Ja està disponible la col·lecció completa de Fils de conversa: 10 unitats per aprendre i practicar el català de forma lúdica i interactiva!

La Secretaria de Política Lingüística ha publicat la desena i última unitat de Fils de conversa, recurs digital per promoure la conversa en català de forma lúdica. Amb aquesta nova unitat hi ha més de 300 activitats disponibles per estimular l’expressió oral a través de vídeos, àudios i imatges que es combinen amb activitats lúdiques i interactives que hi estan integrades.

La nova unitat porta per títol “De gran voldria ser” i proposa compartir il·lusions i històries de vida que il·luminin el futur. El fil 1, “Mira i parla”, tracta de diverses heroïnes que van aconseguir el seu somni amb dedicació i esforç. El fil 2, “Escolta i parla”, gira a l’entorn de la música i els músics. El fil 3, “Guaita i opina”, proposa recitar alguns poemes i parlar de llibres. Finalment, el fil 4, “Parlem-ne i fem” presenta diverses professions i, a partir d’un test, els usuaris podran trobar la professió que els sigui més adient.

Les unitats s’estructuren en 4 blocs anomenats Fils. Cadascun dels fils proposa activitats lúdiques per introduir vocabulari, fomentar la lectura, practicar estructures lingüístiques i comunicatives i, sobretot, facilitar la conversa.

Fils de conversa és accessible gratuïtament des de qualsevol dispositiu mòbil i va adreçat a participants en el programa Voluntariat per la llengua, a professorat i alumnat de català per practicar dins i fora de l’aula i a tothom qui vulgui aprendre i practicar el català.

Amb aquest material, la Secretaria de Política Lingüística dona resposta a la necessitat detectada a través del projecte ÈLIA (estratègies de llengua i aprenentatge) de disposar de materials en línia adreçats a persones que necessiten practicar el català i millorar-ne la competència oral, amb recursos de suport a la conversa i per promoure el diàleg.