• Com són els costums alimentaris al vostre lloc d’origen?

  Hola!

  Parlem una mica de cuina?

  Com són els costums alimentaris al vostre lloc d’origen?

  A Catalunya la majoria de la gent fem 3 àpats, és a dir, mengem 3 cops al dia. Per esmorzar no mengem gaire, un cafè amb llet i un entrepà petit o un croissant. Al migdia, cap a les dues o les tres, dinem i mengem força: un primer plat, un segon plat i unes postres i un cafè o un tallat.

  Hi ha gent que berena, els adults berenen una peça de fruita o un iogurt i els nens pa amb xocolata o alguna pasta. A la nit també sopem tres plats, però cada vegada més, la gent mira de no engreixar-se*1  i sopa una mica menys.

  La nostra dieta és a base de verdura, llegums, arròs, pasta, peix, carn…també prenem una mica de vi.

  Sempre cuinem i amanim amb oli d’oliva, fem molts sofregits (amb base de ceba i tomàquet) i hi ha gent que diu que fem servir bastant l’all. També diuen que mengem molt de porc…és veritat! Mengem molts embotits!

  Aquests bolets són rovellons!

  Com són els hàbits alimentaris al teu lloc d’origen?

  En què es basa la cuina del teu lloc d’origen?

   

   

  *1. Engeixar-se: guanyar quilos

 1. L´Isabel

  07 juny 12
  13:09 #

  Jo esmorzo pa amb tomàquet i una mica de oli i una tassa de cafe amb llet. Tambè hi ha dies que esmorzo galetes. Al migdia menjo fruita y despres dino una amanida de primer plat i peix o carne de segon plat. Per el postres sempre menjo fruita y un tallat per no dormir després . Al vespre sovint sopo pasta y fruita.

 2. Ingo

  08 juny 12
  10:07 #

  A casa mevahi ha un esmorzar mes aviat fort. Nosaltres prenem pa amb formatge o pa amb pernil dolç i una tassa de cacau per els nens i nosaltres café amb llet. Els caps de la setmana prenem ou amb pa amb mantega o creps amb melmelada.

 3. Gustavo

  11 juny 12
  21:42 #

  A Argentina, fem 4 àpats.
  Per esmorzar, un cafe amb llet amb torrades amb mantega.
  Al migdia, cap a la una i dinem només un plat i un postre i café.
  A les cinc de la tarda berenem café o xocolata amb pastes.
  A la nit també sopem un plat, amb postre o fruita.
  Mengem molta carn vacuna. La barbacoa és la nostra especialitat.
  Ens agraden molt les pastas italianes i també mengem pollastre rostit.

 4. Paola

  12 juny 12
  19:54 #

  A Colombia fem 3 àpats.
  La gent ezmorza un suc de toronja, un café amb llet, pa amb mantega i melmelada o un croissant, i algunes vegades ous. Jo esmorzo sempre cereal amb fruita.
  Al migdia, entre les dotze i una de la tarda dinem força peró només un primer plat i sempre hi ha amanides. També de tant en tant prenem sopes. Finalment unes postres o un café, “café de Colombia”.

  Els nens berenen una peça de fruita,o galetes o alguna pasta i un iogurt .
  A la nit, entre les set i les nou sopem, cada vegada més poc peró sempre un plat.

  La nostra dieta és a base de moltes verdures i fruita, arròs, llegums, pasta, molta carn i pollastre, aixó perqué és la muntanya, a les costes (tenim 2 costes) és diferent.

  *Perdó no tinc l´accent al revés.

 5. Enza

  13 juny 12
  20:17 #

  A Italia fem 3 àpats.
  Per esmorzar un cafe sol, espresso, llet y croissant.
  De vegades un suc de toronja o xocolata amb pastes.
  Sovint la gent esmorza al bar.

  Al migdia, la gent sempre dina pasta amb diferentes salsas y un segon plat carn o peix. De tant en tant fruita i sempre hi ha cafe’.

  A la nit, sopem carn, peix o truita, el cap de semana sempre pizza.

 6. JOAQUIN

  14 juny 12
  0:09 #

  jo em prenc un got de colacao al mati quan em llevo. Després dino alguna cosa lleugera de verdura encara que altres vegades plats típics com unes llenties amb carabasses sense xoriço. A la tarda també colacao i poques vegades un descafeïnat.A La nit, per sopar alguna cosa per picar d’embotits amb pa. Ara a l’estiu m’agrada prendre te amb llimona.

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!