El Voluntariat per la llengua commemora el Dia Internacional del Voluntariat amb actes per tot Catalunya

El Consorci per a la Normalització Lingüística reconeix públicament als voluntaris lingüístics amb vídeos testimonials. Durant la setmana s’organitzen actes al territori i també es pot veure l’exposició “Quan parles fas màgia” a diferents localitats

El Voluntariat per la llengua (VxL) celebra el Dia Internacional del Voluntariat, el 5 de desembre, agraint públicament la implicació dels voluntaris en aquest programa. A través de vídeos vivencials, tres testimonis reals mostren els beneficis de participar com a voluntaris en el VxL i l’enriquiment personal que extreuen de les trobades amb els seus aprenents lingüístics.

Amb la idea central que practicar el català amb una parella lingüística és “més del que t’imagines”, l’Albert, la Neus i la Belén , que són també protagonistes dels espots de la campanya “Quan parles fas màgia”, expliquen les seves vivències com a voluntaris del programa. Els vídeos destaquen alguns dels valors que comparteixen els voluntaris lingüístics: conèixer, aprendre, millorar, gaudir, donar, rebre, entre d’altres. Els tres vídeos es difondran a través de les xarxes socials del VxL, del CPNL i de la Secretaria de Política Lingüística, amb les etiquetes #QuanParlesFasMàgia i #DIV2021.

Paral·lelament, l’exposició itinerant “Quan parles fas màgia” va seguint el seu recorregut pels municipis de Catalunya. El VxL i el CPNL se sumen, així, al reconeixement a totes les persones que dediquen una part del seu temps a favor de la societat, d’entre elles els voluntaris lingüístics que ajuden a parlar més i millor el català.

Activitats per commemorar el Dia del Voluntariat

El VxL serà present enguany en algunes de les activitats que entitats i organismes organitzen amb motiu del Dia del Voluntariat arreu del país.

A Sabadell, el Centre de Normalització Lingüística ha participat activament en l’elaboració del vídeo protagonitzat per entitats de voluntariat de la ciutat, amb la interpretació conjunta de la cançó “Junts som un sol cor”, que es difon per les xarxes amb l’etiqueta #ElCordelVoluntariat. La finalitat d’aquest vídeo és reconèixer i fer visible la tasca que fan de manera altruista, solidària i generosa les persones voluntàries de la ciutat, a favor de qui més ho necessita i de la societat en general.