Ruta literària Miquel Martí i Pol amb les parelles lingüístiques

Divendres, dia 26 d’abril les parelles lingüístiques d’Osona, una trentena de persones, van fer la ruta literària Miquel Martí i Pol de Roda de Ter, que ressegueix els indrets on Martí i Pol es va formar com a persona i com a poeta.

La ruta indica els indrets i les imatges que formen part de la vida i de l’obra de Miquel Martí i Pol i lliga la literatura amb la vida per mitjà de paisatges geogràfics i humans. Permet presentar l’obra del poeta a través del seu paisatge vital gràcies al fet que Miquel Martí i Pol va viure sempre a Roda. L’espai geogràfic és, doncs, limitat, però el gruix de les lectures i de les vivències formen part d’una experiència intensa i molt cohesionada.

En cada indret que es va visistar: la casa on va néixer, la fàbrica tèxtil on va treballar, la Blava, les cases on va viure, el cementiri en què està enterrat, i altres espais lligats íntimament a les seves vivències, es van llegir fragments dels seus poemes que van emocionar els visitants.