• Visita guiada per Forum Vicus a l’església dels Dolors de Vic

  Unes 25 persones, entre voluntaris i aprenents lingüístics, han gaudit d’una fabulosa visita guiada per l’església dels Dolors de Vic de la mà de Forum Vicus, una entitat adherida al programa Voluntariat per la llengua que organitza visites i experiències culturals per Vic i Osona.

  Quan els visitants han entrat a l’església s’han trobat amb l’agradable sorpresa de sentir una peça barroca a l’orgue, perquè aquests dies estan assajant de cara a la Setmana Santa. Tot seguit han pogut seure davant del retaule barroc que hi ha darrere l’altar, amb la verge dels Dolors, i han escoltat molt atentament les explicacions que feien referència a l’origen, conservació i posterior destrucció de l’església, i del retaule en particular, durant la Guerra Civil.

  Així mateix, el guia els ha explicat l’origen barroc de la Precessó dels Armats i els ha assegurat que es representa exactament igual ara que en època barroca. Aquests dies estan ultimant els preparatius de cara al diumenge de Rams, que és el dia que es representa la processó.

 1. ROSA

  31 març 22
  18:08 #

  Us agraeixo la organització de la visita, perquè realment va ser molt interessant amb tots els detalls que ens van explicar. Per mi va ser tota una descoberta de la capsa de bombons, com va comentar en Cervera!

  1. gbaladas

   01 abr. 22
   14:23 #

   Moltes gràcies, Rosa. De fet, hem d’agrair-ho a en Xevi Cervera i en Jordi Colom de Visites Vic.

   Gràcies per ser-hi.

 2. Oscar Gazzolo

  31 març 22
  19:41 #

  Molt bonica activitat, jo estic molt lluny, a Perú, però sempre estic atent a les activitats del VxL de Vic, gaudeixin vosaltres que esteu aquí.

  1. gbaladas

   01 abr. 22
   14:15 #

   Moltes gràcies, Òscar!

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes