El Consorci per a la Normalització Lingüística i l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català reforcen vincles en benefici de l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana

El programa Voluntariat per la llengua (VxL) comptarà a partir d’ara amb l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català com a entitat col·laboradora. El portal de premsa i revistes digitals en català iQuiosc.cat ofereix una promoció als participants en el VxL de la qual podran gaudir també els que resideixen fora de Catalunya.

Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, i Germà Capdevila, president de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), signen un conveni de col·laboració, dimarts 26 de setembre, a les 9.30 h, a la seu dels Serveis Centrals del Consorci per a la Normalització Lingüística.

L’acord materialitza la voluntat d’ambdues parts d’impulsar l’ús de la llengua catalana en tots els àmbits. El Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del programa Voluntariat per la llengua, amplia el ventall d’entitats col·laboradores, amb la incorporació de l’APPEC que, a més, farà possible l’ampliació dels avantatges del VxL també per als participants que viuen fora de Catalunya.

Els avantatges de l’acord, més enllà de Catalunya 

Fruit d’aquesta entesa, totes les persones que formen part de parelles lingüístiques en actiu tindran accés a un paquet de revistes digitals d’iQuiosc.cat per un cèntim durant tres mesos, tant per mitjà del web com de les aplicacions per a Android i iOS. Es tracta d’un recurs especialment interessant per als participants en la modalitat virtual del VxL  que resideixen fora de Catalunya i que no poden gaudir de tots els avantatges i activitats complementàries que el programa ofereix en el territori.

Amb la voluntat de consolidar els compromisos adquirits, l’APPEC difondrà entre el seu personal, associats i treballadors, la informació referent a l’aprenentatge de la llengua catalana i al Voluntariat per la llengua i totes les activitats que es duen a terme per promocionar la llengua en tot el territori.