Experiència d’un aprenent del VxL virtual

Us volem parlar d’un exalumne del CNL d’Osona que actualment participa, com a aprenent, en la versió virtual del programa VxL.

En Sho és un estudiant japonès  que va estudiar filologia hispànica a Japó i que es va especialitzar en les llengües que es parlen a l’Estat espanyol, a més va fer un màster sobre els nacionalismes a l’Estat. Ell va pensar que la millor manera de poder fer aquest estudi era anar a conèixer les llengües de ben a prop. Ha estudiat gallec, una mica de basc i català. Va estar deu mesos a Galícia, tres mesos a Euskadi i després va venir a Catalunya. Abans de venir a Catalunya va estudiar català sis mesos a la universitat, al Japó. En Sho parla japonès, castellà (té el C2), gallec, portuguès i català (té el C1) i una mica de basc.

Quan va arribar a Catalunya es va apuntar al curs intermedi a Manlleu i també al programa Voluntariat per la llengua durant els mesos que va ser aquí. Es va examinar de l’intermedi i el va aprovar, llavors va marxar a Japó i ara acabem de saber que s’ha examinat del nivell C1 a través de l’Institut Ramon Llull i l’ha aprovat!

Quan va marxar cap a Japó es va apuntar al VxL virtual i feia parella lingüística amb una noia de Torelló, la Mercè,  que vivia a Alemanya. Tot i la diferència horària sempre trobaven una hora a la setmana per posar-se en contacte i parlar català. Ara que la Mercè torna a ser a Catalunya també continuen les converses en línia.

Diu que de cara l’any que ve o l’altre vol venir un altre cop perquè vol fer el nivell C2 de català aquí.  Ah! I vol continuar tenint una parella lingüística perquè és la manera de conservar el seu nivell de català.

Si voleu escoltar-lo, feu clic en aquest enllaç:

L’experiència d’en Sho

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email