• La ‘nostra’ llegenda de Sant Jordi

    11183450_760978724021188_1340498797510459439_n

     

    Aquí teniu l’enregistrament de la llegenda de Sant Jordi que heu fet avui a classe. I després teniu el text tot sencer.

    I aquí teniu el text:

    Hi havia una vegada un poble petit i bonic. Es deia Montblanc. Tenia pocs habitants. Era un poble alegre i hi havia un castell molt gran i bonic. Al castell hi vivia un rei.

    El rei era molt gros i baixet. Portava els cabells llargs i blancs i vestia roba de vellut i brodada d’or. El seu nom era Lluís Eduard I. Aquest rei tenia una filla: la princesa. Era alta, prima i portava trenes. Era molt maca. Portava un barret acabat en punta. Vivia al castell amb els seus pares. Es deia Estefania dels Dolors de Montblanc.

    En aquest poble hi havia un drac que tenia atemorida la gent. El drac vivia en una cova. Per la boca treia foc i s’alimentava amb tots els animals que trobava: xais, ovelles, cabres… El rei havia promès la mà de la princesa al cavaller que li portés el cap del drac.

    Un dia els animals es van acabar i van decidir sacrificar persones. Van fer un sorteig i li va tocar a la princesa. La princesa es va acostar a la cova del drac per ser devorada i…

    Va aparèixer un cavaller. No era gaire alt. Era una mica fort. Tenia els cabells rossos i els ulls verds. Era molt alegre i simpàtic. Portava un vestit platejat i uns mitjons negres. També portava una capa vermella.

    El cavaller va clavar la llança al drac i el va matar. De la sang del drac va sortir un roser. El cavaller va tallar una rosa vermella i la va regalar a la princesa. Aquest cavaller era Sant Jordi i se’n va anar a altres llocs a salvar més princeses i matar més dracs.

    Vet aquí un gos vet aquí un gat i aquest conte s’ha acabat.

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.