Visita guiada per Forum Vicus a l’església dels Dolors de Vic

Unes 25 persones, entre voluntaris i aprenents lingüístics, han gaudit d’una fabulosa visita guiada per l’església dels Dolors de Vic de la mà de Forum Vicus, una entitat adherida al programa Voluntariat per la llengua que organitza visites i experiències culturals per Vic i Osona.

Quan els visitants han entrat a l’església s’han trobat amb l’agradable sorpresa de sentir una peça barroca a l’orgue, perquè aquests dies estan assajant de cara a la Setmana Santa. Tot seguit han pogut seure davant del retaule barroc que hi ha darrere l’altar, amb la verge dels Dolors, i han escoltat molt atentament les explicacions que feien referència a l’origen, conservació i posterior destrucció de l’església, i del retaule en particular, durant la Guerra Civil.

Així mateix, el guia els ha explicat l’origen barroc de la Precessó dels Armats i els ha assegurat que es representa exactament igual ara que en època barroca. Aquests dies estan ultimant els preparatius de cara al diumenge de Rams, que és el dia que es representa la processó.

4 comentaris a “Visita guiada per Forum Vicus a l’església dels Dolors de Vic

Comentaris tancats