• Com són els costums alimentaris al vostre lloc d’origen?

    Hola!

    Parlem una mica de cuina?

    Com són els costums alimentaris al vostre lloc d’origen?

    A Catalunya la majoria de la gent fem 3 àpats, és a dir, mengem 3 cops al dia. Per esmorzar no mengem gaire, un cafè amb llet i un entrepà petit o un croissant. Al migdia, cap a les dues o les tres, dinem i mengem força: un primer plat, un segon plat i unes postres i un cafè o un tallat.

    Hi ha gent que berena, els adults berenen una peça de fruita o un iogurt i els nens pa amb xocolata o alguna pasta. A la nit també sopem tres plats, però cada vegada més, la gent mira de no engreixar-se i sopa una mica menys.

    La nostra dieta és a base de verdura, llegums, arròs, pasta, peix, carn…també prenem una mica de vi.

    Sempre cuinem i amanim amb oli d’oliva, fem molts sofregits (amb base de ceba i tomàquet) i hi ha gent que diu que fem servir bastant l’all. També diuen que mengem molt de porc…és veritat! Mengem molts embotits! Ara som que som a la tardor, ens agrada molt menjar bolets!

    Aquests bolets són rovellons!

    Bé, doncs ara us toca a vosaltres! Així anem fent boca per al dia de l’intercanvi gastronòmic!

    Com són els hàbits alimentaris al teu lloc d’origen?

    En què es basa la cuina del teu lloc d’origen?

  1. IVETTE HERNANDEZ CERPA

    07 Des 11
    15:20 #

    Hola sóc l’Ivette Hernández i els parlo una mica de la cuina del meu país “COLOMBIA”. Nosaltres també mengem tres vegades al dia, mes les berenars y el tintico (café).
    La diversitat ètnica també es manifesta en la gastronomia Barranquillera, s’hi barregen ingredients indígenes i espanyols amb formes de preparació africanes, Àrab i espanyoles. Els ingredients principals en la gastronomia Barranquillera són: Peix, carn de res, porc, pollastre, marisc, patatas, iuca, nyam, fesols, blat de moro, arròs i sopes, alguns dels plats típics més coneguts i que vostè ha de provar són:
    Ajiaco: sopa feta amb pollastre i patatas.
    Porcella: Porc farcit amb arròs i carn
    Safata Paisa: És una barreja de fesols, ou, carn, arròs, plàtan,xoriço, chicharrón, patatas.
    Arròs amb llisa, amb coco.
    Bocachico en cabrit, farcit amb verdures
    Sancocho: sopes de pollastre, res o peix i trifàsica
    Tamales: embolicats d’arròs, pollastre i verdures.
    Patacona amb tot: Plàtan verd fregit amb diferents opcions de carns i formatges.
    Arepa amb tot: La base és l’arepa, una massa feta de blat de moro, farcida amb carn, pollastre, formatge o ou
    Empanades: petits embolicats d’arròs, carn i verdures, normalment es mengen amb una mica de picant
    Amanida d’alvocat, tomàquet, ceba i enciam
    Còctels de gambeta.
    Espero els agradi, adeu.

    Respondre

  2. pablo

    08 Des 11
    14:50 #

    hola sóc,el pablo l meu país es menja tres àpats al dia més el berenar, la dieta principalment està basada en carnet vacuna però la menjars són una mica de la cuina espanyola, portuguesa i italiana i per descomptat de matí i tarda el mate q mai falta les coques fregides quan luev
    fins ara i bona festes a tots

    Respondre

  3. ainara

    13 Des 11
    16:11 #

    Hola. Els constums culinàries del País Basc s’assemblen bastant a les de Catalunya. Nosaltres també tenim 3 àpats: l’esmorzar, el dinar i el sopar. Normalment, no esmorzem gaire, dinem 3 plats i sopem menys que al migdia pero més que al matí.

    Els bascos celebrem i decidim tot menjem. Pensem que qualsevol cosa es més fàcil d’arreglar si menjem.

    La cuina basca no fa servir massa espècies. Cuinem amb product frescos i, a poder ser, de la terra.

    A més, tenim un tipic restaurant que no hi ha en cap altre lloc: es diu sagardotegia (en euskera) o sidrería (en castellà). És un lloc que tu pagues un menú establert i pots beure tota la sidra que vulguis. Al menú que es menja es truita de bacallà, tacs de bacallà amb prebots verd, txuleton, nous, codony i fromatge. Només s’obren a l’hivern i la primavera, de gener a maig.

    Un altre día ja us parlaré dels pintxos.

    Fins a la tarda.

    Ainara

    Respondre

  4. Lourdes (amb l'Ian)

    13 Des 11
    20:11 #

    Hola, sóc la Lourdes. La nostra cuina es basa en blat de moro: un producte típic d’Amèrica.

    Tenim un plat que es diu: “arepa”. Per mi, és el plat típic de la nostra cuina perque es menja diariament. És molt rapid de fer i és molt bo (almenys per mi). “la arepa” és de farina de blat de moro i és com un pà aixafat, rodonet. Es pot omplir amb carn, tonyna, pernil, formatge i amb quasevol cosa que vulguis. Es port cuinar rostir o fregit. A Colombia tambè es cuina aquest plat, pèro no us digueu a la Mariana, pèro LA AREPA ès originària de Veneçuela.

    Tambè tenim un plat que es diu CACHAPA i tambè es basa a blat de moro. En aquest cas, es mol blat de moro amb llet, sal i un poquet de farina de blat. Es rostissa i una cop cuinada per dues bandas, es pot omplir amb formatge fresc que es diu: QUESO DE MANO (és molt suau i es formatge fresc). Es molt bo!!!!

    Ummmm…… a veure. Menjem de tot: carns, peixes, amanidas…bo no, almenys jo no menjo amanidas: no m’agradan gens. Jo tracte de menjar-les, pèro no es el primer plat que menjarè….sempre escollirè els carbohidrats!!!….. yujuuuu!….m’agradan molt les pastes, espaguetis i tot això amb carbohidrats….Ya podeu veure perquè estic grassoneta. jajajajajaja

    Una abraçada a tots!…..BON NADAL!

    Ian & Lourdes

    Respondre

  5. Bergoi

    15 Des 11
    19:32 #

    A la meva terra tenim els costums que descriu l’Ainara, amb algunas diferències perque a cada zona del Pais Basc hi han característiques especials. A la meva zona no tenim els sagardotegis que ella diu, pero tenim una morcilla molt bona. Menjem molt peix, carn i vegetals. Tenim un vi blanc especial que es diu txakoli, un formatge d’una ovella autóctona (ovella latxa), es diu formatge Idiazabal, i una cosa semblante a less tortas mexicanas pero amb morcilla o xoriço, es diu Talo.
    A mitj matí tenim un apat més, entre l’esmorzar i el dinar, es diu hamaiketako i significa “el de las onze”.
    Ens agrada molt menjar i anem molt a la muntanya perque da molta gana. A la muntanya es va a menjar el entrepà de xoriço.
    Fins ara!

    Respondre

  6. Mariana

    15 Des 11
    20:17 #

    A la meva Colombia, hi ha moltes costums que depenen de cada regió. Tenim arepas tambè com diu la Lourdes, ja que la veritat és d’on són originàries dels indígenas “caribe” que habien viscut a Veneçola i Colòmbia. Ens agrada molt l’arrós i les mongetas, també menjam moltes vegadas sopas i acompanyam tot els plats amb patates, arrós o arepas. També hi ha moltes fruitas com: guanabana, uchuba, zapote, etc, són fruitas tropicals, molt bonas 😉

    Respondre

  7. Claudio Alejandro

    17 Jun 12
    13:55 #

    hola sóc el Claudio al meu país es menja molta carn de vedella, Empanades: petits embolicats de carn i verdures, normalment es mengen amb una mica de pican y també moltes fruitas.

    Espero els agradi, fins ara a tothom.

    Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!