• Hem assolit els objectius?

  Hola a tots!
  Recordeu que el primer dia de curs vam fer una llista dels objectius que volíem assolir en aquest curs? Doncs aquí els teniu. Us animo que durant aquests dies hi feu un cop d’ull i compartiu amb els companys les vostres reflexions.
  Heu assolit els objectius?
  Sí, per què?
  No, per què? Què creus que pots fer per assolir-los de cara al proper curs?
  Quins objectius us voleu assolir durant el bàsic 2?
  Bon cap de setmana!
  Maria

  CIMG0156

 1. María J. Sarmiento

  25 Gen 14
  11:03 #

  Hola, Maria i companys: Han passat tres mesos i, des del meu punt de vista, hem assolit els objectius, almenys la part més realista. Abans de anar a classe jo no parlava res, solament ”bon dia, adéu, gracies” res més. Ara podem construir oracions en present i hem començat a estudiar el passat (perfet). Ara podem llegir també. Abans jo he tingut dificultats quan he pronunciat la lletra “e, o”. En aquest moments del curs tots veiem més clarament, encara teniu faltes. Sobretot, força important, tots hem perdut la vergonya de parlar, això podem dir que estem una mica més integrats. Hi ha un refrany que diu:” Catalunya es bona si la bossa sona”, però jo prefereixo dir: Catalunya es bona i millor si pots parlar i entendre el català.
  Sobre els objectius per al Basic2: utilitzar el passat i el present amb més facilitat, llegir una mica més i per tant entendre millor. Gràcies a tots, per la vostra ajuda i paciència.

  Respondre

 2. Milton

  28 Gen 14
  11:04 #

  Hola bon dia a tothom sobre l’objetiu que m’he proposat els comento que em trobo molt content ja que entenc, parlo i escric cada vegada millor i animant a altres persones a que parlin en català

  Respondre

 3. Niya_S

  25 Feb 14
  0:26 #

  A mi m’agrada parlar català , perquè penso que la llengua és part d’un lloc , el determina. Jo estic enamorada de la ciutat de Barcelona i per això crec que la llengua és una de les coses més importants aquí . Un sent en la seva llengua i si jo vull aprendre la mentalitat catalana , he de començar per l’idioma. Així ho entenc jo.
  Al mateix temps el necessito per la Universitat, el que és l’objectiu més pragmatic de matricular-me a aquest curs , és fonamental , perquè gran part del que jo estudio és en català . També si vull després buscar una feina à Barcelona, necessito dominar el idioma que es parla allà.
  També jo sóc molt curiosa , sobretot per les històries de la gent, la seva cultura ( passat i futur) , que és el que li ha inspirat abans i tot això em sembla important per definir que és un lloc . Estudio ciutats i això és una de les meves passions, i les ciutats realment són la gent que les habita , l’idioma , i l’escriptura, que treu sota la pols del passat i explica els seus fenòmens. Últimament vaig veure una pel·lícula, “Barcelona, abans que el temps ho esborri”, la recomano molt, si voleu aprendre més sobre la gent i la ciutat…

  Quand estudies un nou idioma també s’obren moltes oportunitats de trobar nova gent , i nous punts de vista que mai has imaginat que existeixen.
  Encara que no tenim molt temps, que és necessari per anar endavant amb un idioma, jo crec que aquest curs és molt útil i em relaxa i em diverteix.

  Fins demà.
  : ))))))

  Respondre

  1. María J. Sarmiento

   27 Feb 14
   21:49 #

   Hola Niya: Estic molt impressionat dels teus comentaris. Crec que tens força raó. A mi encara me costa molt expressar-me correctament perquè tinc bàsic vocabulari; tampoc tinc amb qui parlar, salvo a la classe, i tots sabem que practicar és també bastant important. Encara així espero estar preparada en un tempo no lluny i practicar amb algú voluntari pacient. Tu tens molta sort d’anar a la Universitat .
   M’ agradaria veure la pel•lícula que ens has recomanat, sembla interessant. A veure si tenim sort i la trobem-nos. Hi ha un llibre que crec t’agradaria també: “Barcelona” per Robert Hughes (ed. Anagrama) Ho sento és a Castellà o Anglès, no obstant això és perfecte per conèixer la història de la ciutat.

   Respondre

 4. María J. Sarmiento

  27 Feb 14
  22:17 #

  Ho sento, volia dir: estic impressionada

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cursos


Missatges de veu


Núvol d’etiquetes


Diccionaris


Mitjans de comunicació


Recursos per a l'aprenentatge


Vocabularis


Històric


Benvinguts

Hola! Els professors de català us volem donar la benvinguda al blog del curs que ens servirà com a diari d’aula. Aquí, setmanalment, fareu una entrada explicant què heu après aquella setmana, què us ha estat més fàcil i què més difícil. Per fer-ho, entreu a la categoria corresponent al vostre curs i població i afegiu-hi comentaris. Ànims!