RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Seguim el fil: paraules d’aprenents

  Com era Joan Vinyoli

  Joan-Vinyoli (1)joan-vinyoli

   

   

  Físicament, Joan Vinyoli era un home alt i més aviat fort. Li agradava molt passejar per la platja sense camisa per veure i sentir l’olor del mar.

  Tenia la cara grossa i més aviat quadrada. Tenia els cabells curts, llisos i negres. Portava patilles i un barret. Tenia el nas gros i llarg. Tenia la pell clara. No tenia els ulls ni grossos ni petits. Tenia la boca petita, amb els llavis prims. Tenia les celles gruixudes i el coll curt i ample. Portava una camisa blanca.

  Era una persona molt intel·ligent, també treballadora i optimista. Amb la seva dona era afectuós i amb els amics era discret. Era un home pacient, i per això va obtenir molts èxits literaris. Durant la guerra va escriure el seu primer llibre, perquè era optimista a pesar de les circumstàncies.

  Als matins, li agradava molt escriure i llegir. Al migdia feia esport. Als vespres, sovint parlava per telèfon amb la família i els amics. A les nits, li agradava jugar a cartes o tocar el piano.

  A la primavera li agradava caminar per la muntanya. A l’estiu, els caps de setmana li agradava anar a la platja i nedar. Era un home molt actiu.

   

  _____________________________

  Grup de bàsic 1 – Vic (Raquel)

  Grup de bàsic 1 – Vic (Montse Bové)

  Grup de bàsic 1 – Vic (Ariadna)

  Grup de bàsic 1 – Vic (Ariadna)

   

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes

anècdota català contes elemental internacional literatura llegenda llengua microrelat microrrelats multicultural rondalla rondalles tradició