• “Tristany i Isolda”: amors i aventures del segle XII

    553px-Leighton-Tristan_and_Isolde-1902L’adaptació a lectura fàcil d’aquesta història explica el mateix que l’original: la història d’amor apassionada entre el cavaller  Tristany i la  promesa del rei, Isolda.

    Això provocarà en Tristany un dilema entre la fidelitat al rei  i l’amor incondicional del cavaller a Isolda.

    Aquesta història d’amor i aventures pertany a la cultura celta d’Irlanda i té més de 900 anys, però la llegenda ha perdurat fins als nostres dies.

  1. Dayanis ramirez

    23 nov. 23
    10:57 #

    Hola
    Bon día
    Tristany i isolda
    una història d’amor amor facinant que t’atrapa de seguida per tot el que passa al voltant d’aquest amor provingut entre tristany i isolda que t’ensenya molt sobre la lleialtat i el respecte per les altres persones i també fer agrait amb la llibertat que hi ha actualment ja que aquests personatges no tenien molta oportunitat de fer el que en ralitat els agradava.
    però el menjatge més bonic és
    que davant la mort sempre prevalgués l’amor

  2. Camilo Avendaño Toledo

    20 nov. 23
    20:11 #

    Es un llibre ple de sorpreses des de el inici fins al fi, en la meva opinió és un llibre molt interessant perquè sempre està donant-te una mica de incertesa quan més ho llegeix. El final ha estat una mica forçat i la veritat que no ho esperava, però, em vaig agradar molt. Per una altra banda, es un llibre que utilitza una narrativa senzilla i fàcil d’entendre per qualsevol persona que vulgui aprendre aquesta llengua.

  3. Manuel Acosta

    17 nov. 23
    13:29 #

    Aquesta història em va semblar molt entretinguda, va tenir diversos girs inesperats i personalment m’agraden molt els contes medievals. el final no em va agradar gaire, però la resta del llibre em va entretenir força. Ara m’encantaria llegir el llibre complet en català.

  4. Catalina Aiordachioai

    16 nov. 23
    11:54 #

    És la típica legenda medieval amb una història d’amor impossible i una mica forçada (per la poció màgica què beuen els protagonsites), però amb un final molt trist.
    Al meu parer, el llibre está massa resumit. He hagut de fer un esquema amb els personatges, el parentiu i els llocs on vivía cadascú per no perdre’m, però una vegada situada ha estat fàcil de llegir i comprendre.

  5. Abderrahim

    16 nov. 23
    0:43 #

    Tristán i Iseo són una novel·la d’aventures i esdeveniments. Narra la agitada vida de l’invencible cavaller Tristán, sobrino del rey Marco de Cornualles, que es converteix en un heroi després de vencer a un gegant guerrer i matar a un monstruós dragón. Perú Iseo, la promoció del rei, i Tristán s’enamoran amente, víctimes d’un filtre màgic. Hi ha un conflicte entre la fidelitat de Rey Marco i uns altres i inevitables protagonistes, que viuen en altres aventures i una final inolvidable.

  6. Chandra

    15 nov. 23
    19:07 #

    la història m’ha agradat molt la meva part favorita del llibre és quan l’ isolda és més intel · ligent que qualsevol i els enganya a tots amb la idea de disfressar a tristany , em va semblar una genialitat , la història m’enganxo molt

  7. Elena

    14 nov. 23
    22:57 #

    El llibre és molt recomanable per a un curs d’iniciació. La història de Tristany i Isolda té les seves pròpies complexitats medievals i acaba tristament, però és fàcil de llegir. Tots els esdeveniments es descriuen de manera clara i senzilla.

  8. Ramaz

    10 nov. 23
    22:34 #

    He llegit el llibre amb molt interès. M’ha recordat els tems de la meva adolescència, quan llegia molts llibres d’aventures, cavallers i amores incondicionals. Era forca fàcil de llegir, molt interessant i divertit. La història d’un amor impossible que ha posat en prova l’amistat i fidelitat de Tristany cap al seu rei. Estic una mica decebut perquè la causa d’aquest amor era una moció màgica, sembla una mica artificial, però l’envolupament i el final de la història són molt originals. Algú dia llegiré la versió completa.

  9. Gottfried Schuon

    09 nov. 23
    17:24 #

    Un llibre fàcil de entendre i ràpid de llegir, ideal per acompanyar un curs bàsic del català.
    La història, molt famosa per l’opera de Richard Wagner, és divertida, molt fabulosa amb una final tràgic, però bonic. Una mica marejant amb tantes lluites i tants personatges, reies i cavallers d’Irlanda, del sud de Gran Bretanya e de la Bretanya francesa, la història es conduit per l’amor etern entre Tristany e Isolda per rao de un poció màgic. La meva conclusió es: M’agrada el llibre, una lectura entretinguda, sense complicacions, bé per començar llegir en català.

  10. Jean Carla Balderrama

    09 nov. 23
    12:06 #

    Estudiante de Basic 3
    Trystan e Isolda es una història que em va costar lleguir perquè no m’atrapaba del tot, principalment, de la manera com està narrada. Però, una vegada m’hi vaig acostumar, és una història preciosa d’amor entre un heroi medieval i una reina. En aquesta obra, gràcies als esdeveniments que pateixen els protagonistes, ens endinsem en una societat, cultura, etc. molt diferents del qual vivim avui dia.

  11. Viviana Catalano

    12 juny 22
    11:13 #

    Aquest llibre m´ha resultat molt facil de llegir. Es una història que parla sobre una època on la guerra i l’amor s’entrellacen i on no sempre acaba amb una final feliç.
    La lectura m’ha permès ampliar el vocabulari i coneixir nous verbs.

  12. David Ramírez-Ordóñez

    09 juny 22
    7:41 #

    Hola, (bon dia/ bona tarda /bona nit)!

    Em sembla molt interessant la idea de lliure albedrio en aquest llibre. Si l’amor es per una beguda, doncs, hi ha lliure albedrio? Qui controla la vida de la gent si no es la gent mateixa?

    Fins després 🙂

  13. És una història molt apassionada malgrat haver estat iniciada per la poció, però que té un desenllaç bonic. M’agrado molt encara que no sigui el meu tipus de lectura preferit.

  14. Daniel Labrador

    19 març 19
    0:36 #

    És una llegenda d’amor molt particular i interessant de llegir per als que estem donant els nostres primers passos en l’idioma català, recomanada per la seva fàcil compressió i agradable història.

  15. Juan carlos flores aviles

    16 març 19
    16:18 #

    El amor vencs tot de obtacles per dificil que siguein.Dos familias diferem ,dos pobles diferem i Isolda casada,els baron maquinan treures sobre Tristany, exiat lluny de Isolda. Tot,Tot en vence per amor ala opera Tristany i Isolda de Richar wajners, oprofira aquesta historia per posar-hi musica i con tota opera ten un final tragic.Trisrany no es pot reunir amb Isolda quan aquesta esta punt de retrubarlo,tambe juga ala leyenda de San Jordi,del caballer que vence,al cual imposa la seva condicions hinumana. La historia M’agradat doncs es discreta i apasionada dexian entreveure; El amor de Tristany i Isolda i el odio dels Baro’n,la volumtat de Tristany i Isolda per estimarse de totes dificulta.

  16. juan carlos flores aviles

    16 març 19
    14:58 #

    M agradat la historia de TRISTANY donde el amor lo puc tot obtlacles per difícil que siguein dos familias diferm , dos pobles diferem.
    ISOLDA casada ,els Baron maquinan treures de sobre TRISTANY.
    TRISTANY exilat lluny de ISOLDA.
    tot ,tot en vence per amor al opera TRISTANY i ISOLDA de RICHAR WAJNERS aprofita aquesta historia per pasar hi música con tota opera .la opera ten un final tragic.
    TRISTANY no es pot reunir amb ISOLDA quan aquesta esta a punt de retrubarlo,Tambe juga ala leyenda de san Jordi, DEL CABALLER que vence al drac, al cual imposa la seva condicions Hinumana..
    LA HISTORIA ES TRISTE, DISCRETA I APASIONADA.
    deixan entreverse;
    el amor de Tristany I Isolda i el odio del baron..

  17. Miller R. Lopez S.

    14 març 19
    16:55 #

    Tristany i Isolda
    És una història trista de Lluites, Victòries i reveces de la Vida que Em grat molt, assoliment enganxar Mi atenció per estar escrita de manera Proactiva mantenint el Moviment de la Història i els seus persobajes.
    Em encantar, Gràcies per l’Oportunitat.

  18. Estela Gutiérrez

    30 maig 16
    18:05 #

    Aquest llibre no m’ agradat gens, perquè la història és molt complicada d’entendre. Però crec què per començar a llegir a català és perfecte.

  19. Souad

    29 maig 16
    18:55 #

    El llibre de Tristany I Isolda no m’agradat gens per moltes raons: primer la historia en general es absurda , el amor obligatori es una tonteria. Segon es una historia mediaval amb moltes guerres, matanzas i morts , no es el meu estil. I per ultim com que es de lectura facil no te molts detalls aixo fa que sigui molt avorrida.

  20. Mar

    25 maig 16
    23:07 #

    Tristán i Isolda m’ha semblat un llibre molt fácil de llegir pero una mica
    avorrit ja que les historias d’amor no me agraden massa i menys les
    que acaben malament .Tot i aixi he apres llegint bastant vocbulario.
    Es pot llegir!

  21. José Rios

    25 maig 16
    9:10 #

    A mí m’agraden molt els llibres medievals, per aixo, heu de saber que em va agradar molt aquesta novel.la.
    Tambè em va agradar llegir aquesta novel.la perquè m’agrada molt la música classica i hi ha una ópera molt coneguda de Richard Wagner que es día Tristany i Isolda, llavors ara puc entendre més de que va aquesta opera!

  22. Maria Roa

    25 maig 16
    9:03 #

    Hola em dic María Isabel Roa. No m’ha agradat genes la novel-la perquè Tristany no tenia que sacrificar el seu amor a Isolda pel seu oncle.
    Encara que va ser molt entretinguda la trama però el final molt trist. No m’esperava aquest final després que van lluitar tanto pel seu amor.

  23. Beatriz L.P.

    23 maig 16
    15:17 #

    El llibre de Tristany i Isolda em va agradar molt, tant que el vaig llegar en un dia.

    L’historia em va semblar molt interessant i, a mès a mès, crec que té una relació amb un altre llibre molt conegut per tots com es “Romero i Julieta” de Shakespeare.

    Si algú no l’ha llegit, el recomano!!!!

  24. Paloma A.Y.

    23 maig 16
    12:20 #

    El llibre m’ha semblat fàcil de llegir però alhora té força vocabulari nou, que m’ha estat molt útil.
    La història és entretinguda encara que una mica infantil pel meu gust.
    Tot i ser una bonica historia d’amor, té un final molt trist i em deixa un sabor agredolç.
    Recomano la seva lectura a tothom que vulgui apendre català.

  25. Karen

    05 abr. 16
    22:05 #

    La novel.la de amor de Trystany i Isolda m’ha agradat molt. Es un llibre que m’ha semblat bastant entretingut, Per totes les coses que han hagut de passar Per estar junts, es una historia trista pero a la veus romántica. Era una parella que no estaba destinada a estar junts en vida i els Porto a la mort Per una equivocació . I hi ha una frace que m’ha marcat en tota aquesta historia. “NI TÚ SENSE MI, NI JO SENSE TU”

  26. Natalia López Barragán

    19 març 15
    16:01 #

    Aquest llibre és una bella història d’amor al llarg de la vida de tots dos protagonistes i en què s’entrellacen èpoques en què poden estar junts, altres en què viuen el seu amor en secret o en què estan separats. Crec que és una reflexió sobre conceptes com l’amor, l’honor, el deure … tot això emmarcat en l’edat mitjana i que fa que ens replantegem com seria aquesta història en l’actualitat … probablement molt diferent.

  27. Manel Aguilra

    19 març 15
    2:41 #

    A estat un llibre facil de llegir i de comprendre.
    Crec que Tristany, havent-se educat i preparat per ser un cavaller de la cort.
    Lluitant en tantes batalles i sortin airos de totes ellas, resulta que en l´amor
    perd a les duas dones que s`havian enamorat de el. Isolda la dels cabell d´or,
    per no lluitat pel el seu amor fins el final i a Isolda la de las mans blanques , en
    adonarse conta ella, que l´es havia casat amb ella, estan enamorat de Isolda els
    cabell d´or.
    Un trist final el de Tristany.

  28. ana maria diaz

    12 març 15
    19:16 #

    Aquest llibre no m’ha agradat molt es una historia de mentides lluites i pasion, Tristany i solda es enmoran per una pocio’ i no per amor ; el es un metider i obsessionat amb venjar la mort del seu pare i complaure al se oncle . son dues enamorats po error i un final cap a la mort

  29. Rosa Maria Cuadros

    10 març 15
    18:39 #

    Tristany un invencible cavaller i La princesa Isolda realment no estaven enamorats però van prendre un filtre d’amor.
    Van beure l’amor i la mort. S’estimarien etermament. Això és com va passar van morir.
    De la tomba de tristany va sorgir un esborzer florit i de fortes branques.
    De la de Isolda va nèixer un roser.
    L’esborzer es va elevar pel damunt de la capella i va abraçar amorosament el florit roser.
    Aquest llibre m’agradat, però no deixa de ser una llegenda, que en la vida real no existeix.

  30. diana madalina vasiliu

    10 març 15
    10:28 #

    Aquest llibre m’agradat molt perque es tracta d’una historia d’amor imposible,entre el cavaller Tristany i la bella princesa Isolda,els personatges principals de la llegenda.M’ha semblat bastant entretingut per tota l’accio,totes les batalles,la valentia del joven,pero m’ha entristit el final perque es tragic ! Ha sigut un llibre facil de llegir i comprendre

  31. angel oseas caceres

    09 març 15
    23:08 #

    m´hagradat molt llegir aquests llibre perque tristsny es un jove que es va queda sense els seus pares i va apendre moltes coses com per example a lluitar amb les armes de la seva epoca i va apendre a ser un bon caballer i tambe sense tenir el seu pare ni la seva mare va ser un noi molt be educat i va arrivar ser part de la cort del seu oncle el rei marc no em va agradar gaire la historia de amor que va comenzar amb la isolda la dels cabels d´or perque ho veig una mica mentiros cuan es va casar amb isolda la de les mans blanques en va agradar una mica pero conque mai van fer res con una parella m´he decilucionat perque no va tenir un final fecic amb cap ningune de les isoldes.

  32. Carmen

    09 març 15
    19:03 #

    Tristany i Isolda una novel.la de cavallers i princeses de la Edat Mitjana.
    Un llibre fàcil de llegir i de fàcil comprensió.
    Una historia plena de passió, mentides i covardies.
    La vida de un cavaller a mans d’una poció màgique que li arrossega a la
    infelicitat i a la mort.

  33. Margarita Heredia

    05 març 15
    18:22 #

    El romanç de Tristany i Isolda és sobretot una història d’amor. És l’amor de la mare d’Isolda, que també s’anomena Isolda, que vol veure feliç a la seva filla, encara que s’hagi de casar amb un desconegut. Per això li dóna el beuratge d’amor a la donzella de la princesa. I serà precisament aquesta beguda màgica l’inici d’aquest tràgic amor entre els protagonistes, encara que la guspira d’amor juvenil existia abans de prendre el filtre amorós.
    Una història, en essència, semblant a Romeo i Julieta i a La Celestina.
    Podríem dir que a la gent encara li agradem aquestes històries, perquè, ben mirat, que són, si no, les telenovel•les?
    M’ha agradat molt, encara que un final feliç m’hauria agradat encara més.

  34. mayte garcia sanchez

    05 març 15
    17:58 #

    La historia de tristany i isolda,.dient la veritat,sobre aquesta historia,al principi,tanta lluita.es una mica avorit,pero quan va coneixa,a l.isolda,la historia dona un gir,molt interessant,,hi ha mort,pena venjanca,lluita,i amor.per sobre de tot .per sempre,..da una mica de pena qie no puguin gaudir,de ese amor.tambe dona llastima ,que tristany,no ames a la seva dona.conclusio,una historia,bastant.entretinguda, que et transporta, a la edad media

  35. Brian

    05 març 15
    15:59 #

    Aquest és un conte d’amor que acaba tràgicament una mica com Romeo i Julieta. La diferencia és que en el cas de Tristany i Isolda la parella no està enamorada voluntàriament sinó que l’efecte del filtre d’amor és la causa de seu amor, i ells no tenen el poder de ser separats. L’efecte es tan poderós que fins i tot el rei no pot matar-los.

    El conte mostra varis punts sobre els temes del bé i el mal i el perdó i la venjança, i és interessant perquè el Tristany no és un heroi perfecte i tampoc és immortal. Torna ferit vàries vegades, fins i tot per un porc senglar, i al final ningú pot salvar-lo. Per això, no ės un conte de fades típic com el de la Blancaneus. És una llegenda més profunda i fosca.

  36. ANTONIO POZO DOBLADO

    04 març 15
    17:17 #

    TRYSTANY I ISOLDA

        Aquest llibre m’ha agradat molt és un preciosa novel·la d’amor transcorreguda a l’edat mitjana on eren temps de reis lleialtat i honor.
      Tristany un valent cavaller i Isolda una bella princesa d’un altre regne estaven condemnat a estimar-se per sempre perquè branlliana la donzella d’Isolda que la va donar un filtre màgic per error. Malauradament la novel·la no té un final feliç perquè moren els portagonistas i encara que sigui una novel·la una mica infantil al final m’ha posat els bells de punta quan l’enterren junts i surt del fèretre de Tristany un esbarzer i del d’Isolda un roser i s’abracen i per mes vegades que el tallen torna a sortir.

  37. trini

    04 març 15
    9:28 #

    Ès un llibre que m`ha agradat ha estat fácil de lleguir.
    No és només una história d`amor a més té aventuras y vengança.
    Són dos joves que per un error de la criada beuen una poció i s`enamoran, saben que no poden estar junts peró lluiten perqué la seva relació pugui existir.
    Ès un dels pocs llibres que no tenen final feliç

  38. Noelia delicia Mariscal Padilla

    02 març 15
    1:00 #

    Aquejar libre m’agrada molt. Perque es tracta d’una parella que es termina enamorament per error y per culpa de la criada que entendre malament y els da un beuratge. Baldament al final van mort d’amor les dues y per aixo es trist.

  39. Manuel

    01 març 15
    19:11 #

    Tristany i Isolda, la he trobat una narració molt entretinguda, fàcil de llegir i comprendre.

    Es una llegenda situada al segle XII, es una historia d’ amor apassionat (entre dos joves perque ells havien begut una poció magica), una forta llealtad (del caballer front al seu oncle i rei) i que te un final tragic (moren el dos joves protagonistes).

  40. Teresa Blázquez Martínez

    28 febr. 15
    19:52 #

    Es un llibre senzill i ràpid de llegir, que farà gaudir a tota persona que li agradi la lectura.
    Demostra que prendre decisions pensant en el que uns altres opinen d’un mateix, condueix a no poder gaudir de la vida com a un li agradaria.
    Tristán cerca ser estimat i admirat pel seu oncle, en lloc de mostrar-se com és realment, actua com creu que el seu oncle li voldrà. La poció que beuen per error Isolda i Tristán té el seu origen en el desig de la mare de Isolda que ella es comporti com l’enamorada d’un rei que no coneixen perquè sigui feliç. Isolda ja estima a Tristán desde un principi, però s’empara en l’excusa de la poció per justificar la seva falta de voluntat. Tots dos enamorats oculten el seu amor per por de les seves conseqüències. I el propi rei Marc es casa amb la noia a qui no coneix (o sigui: l’Isolda) per no enfrontar-se als nobles que pensen diferent a ell. Finalment, intentant recompondre la seva vida, Tristán es casa amb una Isolda diferent a la qual ell realment estima per por de reconèixer davant el seu millor amic la seva història real. Només reconeix la veritat quan el seu amic descobreix la seva mentida. Conclusió: quan un actua com actuarien els altres, deixa de ser ell mateix i perd l’oportunitat de viure feliç la seva pròpia vida.
    Hi ha moltes possibles interpretacions de la història, però volia transmetre aquesta visiò.

  41. VICTORIA

    27 febr. 15
    19:44 #

    Aquest llibre no m´agradat gens perquè es tracta D´una història una mica infantil,que no té res de realitat,encara que hi hagi una història D´amor entre dos joves,TRISTANY I ISOLDA penso que a la vida real això mai passaria,els llibres han de reflectir una mica la vida rea,malgrat això si m´cridat l´atenció que TRISTANY no hagués tocat mai l´altre ISOLDA estava casat amb ella

  42. Arantxa romeo garcia

    27 febr. 15
    14:40 #

    Estudiant del Elemental 2
    Aquest llibre senserament no puc dir que m’hagi agradat com altres. El personatge de Tristany era un mentider, i l’amor que tenia per l’Isolda no era sinser, nomes era producte de una poció. Aquest personatge li pasa de tot, no es un llibre que m’hagues llegit per meu comte.

  43. Juan Garcia

    21 nov. 14
    21:08 #

    Estudiant de Basic 3
    Tristany i Isolda és una història con moltes passions viscudes amb un final tragic, la mort dels protagonistes .Que hagués passat si hagués canviat la bandera per la blanca com ella deia.
    Llibre senzill de lleguir

  44. Melissa Anleu

    03 juny 14
    10:23 #

    Aquest llibre no em va agradar gaire, perquè la trama estava centrada en les mentides, enganys i covardia del personatge central, Tristany. Per ser una obra de l´època medieval tenia poc de moralitzant i molt de no enfrontar els problemes veritables. Per sort la versió llegida era molt curta i així no em vaig deixar el llibre a mitges.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius