Lliurament de premis de la X Gimcana de les Llengües

Dimarts, 4 de desembre, a les sis de la tarda es va fer l’acte de lliurament de premis de la X Gimcana de les Llengües, que aquest any encetava nova categoria, la del VxL. Més d’un centenar de persones van assistir a l’acte, que es va fer al Temple Romà de Vic. Hi van assistir la majoria dels participants premiats, des dels grups de les categories escolars fins a les categories individuals o de Voluntariat per la Llengua.

També van assistir a l’acte algunes personalitats polítiques i patrocinadores dels premis, com Núria Güell, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Torelló i presidenta del Consell de Centre de Normalització Lingüística d’Osona; Josep Riba, director del Museu Episcopal de Vic; Carles García, director del Museu del Ter; Albert Serra, alcalde de Roda de Ter i president de la Fundació Miquel Martí Pol; Carme Bové, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vic; Miquel Masallera de l’empresa Baló Tour; Jordi Molet, director general de Premsa d’Osona, empresa que edita El 9 Nou.

Va conduir l’acte la directora del CNL d’Osona, Dolors Solà, que va destacar la gran participació a la Gimcana. Va ressaltar que durant aquests deu anys s’ha mantingut el nombre de participants en uns 10.000. A més, en el concurs hi han participat moltes escoles de tota la comarca d’Osona i del Ripollès. Finalment, mitjançant una presentació en powerpoint, es van visualitzar les dades de participació, tant de les poblacions participants, com dels grups escolars, i es va agrair públicament la implicació en la Gimcana.