nuno Leites.   

  Només Ricard és, per sobre de tot, un “solo”. Un exercici de contenció, personalització biogràfica, reducció i síntesis. A partir de la peça “La tragèdia del Rei Ricard III”, de William Shakespeare, aquest espectacle és una temptativa de traducció del discurs plural del text cap a un discurs totalment subjectiu i monolític del personatge principal.

  Totes les paraules han sigut filtrades no solament amb el sentit de l’actualització del text clàssic (objectiu sempre important en l’adaptació d’una obra canònica), sinó també analitzades en la seva capacitat de vincular una única visió del món sanguinari i tètric de la peça, la visió de Ricard.

  Al no existir, els altres personatges, simplement invocats estètica o textualment, es presenten com mers ingenis dramàtics, marionetes manipulades per Ricard en un exercici meta-teatral, la trama. Ricard és autor, actor, director i públic de la seva pròpia i retorçada creació.

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes