Lliurament del premi Pescamots.cat 2022

Aquest divendres 22 d’abril s’han lliurat els guardons de la segona convocatòria del Pescamots.cat de l’ADET i l’OC de Torelló i tots els premiats són aprenents i aprenentes del VxL.

L’acte ha tingut lloc al teatre Cirvianum de Torelló en el marc del lliurament dels diferents premis que l’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET) atorga cada any i ha anat a càrrec de Rosa Sayós, en representació de l’ADET, i d’Assumpta Grabolosa, directora del CNL d’Osona.

La convocatòria ha estat realitzada per l’Associació d’Estudis Torellonencs i  l’Oficina de Català de Torelló, amb el suport de l’Ajuntament. L’objectiu és contribuir al foment de l’ús de la llengua catalana a través de la redacció d’escrits breus, incentivar l’escriptura creativa i reconèixer l’esforç d’un col·lectiu de persones per aprendre la llengua catalana.

Els premis del concurs de microrelats d’enguany han estat atorgats a:

  • Barkisu Abubakari (alumna de Bàsic 3 i aprenenta del VxL), per Soc la Barkisu
  • Jainy Javier Ramirez Mendez (alumne d’Elemental 1 i aprenent del VxL), per Un dia molt agitat
  • Ada Castro Paredes (aprenenta del VxL), per La vida és inassolible sense emocions
  • Pep Boldú Roda (voluntari del VxL), per Tribus xerraires

En el mateix acte també s’han lliurat els guardons de la 24a edició dels Premis Literaris Vila de Torelló i de la 5a edició dels Premis Pescallunes / Pescalletres, dedicats a reconèixer la tasca de les escoles de Torelló i a premiar els treballs literaris més destacats elaborats per l’alumnat de cada centre. L’esdeveniment ha estat amenitzat per la companyia Ninot i Nas. Els Rapsodes de la Vall del Ges han llegit els poemes guardonats.

El Pescamots.cat és un concurs de microrelats adreçat als alumnes del CNL d’Osona i als aprenents i voluntaris osonencs del programa del Voluntariat per la Llengua.