• ÚLTIMA TASCA: Idriss, la noia del fil de seda.

  Hola a tots i a totes!

  Ja hem arribat al final! Us felicitem per la vostra  participació i explicacions. Com a tasca final, us animem a respondre les dues preguntes següents:

  1. La resolució de la història és sorprenent i insospitada. Ara us toca a vosaltres imaginar-vos un altre final per a l’Idriss i el Farkhart. Escriviu-lo.
  2. Us ha agradat el llibre? Per què?

  minaret

   

   

 1. isabel piriz

  17 maig 13
  11:31 #

  Idriss i Farkhat amb el seu fill van anar a l illa de llops situada a America del Sur pais Uruguay ahi treballen la seda esportan per tot el mon .El pare d Idriss tindra el seu trec fill .I expliquen els habitants de l illa les histories sorprenents del venedor de teles .fi……..
  si m agrado molt em recorda als contes q m explicava el meu pare als de mil i una nit …

 2. camille

  18 maig 13
  11:29 #

  Penso que ara que ja no els podien perseguir ni jutjar, van viatjar per llocs extraordinaris, explicant la seva historia d´amor i alhora vivint la seva nova vida ja per fi junts.

  M’ha agradat el llibre perque son histories d´un mon practicament desconegut, els seus costums tan diferents per als que no vivim ahi, es interezante que tot i la intolerancia que te a certas coses, els sentiments no es poden emmordassar ni reprimir.

 3. denis mora castro

  19 maig 13
  17:00 #

  1.Un altre final pot ser, que el vestit que ha fet l’Idriss estaba ple de magia, i al empenyir-la va sortir volant, i es va trovar amb el farkhat en un alre lloc, i van fugir i els seus somnis es van cumplir i van ser felisos.

  2. Sí, m’agradat molt. Perqué deixa molta ensenyansa sobre l’amor y les promeses.

  vocabulari: polseguera=polvareda.

 4. Carina

  20 maig 13
  6:23 #

  Un altre possible és que tant Idrissis com Farkhat siguin el llenguatge i el llibre respectivament; i el vestit de seda la portada. Deixant així bocabadat al lector que se sorprendrà filant entre les paraules redactades.

  M’ha agradat molt la frase: “Si no et deixen volar de veritat, vola amb la imaginaciò, però no deixis mai de derho”

 5. Ericka

  20 maig 13
  11:35 #

  1. Un altre final: Farkhat amb el peregrins rescatan a l’Idris un dia abans de la sentencia a mort. I el Rustam s’emprenya, va darrera de ells per defender el seu honor. Pero Rustam no esta acostumat a anar per el desert i se va perdre… mai es va torna a saber d’ell.

  2. M’agradat el llibre es una historia amb altres petites historias de viatges. Crec que abre la porta a la imaginació amb les descripcions dels colors i els llocs.

 6. Esperanza

  21 maig 13
  17:06 #

  Jo pensó que per fin hi ha el temp en que el cami es despejará per aquesta parella, es mellorará, hi ara tenin suficient días per luchar per veura cumplir els seus somnis, en aquest sentit, ells van a visitar moltes llocs, como si es pudierán conquistar la seva magia de cada uno i aixo es lo que van contar a la seva desendencia.

 7. mbadiar

  21 maig 13
  18:46 #

  M’agraden molt els vostres finals!!!
  No sabria quin escollir =)!
  Maria

 8. mery

  22 maig 13
  12:18 #

  un altre final seria que idriss i farkhat van fer moltes viatjes al voltant del mon per coneixer i viure histories per comptar els seus fills .

  per que m agradat el libre ? per que es una historie molt bonica i te una historia semblant al que pot passar en la realitat

  1. mbadiar

   22 maig 13
   16:37 #

   Hola Mery,

   En català les històries “es compten” o “s’expliquen”?

 9. Leo

  22 maig 13
  12:34 #

  El final que té el llibre m’agrada molt per com et dius que comptem una altra manera de que acabi,també podía escriure com final que L’Idris quan estaba pressa al Minaret els homes que li vigilaban els podría haver-hi comprat amb les joias que tenia i canviar-les per la seva vida,i el sortir de aquell lloc es trovaria amb el seu amor Farakhat.
  El llibre em vaig agradar perqué els fons a pesar que vam passar i fer motes coses que no l’hi agradaban, es una historia de amor que acaba bé, suposo que L’Idris es trova amb Farakhat i tot dos son feliços.

 10. jose luis

  22 maig 13
  16:36 #

  hola soc el josep lluis, 1º El llibre es un somnni i per tant es una fantasia i per segui en l’ amor,el Farkhart tendria que rescatar-li de la torre i les dos junts partir a un atre joc i ser feliços.
  2ºEl llibre me H’agradat, per que dixa la imaginacio volar i tu mateixos poc anar a joc diferents, per desgracia o malamanca nostra realitat es mol diferent.salutacio0ns

 11. Ana María

  22 maig 13
  21:26 #

  Bona tarde amics;

  1.- Un altre final: Si la llei deia que si algú després de ser llançat daltabaox del Minaret se salvava, això era una prova de la seva innocència; l´Idriss era innocent.
  Amb la força de la mágia de la imaginació i d´el amor es va trobar amb el Farhat en un lejano lloc i van fugir per complir amb els seus somnis i serán feliços.

  M´agrada molt la frase i crec que ès aixi:”…..peró la felicita, els moments feliços que em viscut, no els perdrem mai perquè sempre els podrem fer riviure en la nostra memòria….”
  i tambè: ” Si no et deixen volar de viritat, vola amb la imaginaciò, però no deixes mai de fer- ho”

  2.- M´agrada molt, es una história molt bonica d´amor plen d´imaginaciò i colors.

  1. mbadiar

   24 maig 13
   13:12 #

   M’agrada molt que es demostri que l’Idriss és innocent!

 12. vanessa

  23 maig 13
  12:27 #

  Els nois scapen junts abans de la boda,i recorren el mon buscan un lloc just per a ells on no existeixen cap lei. Trovan un joc molt llunyat del mon de on van venir. Trovan feina y la seva felicitat es per sempre. L”amor va més alla de cualsevol norma. Les ilusions y els somnis es lo ultim que es perdre.
  m”agrada molt la frase que diu Idriss: Pare,no hi patiu tant . L”amor de Farkhat m”ha donat tanta felicitat que ja mai més no la perdré,fins y tot si moro,pare,seré feliC.
  Es una historia molt romántica,per qui le agrada somiar sempre. Tot es possible a la vida. L”imaginació es lliure. Es un llibre molt bónic. M”agradat moltissim.

  1. mbadiar

   24 maig 13
   13:14 #

   Que bé Vanessa!
   Molt ben explicat!

 13. Mauricio

  23 maig 13
  14:03 #

  bon dia.

  1. Un bon final per mi seria: L’Idriss salta de la torre però abans de caure, el Farkhart amb ajuda de deu amics i el pare de l’Idriss, estenen una tela per aturar la caiguda i la salven. La gent no fa res per detenir-los mentre fugen de la ciutat. La parella es va a anar a viure a un lloc llunyà on van treballar com escriptors de novel·les d’amor.
  2. Considero que és una història molt romàntica pel meu gust. esta bé com exercici i per aprendre paraules noves.

  1. mbadiar

   24 maig 13
   13:15 #

   Vols dir massa romàntica, Mauricio?
   El teu final també està molt bé!

   1. Mauricio

    27 maig 13
    16:22 #

    Si, això volia dir

 14. Ana María

  23 maig 13
  17:10 #

  ///..
  2.- cont.És una história molt romántica.

  VOCABULARI:

  XIUXIUEJAVEN: Indicatiu imperfet, verb xiuxiuejar: les persones xiuxiuegen quan dieun alguna cosa a l´orella d´algú.

  URPA: nom feminí- és una ungla llarga, corbada i punxeguda.

  REVIFAR: verb, fer que una persona o cosa tingui nova vida

  SARGANTANA: nom feminí- és un reptil semblant al llangardaix però més petit.

 15. Liseira

  27 maig 13
  14:39 #

  1. Jo pondría un final dramatic com Romeo i Gulietta en cuans ambs mueren de amor .
  2.EL final está molt be pero no m´agrada la novella.

  1. mbadiar

   27 maig 13
   16:03 #

   Per què no t’ha agradat, Liseira?
   Explica, explica =)!!!

 16. Carme Selva

  03 juny 13
  23:33 #

  1. El meu final pot ser que; no tota la gent del poble, estic d’acord amb les lleis dictats per uns homes, que diuen en nom de la religió o per motius de costums. El mercader i els nomadas que en trobar al Farkhart, lluiten, per lliberar a l’ Idriss de ser llanzada des de la torre.
  Consiguin escapar dels seus raptors, es casan l’ amor que es tenen, li da força per continuar viatjant per totes les ciutats, com ambulant de mercaderia de roba, i van explicant la seva historia, i moltes més, a la gent.

  COLORIM, COLORAT AQUESTE CONTE S’ HA ACABAT.

  2. Aquest llibre m’ agradat molt, perqué, parla de altres cultures i tradicións. També es una historia una mica fantastica i deixa volar la imaginació. L’ amor sempré triunfa.
  Un ha de fer, el que el cor li demani. I s’ ha de lluitar per ell que un crec.

 17. Elena

  07 juny 13
  18:47 #

  1.-El meu final de la història d’amor va ser serà trist.
  Farkhat arriba al poble en el mateix moment quan l’Idriss va anar caient fins el terra amb el seu vestit de seda s’havia fet unes dies enrere. El seu pare i ell van agafar el seu cos i la van enterrar en un lloc d’aquelles històries que li contava el Farkhat.
  Finalment, Farkhat va viure tota la vida amb el seu record fins la mort.
  2.- La novel·la m’ha agradat molt sobre tot el final feliç. Jo crec que el llibre té molt vocabulari nou i algunes expressions amb dificultat.

 18. loli

  10 juny 13
  11:40 #

  1. Quan arriba l ´hora d´empènyer a la Idris pel minaret, Farkhat arriba a la plaça i li explica a tots la hisòria del seu amor veritable.
  Li dimana perdò a Rustam i li diu tot el que ha sofert.
  Tota la gent de la plaça i també el Rustam es posen a plorar emocionats i decideixen perdonar a la Idriss i al Farkhat.
  A partir d`aquest dia tots van viure feliços.

  2. M´ha agradat molt perquè és entretingut i molt romàntic.

 19. loli

  10 juny 13
  11:45 #

  m´he equivocat, he posat “dimana” i es “demana”

 20. Inna

  19 juny 13
  18:39 #

  1.Jo esperava que pasara pasés algú alguna cosa meravellosa que salvara salvés la vida de l´Idriss. Pero pensava que pot ser el seu vestit s’enganxaria per alguna cosa de la mesquita o que cauria als braços del Farkhat o dels peregrins.
  2.M’ha agradat aquest llibre, perque l´historia es molt bonica, encara no sembla de ser veritat, pero es d’un gran amor. I es facil i comode per llegir-lo.

 21. Mary

  20 juny 13
  0:25 #

  M`agradaria que tot fossi fos un somni, i que la noia quan es despertés es dones compta s’adonés que la seva vida no tenia res que ver a veure amb el somni d’aquella nit. Estava casada amb l’amor de la seva vida, vivia amb el seu barri a la casa de tota la vida i la seva vida era cuidar del seu pare i del seu marit , li agradava la seva vida

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!